Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bio-Oil – waar kun je het allemaal voor gebruiken?

Automatische concepten

Ik denk dat iedereen wel eens van Bio-Oil gehoord heeft. Het is vooral bekend bij de zwangere vrouwen om striemen en striae tegen te gaan tijdens de zwangerschap. Maar naast dat heeft Bio-Oil nog veel meer doeleinden waar je het allemaal voor kunt gebruiken. In dit artikel vertel ik jullie waar je de (natuurlijke) Bio-Oil allemaal voor kunt gebruiken.

Wat is Bio-Oil?

Bio-Oil is een olie die wonderen kan verrichten voor de huid. In deze huidolie zitten ingrediënten als PurCellin Oil, vitamine A, vitamine E en natuurlijke oliën uit planten, als lavendel, kamille en rozemarijn. Door deze ingrediënten wordt de huid intensief verzorgt en herstelt. Daarom zweren veel zwangere vrouwen erbij. Maar het is heus niet alleen goed voor zwangere vrouwen, je kunt het voor nog veel meer doeleinden gebruiken.

Lees ook: Bio-Oil Droge Huid Gel – wat is het en werkt het?

Wist je trouwens dat Bio-Oil sinds kort ook een 100% natuurlijke variant heeft voor degenen die liever natuurlijke producten gebruiken? De werking blijft natuurlijk wel hetzelfde.

1. Littekens en striae

Hier staat Bio-Oil natuurlijk om bekend, om littekens en striae tegen te gaan of zelfs te verminderen. Daarom gebruiken veel zwangere vrouwen dit al in het begin van hun zwangerschap om hun buik zo mooi mogelijk te houden. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken bij acne of eczeem om littekens tegen te gaan. Of wat dacht je van krachttraining? Mannen die veel en hard trainen worden vaak een stuk breder waardoor je ook striae kan krijgen. Het is dan ook handig Bio-Oil te smeren.

2. Droge nagels en nagelriemen

Heb je last van droge nagels of nagelriemen? Smeer dan je nagels en nagelriemen in met Bio-Oil, masseer het goed in en laat het intrekken. Wanneer je dit een tijdje dagelijks doet zul je zien dat je nagels en nagelriemen en een stuk gezonder uitzien.

3. Make-up Remover

Sommige mensen vinden het fijn een olie als make-up remover te gebruiken. Bio-Oil kan ook prima als make-up remover gebruikt worden. Doe een klein beetje Bio-Oil op je handpalm en verdeel het over je beide handen. Masseer vervolgens over je gezicht en je zult zien dat de make-up los komt. Spoel daarna het gezicht af met water.

4. Haarolie

Last van droge haarpunten? Doe dan wat Bio-Oil in je haar! Verdeel een paar druppels over je handen en masseer het daarna in je haarpunten. Dit kan gedaan worden op droog of handdoek droog haar.

5. Voor het scheren

Heb je vaak last van scheerirritatie of ingegroeide haartjes? Smeer van te voren wat Bio-Oil op je benen en scheer ze daarna (onder de douche). Je zult merken dat het scheermesje over de huid heen glijdt en scheerirritatie weg blijft.

6. Badolie

Voeg een paar druppels Bio-Oil toe aan je badwater voor een lekkere natuurlijke geur maar ook voor extra verzorging van de huid. Zo blijft de huid lekker soepel en droog het ook niet uit. Win-win!

Automatische concepten

Hebben jullie een flesje Bio-Oil in huis staan en gebruiken jullie deze vaak? Ik vind het heerlijk om mijn droge benen ermee in te smeren, het in mijn droge haarpunten te smeren of mijn nagels mee te verzorgen.

Bio-Oil is onder andere te koop bij de drogisterijen en online via bol.com.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *