Search
Close this search box.

Biodermal Couperose Crème

 photo Biodermal_zpse6467516.png

Biodermal heeft sinds een tijdje een nieuwe crème in hun assortiment, speciaal voor couperose! Deze crème moet ervoor zorgen dat de roodheid zichtbaar verminderd wordt en het de droogheid van de huid aanpakt. Het kalmeert en beschermt de huid ook nog eens. Klinkt ideaal voor mensen met couperose! Alleen zelf heb ik geen couperose, dus ik heb de hulp van Sanne ingeschakeld!

 photo Biodermal5_zpscbb84ac0.png

Sinds mijn dertiende heb ik al een lastige huid. Ik heb een gecombineerde, gevoelige huid met onzuiverheden en een lichte vorm van couperose. Ik heb al van alles geprobeerd en was daarom hoopvol gestemd toen ik de Couperose crème van Biodermal mocht testen voor Aranka’s blog! Zou dit een oplossing zijn voor mijn altijd rode wangen? Ik moet wel zeggen dat er ergere vormen zijn, maar het blijft toch vervelend.

 photo Biodermal6_zpsc6bb6bf8.png

Biodermal geeft zelf de volgende omschrijving van couperose: ‘Couperose is een verschijnsel waarbij kleine bloedvaatjes (haarvaatjes) in het gezicht beschadigd raken. Normaal gesproken gaan haarvaatjes open en dicht om het lichaam op temperatuur te houden, echter wanneer ze beschadigen blijven ze open staan en stroomt er continu bloed doorheen. Dat zie je vervolgens op de wangen, de neus, het voorhoofd of de kin in de vorm van rode draadjes, streepjes of spinnetjes.’

 photo Biodermal3_zps2303b1ac.png

 photo Biodermal4_zpse4b2ded8.png

Volgens de verpakking moet je de aangetaste zones (in mijn geval mijn wangen) zachtjes reinigen met lauw water. Je moet vervolgens in de ochtend en avond een dun laagje van de crème aanbrengen. Dit heb ik zes weken lang ook braaf gedaan. De crème zit in een plastic tube waar ik hard in moest knijpen om er iets uit te krijgen. Ik had voor beide wangen een klein erwtje nodig. De geur vond ik niet heel lekker, maar ook niet onaangenaam. Ik moet zeggen dat ik de crème prettig vond in gebruik. Hij smeerde makkelijk uit, trok snel in en ik kreeg er zachte wangen van. Ook kreeg ik er geen jeuk of uitslag van. Mijn moeder heeft de crème ook getest en deelt mijn ervaringen

 photo Biodermal8_zps80e65ade.jpg

Ik heb geprobeerd de adertjes op mijn wangen vast te leggen op de eerste foto. Het was alleen wel een hele uitdaging om het scherp te krijgen. Ik hoop dat jullie wel een idee krijgen van de situatie voor het gebruiken van de crème. Biodermal beweert dat de crème de barrièrefunctie van de huid herstelt en een beschermend laagje vormt. Ik had hier wel mijn vraagtekens bij, want hoe zou dit er dan voor zorgen dat de roodheid minder wordt? Het helpt misschien alleen verdere roodheid voorkomen. Ik bleef optimistisch en hoopte op het beste.

 photo Biodermal7_zpsd652e1fe.jpg

Na 6 weken:

Na de crème zes weken te hebben gebruikt, ging ik het resultaat bekijken. Op het eerste oog had ik niet het idee dat de roodheid verminderd was, maar ik dacht dat ik op een foto misschien een beter verschil zou kunnen zien. Dit was helaas niet het geval! De crème maakt dus voor mij geen verschil in de roodheid. De groenpigmenten in de crème zouden de roodheid direct moeten verminderen, maar na het aanbrengen zag ik ook geen verschil, jammer!

De crème werkt helaas voor mij niet bij het verminderen van de roodheid van mijn wangen. Wellicht dat de hydratatie er wel voor zorgt dat de roodheid niet erger wordt. Door temperatuursverschillen kan de roodheid namelijk erger worden en een beetje extra hydratatie kan dan natuurlijk geen kwaad, vooral in de winter niet! Ondanks het fijne gebruik van de crème, zou ik hem zelf niet aanschaffen. Ik zou eerder kiezen voor een fijne hydraterende dag- en nachtcrème. Er zijn ook licht- en laserbehandelingen tegen couperose, maar dit gaat in mijn geval misschien wat ver. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met het verminderen van roodheid in je gezicht!

 photo Biodermal1_zps88407945.png

Helaas, jammer dat de crème bij Sanne niet heeft gewerkt! Mocht je hem toch willen proberen, dan kan je Biodermal gewoon in de drogisterijen vinden en de crème kost € 19,95 voor 30 ml.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

 1. Jammer dat deze créme niet bij jouw gewerkt had! Ik hoop dat het in de toekomst bij je veel minder zichtbaar zal zijn……
  Ik heb ook iets last van die roodheid in mijn gezicht maar heb er nooit iets tegen gebruikt en op mijn gezicht gesmeerd.

