Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijzonder Moederdagcadeau: Mam, vertel eens

Elma van Vliet Mam Vertel Eens

Zondag is het Moederdag en wellicht zitten jullie net zoals mij te dubben wat je je moeder nou eens moet geven. Wordt het weer een bloemetje, high tea of een lekker stukje chocolade? Of wordt het dit jaar iets dierbaars wat je je hele leven terug kunt lezen om je moeder echt te leren kennen? Elma van Vliet maakte het bijzondere boek Mam, vertel eens…

Elma van Vliet Mam Vertel Eens

Met een diepe wens om haar zieke moeder beter te leren kennen voordat ze zou komen te overlijden, maakte Elma van Vliet vijftien jaar geleden het eerste Vertel eens-boek. Met haar DIY-bundels inspireerde Elma van Vliet al vier miljoen mensen wereldwijd om hun relaties met de belangrijkste mensen in hun leven te verdiepen. Om het vijftienjarig bestaan van het boek te vieren is er een limited edition van Mam, vertel eens. Een waardevol Moederdagcadeau dat je graag weer terug wilt krijgen.  

Volgen jullie mij al op Instagram?

Elma van Vliet Mam Vertel Eens
Elma van Vliet Mam Vertel Eens

Soms moet er iets heftigs gebeuren voordat je beseft wat echt belangrijk voor je is. Toen haar moeder in 2001 ernstig ziek werd, realiseerde Elma zich hoeveel ze haar nog wilde vragen. Dat was het begin van haar grote het-roer-om-moment. Weg bij het bedrijf waar ze carrière maakte, begon ze met Mam, vertel eens, een boek gevuld met vragen dat ze graag voorzien van antwoorden terug wilde. Het resultaat was zó waardevol, dat Elma besloot het ook voor andere mensen te maken. Zodat ook zij hun persoonlijke verhalen konden verzamelen, delen en bewaren voor volgende generaties. Deze verhalen hebben één ding gemeen: het boek hielp mensen bij het versterken van de onderlinge banden, ze kwamen meer te weten over de mensen die ze het meest liefhebben. Ik ben er enorm trots op dat de boekenreeks dit al vijftien jaar teweegbrengt.”

Elma van Vliet Mam Vertel Eens

Ik vind het idee van dit boek heel erg mooi en ook zeker heel erg waardevol. Het boek is prachtig ontworpen en is echt een boek om te bewaren. Je geeft je moeder dit ‘kale’ boek cadeau en dan is het de bedoeling dat ze hem voor jou invult voor later. Je krijgt antwoord op de meest persoonlijke en dierbare vragen. Ik vind het een mooi (en ook gek idee) voor als je moeder er niet meer is je de antwoorden weet op dit soort vragen en wellicht je er een stukje herkenning in hebt.

Elma van Vliet Mam Vertel Eens
Elma van Vliet Mam Vertel Eens

Het boek staat dus vol met vragen en genoeg ruimte om daar duidelijk antwoord op te geven. Ook is er ruimte voor persoonlijke verhalen, notities en natuurlijk foto’s. Het is echt een prachtig mooi boek om te geven, maar nog waardevoller om hem weer terug te mogen krijgen voor later.

Elma van Vliet Mam Vertel Eens

Het boek Mam, vertel eens… is te koop bij de boekwinkels en bol.com voor € 20,00 en heeft later nog veel meer emotionele waarde. Wil je je moeder een persoonlijk cadeau geven? Geef haar dan het boek Voor Mama dat Elma van Vliet ook maakte en deel daarin al jouw favoriete momenten met je moeder. Wat ga jij je (schoon)moeder dit jaar geven?

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Wat een prachtig cadeautje om je moeder te geven met Moederdag! En als je het boekje zelf terug krijgt over een tijdje dan is het alleen maar nog mooier geworden ❤️❤️

  2. Ik heb die een aantal jaar geleden van mijn dochter gekregen. Toen ik het helemaal had ingevuld zijn we lekker op een terrasje gaan zitten en hebben samen heerlijk alles gelezen. Wat een waardevol kado en wat een waardevol moment!

  3. Super idee! Ik heb dit 10 jaar geleden aan beide ouders gegeven :) binnenkort toch maar eens polsen hoever ze zijn lol!

    1. Dit kon wel mijn reactie zijn 😂. Zelfde naam, ook zo’n 10 jaar geleden de man en pap vertel eens versie gegeven hahaha

  4. Hoi aranke,
    Fijn artikel! Ben blij dat je dit schrijft. Want ik vind dat mensen van dit boek af moeten weten. Zo bijzonder en zo speciaal inderdaad. Mijn vader is 1,5 jaar geleden overleden op 53 jarige leeftijd aan kanker. Ik heb dit boek toen gekocht en heb in de laatste levensfase van mijn vader dit boek samen ingevuld. En ik merk dat ik daar zoveel aan terug denk… zulke mooie bijzondere vragen stonden er in, vragen waar ik zelf nooit op gekomen zou zijn. Ook emotionele vragen voor later. Door dit boek maakte wij dus nog hele bijzondere momenten mee aan de keukentafel met een lach en een traan. Nu hij overleden is vind ik het zo fijn om het terug te lezen. En ik hoop als ik later kinderen heb, dat ze door dit boek een beetje mijn vader en hun opa leren kennen. Dus ik raad dit boek voor iedereen aan. Prachtig!

  5. Toen ik drie jaar geleden wist dat ik mijn vader ging verliezen aan kanker, op 54 jarige leeftijd… wilde ik hem iets bijzonders geven waar ik en mijn toekomstige kinderen iets aan zouden hebben voor als hij er niet meer zou zijn. Ik heb hem toen dit boek gegeven en hebben dit toen samen ingevuld. Nu hij is overleden vind ik het onwijs fijn om al zijn verhalen terug te kunnen lezen. Bijzonder om te geven en te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *