Biodermal P-CL-E Olie Lichaam & Gezicht

Biodermal P-CL-E Olie Lichaam & Gezicht

De P-CL-E crème van Biodermal is al jaren een begrip en een ontzettend populair product. Het is namelijk geschikt voor allerlei kleine huidproblemen en huidirritaties zoals een kwetsbare, gevoelige, onrustige of vlekkerige huid. Op dit succes wilde Biodermal graag verder gaan en komen ze met een P-CL-E Olie.

Biodermal P-CL-E Olie Lichaam & Gezicht

Biodermal P-CL-E olie ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. De unieke combinatie van oliën is speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van striae (huidstriemen) en littekens te helpen verminderen. De P-CL-E olie voedt en beschermt de droge huid en helpt de huidteint en huidelasticiteit te verbeteren. Geschikt voor alle soorten littekens op zowel gezicht als lichaam. De olie belooft snel in de huid te trekken.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Ik denk meteen dat dit product een grote tegenhanger van het bekende Bio-Oil is. Het belooft ongeveer hetzelfde maar heeft wel een groot verschil, de P-CL-E Olie van Biodermal is bijna de helft duurder dan Bio-Oil.

Biodermal P-CL-E Olie Lichaam & Gezicht

Voor een optimale verzorging en werking breng je de olie tweemaal daags rijkelijk aan en masseert totdat het product volledig is opgenomen door de huid. Voor optimaal resultaat wordt het aangeraden het product minimaal 3 maanden gebruiken. Om striae tijdens de zwangerschap te helpen voorkomen: vanaf het begin van de zwangerschap tot na de bevalling tweemaal daags inmasseren. Niet op open wondjes aanbrengen.

Biodermal P-CL-E Olie Lichaam & Gezicht

Stiekem was ik even benieuwd of de ingrediëntenlijst overeen kwam met Bio-Oil, maar ze zijn echt totaal verschillend en maken gebruik van hele andere oliën.

De Biodermal P-CL-E Olie maakt onder andere gebruik van Vitamine E, C en B5. Qua oliën is het vooral de Camelia, Shea en Canola oliën die de huid verzorgen. Ook zit er wat parfum in wat de heerlijke warme, subtiele geur verklaard.

Biodermal P-CL-E Olie Lichaam & Gezicht

Toen ik het doosje open maakte schrok ik wel een beetje, er zat namelijk een heel klein flesje olie van 75 ml in. Aangezien de olie dun is en je het vaker op je lichaam dan gezicht zal gaan gebruiken (zeker tijdens een zwangerschap of iets dergelijks) is het flesje vrij snel leeg. Nou is dat niet heel erg als het betaalbaar is, maar ik vind € 29,99 voor zo een klein flesje echt heel erg prijzig.

De verpakking is voor de rest wel prettig in gebruik. Je draait de dop er vanaf en dan heb je een klein gaatje waar je de olie gedoseerd uit kan schenken en op de huid kan aanbrengen.

Biodermal P-CL-E Olie Lichaam & Gezicht

Zelf heb ik gelukkig geen last van striae en littekens, dus daar kan ik zelf het product niet op testen. Maar ik las heel wat reviews op bol.com en Kruidvat dat mensen hier erg enthousiast over waren. Het zou heel goed bij een zwangerschap werken en verse littekens vervagen.

Een droge huid heb ik vooral op mijn onderbenen en voeten en daar heb ik de olie dan natuurlijk ook getest. Ik merk dat de olie snel intrekt, maar wel echt een vettig laagje achterlaat. Ook vind ik het voor een droge huid geen oplossend product. Het werk zolang het er op ‘ligt’, maar na het douchen is het weer net zo droog als daarvoor. En dat had ik toch wel verwacht van een olie.

Biodermal P-CL-E Olie Lichaam & Gezicht

Of het product werkt, ja dat zeker (als ik ook andere reviews mag geloven). Maar ik vind het product wel echt prijzig waardoor ik eerder voor Bio-Oil zou kiezen omdat die stukken goedkoper is en dezelfde werking heeft. De Biodermal P-CL-E Olie is voor € 29,99 te koop bij Kruidvat en bol.com.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Patricia
  1 september 2019 at 12:04

  Ik had even gehoopt dat dit iets zou zijn voor de uitgeknepen pukkel in mijn gezicht wat inmiddels een rode plek met korst is. Iemand tips wat ik kan smeren waardoor het zo snel mogelijk weg is? Heb wel een correctiestift om het weg te werken, maar dat blijft nooit goed zitten..

  • Reply
   J.
   1 september 2019 at 19:55

   Van af blijven! Ik heb vroeger ook enorm lopen pulken en knijpen aan een puistje tussen m’n wenkbrauwen. Het bleef terug komen, korsten en al. Nu een heel lelijk “litteken”. Laat je huid het probleem zelf oplossen. Als je gevallen bent, bloed, daarna een korst. Krab je het toch ook niet open? Je huid herstel vanzelf. Alleen soms wat sneller dan anders. En dan maar even een tijdje geen make up op …

 • Reply
  rachel
  1 september 2019 at 12:06

  biodermal is duur maar het werkt altijd wel!! ik heb geen last van striae gelukkig maar heb wel andere producten van biodermal en loop er mee weg!!

 • Reply
  chucky1012
  1 september 2019 at 14:14

  Jammer dat het zo duur is.
  Ik zou het alleen kopen als er ergens een aanbieding is.

 • Reply
  Mariska
  1 september 2019 at 14:36

  Ik ga er eigenlijk nooit echt vanuit dat het ook geweldig werkt en alle beloftes nakomt. Gek eigenlijk, maar het komt te vaak voor dat er dingen worden beloofd die niet gebeuren. Dat hij een vettig laagje achterlaat zou ik nog wel overheen komen, maar als hij na het douchen eraf is en je benen weer net zo droog zijn.. nee, dan is het veel te duur.

 • Reply
  Leonie
  1 september 2019 at 15:49

  Het is best vaak 1+1 bij een aantal drogisterijen.

 • Reply
  Lisa
  2 september 2019 at 16:31

  Daar lees ik je blog voor, eerlijke reviews. Ik overwoog om het maar eens te kopen voor een litteken op mijn arm. Dit product is voor mij geen aanrader, zeker niet als je naar de prijs-kwaliteit verhouding kijkt. Je hebt me 30 euro bespaard. Bedankt Aranka en veel succes in je nieuwe baan.

  • Reply
   Aranka
   2 september 2019 at 20:50

   Dankjewel, wat een lieve opmerking! Daar doe ik het voor :)!

 • Reply
  Annet
  3 september 2019 at 08:27

  ik gebruik dit product inmiddels al bijna een jaar :) ik gebruik het op mijn gezicht op momenten dat mijn huid onrustig is en ik veel velletjes en dergelijke heb. Ik reinig mijn gezicht in de avond en breng alleen dit daarna heel dun aan en ga slapen. Na 1 nacht merk ik al een groot verschil. Over 2 weken ga ik trouwen en ben nu ” preventief” met de biodermal P-CL-E fluide overdag en 2x in de week in de avond de olie aan het gebruiken en op dit moment is mijn huid zo ” schoon” dat ik niet eens meer foundation of wat dan ook draag. Ik ben er dus echt super blij mee!

 • Reply
  Anna
  15 maart 2023 at 11:54

  Kan ik het ook op mijn ogen gebruiken?

 • Laat een reactie achter