  Groeten……
  Xoxo

  1. Ik denk dat dit vooral door de lichtval komt! Ik ben namelijk pas na deze crème nieuwe producten voor mijn huid gaan gebriken! Bovendien vinden er in 6 weken (bij mij in ieder geval) nogal wat hormoonschommelingen plaats die invloed hebben op je huid. Maar wellicht dat de hydraterende werking van de crème voor verbetering heeft gezorgd. Dit is alleen nooit uit te sluiten, omdat er zoveel variabelen een rol spelen. De roodheid is wel onverminderd gebleven helaas.

 2. Jammer dat ’t niet werkt in zes weken, je hebt het goed geprobeerd in ieder geval! Misschien is het alleen voor een mildere (of juist ergere) variant van Couperose? Hm..

 3. ik heb best wel rode wangen. niet zo heel erg maar ik bloos ook wel snel. daardoor leek deze creme me wel fijn maar hij is nogal duur en als ik dan lees dat hij niet werkt. nee ik ga hem denk ik toch niet aanschaffen :P

 4. Ik heb een zeer lichte couperose huid (wangen en neus). Ik gebruik concealers om dit ietwat te verminderen. Deze zijn echter van budget merken. Werken op zich prima, maar ik denk dat er betere producten op de markt zijn. Jammer dat deze crème niet aan je verwachtingen voldoet. Bedankt voor je fijne en uitgebreide review. Ik ga deze crème dus niet kopen.

 5. Mijn moeder gebruikt deze crème ook nadat ik zei dat ze die eens moest gaan proberen (aangezien ze last heeft van couperose). Ik vroeg haar laatst na bijna een tube te gebruiken of ze nou verschil merkte, maar zij merkte het juist wel. Ze was er heel positief over en heeft meteen een nieuwe tube gekocht.

 6. Ik vind de na foto nochtans wel beter dan de voorfoto, want je huid lijkt egaler en gezonder. Maar ik geloof je natuurlijk als je zeg dat de creme tegen roodheid niet echt iets doet. Jammer :-( Huidproblemen zijn zo vervelend eh :-(

 7. Ik heb zelf ook couperose en gebruik de Blue Blood Gel van Neoderma en daarnaast een goede dag/nacht creme. Neoderma is een uitgave, maar zorgt voor snellere celvernieuwing van je huid en zorgt ervoor dat het product wat je erna gebruikt beter wordt opgenomen in je huid (het is een soort van serum)!

 8. Ik heb ook couperose en ik geloof niet dat een creme daar iets aan kan veranderen. laser etc waarschijnlijk wel maar dat is inderdaad nogal een stap.

 9. Balen dat het de roodheid niet verminderd.. Ik heb ook last van rode wangen, en heb al van alles geprobeerd. Ik geef het maar op geloof ik. Gewoon zorgen dat je zo weinig mogelijk alcohol en parfum gebruikt in cremes en reinigingsproducten. Hierdoor wordt het niet erger. En blijven smeren met SPF. Ook al schijnt de zon niet. Dat heeft tot nu toe bij mij het meeste effect gehad. De roodheid is natuurlijk niet weg. Maar wel een stuk rustiger.

 10. Ook ik heb aardig last van couperose en heb de creme een paar maand terug geprobeerd. Helaas ook bij mij geen enkel verschil. Ik heb het 2 tubes lang geprobeerd (had hem in de aanbieding voor 2 halen 1 betalen). Jammer had er veel hoop op dat dit product de roodheid in mijn gezicht weg zou halen.

 11. Wat jammer! Ik had wel hoop dat dit voor mij nog zou werken. Ik vond de PCLE creme van Biodermal ook niet doen wat hij beloofde. En dat voor dat geld, en zo’n goede naam eigenlijk.

 12. Ik gebruik de créme van Biodermal al geruime tijd, ik kan helaas ook niet zeggen dat de roodheid in mijn gezicht (rosacea en couperose) verminderd. Omdat ik in diverse reacties de term ‘laser/lichtbehandeling’ zie terugkomen leek het me nuttig mijn ervaring te delen. Ik heb een laserbehandeling ondergaan (best pijnlijk) voor couperose en het heeft de roodheid niet verminderd. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de adertjes in mijn gezicht vrij diep onder mijn huid zitten, daar komt de laser moeilijk bij en ik ben daar eerlijk over geïnformeerd door de huidkliniek. Maar dat is zeker 5 jaar geleden, wellicht zijn er inmiddels nieuwe en verbeterde technieken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *