Search
Close this search box.

Recept: frisse zoetzure bietensalade

Recept: frisse zoetzure bietensalade

Van een bietensalade had ik nog nooit eerder gehoord, maar het klinkt wel heel erg lekker toch? Een vriendinnetje maakte dit een keer en stuurde een foto door, ik was meteen benieuwd naar de smaak. Ik hou van bietjes en in de zomer vind ik een frisse salade altijd erg lekker. Dus ik besloot van de week eens een hele simpele bietensalade te maken.

Recept: frisse zoetzure bietensalade

Bietensalade voor in de zomer

Hier kun je me echt in de zomer voor wakker maken, een bietensalade! Naast de gegrilde nectarine salade staat dit recept echt heel hoog op mijn favorietenlijstje. Deze salade is een heerlijke combinatie van zoete en zure smaken, de perfecte combinatie wat mij betreft. Lees snel verder voor het hele (en vooral) makkelijke recept.

Recept: frisse zoetzure bietensalade

Frisse zoetzure bietensalade

Heb je wel eens van een koude bietensalade gegeten? Dit is echt een heerlijke frisse combinatie met een mix van zoete en zure smaken. Wat mij betreft de salade voor in de zomer.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 verpakking gekookte bieten
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • 6 augurken
  • 1 appel
  • 1 scheut azijn
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • peper + zout

Instructies
 

  • Kook de eieren hard en snij ondertussen de voorgekookte bieten, augurken en appel in stukjes.
  • Wanneer de eieren gekookt zijn snij je deze ook in stukjes. Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door.
  • Breng de salade op smaak met azijn, basterdsuiker, peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Recept: frisse zoetzure bietensalade

De salade maken is echt super simpel, binnen een paar minuten staat het op tafel. Het is alleen even een werk om alles in stukjes te snijden, maar meer is het ook niet. Om het jezelf makkelijk te maken kun je gewoon zo een vacuüm verpakt pakje bietjes kopen. Die zijn al gekookt en hoef je dus alleen nog maar in stukjes te snijden.

We beginnen met het koken van de eieren, zorg ervoor dat ze hard gekookt zijn. Ondertussen snijden we de bietjes, appel, augurken in stukjes. Ik gebruik denk ik 6 reepjes augurk (gewoon uit een pot) en een hele appel. Ik neem zelf een Jonagold appel omdat deze lekker zoet en fris is, maar kies zelf je favoriet uit.

Vervolgens schep ik een aantal zilveruitjes uit een potje en snijd ik de eieren in stukjes nadat ze gekookt zijn.

Daarna doe ik alles in een kom en maak ik een dressing van azijn en bruine basterdsuiker. Doe er een flinke scheut azijn bij en twee scheppen basterdsuiker. Schep alles goed door en je salade is klaar om te eten!

Recept: frisse zoetzure bietensalade

Ik vind de bietensalade persoonlijk heel erg lekker. Hij is fris, zoet en zuur door elkaar heen. De ingrediënten passen heel erg goed bij elkaar en dat maakt het tot een smaaksensatie in de mond. Mocht je er nog wat vlees bij willen doen passen uitgebakken spekjes er ook goed bij.

Hebben jullie wel eens een bietensalade gehad en wat vonden jullie daarvan? Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

  1. Lekker! Ik maak zelf altijd een variant hierop: bietjes, gesneden uitjes met scheutje azijn. En verder maak ik ook bietjes, veldsla, feta en walnoten. Ook een lekkere salade!

  2. Zelf doe ik liever sap van een citroen dan scheut azijn.Veel gezonder voor mijn lever. Bovendien citroen geeft fijne smaak en aroma. Er zit genoeg azijn in augurk en zilveruitjes. Bieten moeten wel iets zuurs krijgen .Dan zijn ze mooi rood en zijn lekkerder.

Laat een antwoord achter aan Fre Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *