Beschadigde nagels repareren

Altijd je nagels lakken is niet echt heel goed voor je nagels, daarom hebben ze een goede verzorging nodig. Maar soms desondanks de goede verzorging zien ze er ineens verschrikkelijk uit. Stukjes laten los en ze nagels beginnen te splijten ze zijn gewoon goed beschadigd. Met andere woorden, het is echt tijd voor een grondige actie om je nagels weer heel te krijgen. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik bovenstaande nagels weer heel krijg. Helaas lijkt het op de foto’s minder erg dan dat het in het echt was.

Zoals je op de bovenste foto kan zien was mijn duim ook behoorlijk beschadigd, tijd voor actie dus. Dit ziet er echt gewoon niet meer uit. Hoe het kwam weet ik niet, want ik heb nog nooit mijn nagels zo beschadigd gezien. Maar met het juiste gereedschap heb ik ze snel weer mooi. Laten we snel beginnen, want dit kan natuurlijk niet.

Wat we als eerst gaan doen is de bovenste laag van de nagels af vijlen. Dit doe je met een speciale buffervijl. Toevallig heb ik er alleen een van Trind, maar je hebt ze ook van de H&M, Essence en andere goedkopere merken. Begin met stap 1, de grove vijl om de bovenste laag eraf te vijlen. De volgende stap is het weer zacht maken van de nagels en de laatste stap is om de nagels te polijsten.

Schrik niet van het resultaat, want je nagels, vingertoppen en nagelriemen zullen er niet uitzien om verliefd op te worden. Ze zijn droog, gevoelig en totaal niet mooi. Maar de beschadigde nagellaag is er tenminste af.

Nu komen ze verzorgende middeltjes aan bod. Ik gebruik hiervoor de Trind producten omdat ik die thuis heb staan. Maar van elk merk verkopen ze wel verzorgende nagelproducten en speciale producten voor de nagelriemen. Denk aan Lush Lemony Flutter en de nieuwe verzorgende producten van Essence.

Smeer als eerst je nagelriemen goed in met het product wat hiervoor bedoeld is. Let wel op dat je dit gebruikt onder nagellak op zodat het nog beter werkt. Laat het product een paar minuten trekken en masseer de rest zachtjes in. Nu gebruik ik een product speciaal voor de nagels, de Trind Nail Balsem. Hiervoor hetzelfde verhaal smeer het over de nagels heen net alsof je nagellak aanbrengt. Laat dit ook eventjes intrekken en masseer de rest zachtjes in de nagels totdat je geen product meer ziet.

Vervolgens als alles goed is ingetrokken gebruik ik het bekende Nail Repair van Trind. Dit breng ik aan als een nagellak, dit is ook eigenlijk een nagellak maar die erg goed voor je nagels is. Vaak gebruik ik deze Nail Repair (deze zorgt dat de nagels intensief gevoed worden zodat het splijten niet meer kan gebeuren etc.) ook gewoon als basecoat, er kan namelijk prima een nagellak overheen zonder dat de werking uitwerkt.

En klaar zijn je nagels en ze zien er weer hartstikke mooi uit! Natuurlijk moet je ze nog wel wat nazorg geven, de Nail Repair, Nail Balsem en Cuticle Balsem (of je eigen gekozen producten) de dagen erna nog intensief gebruiken voor langdurig herstel van de nagels. Zeker weten dat je weer prachtige nagels hebt die weer gezien mogen worden!

Dit vind je misschien ook leuk

37 reacties

 • Reply
  milou
  16 april 2012 at 07:27

  slim om te laten zien hoe het moet!
  jou nagels zijn wel geel trouwens! zonde want verder zijn ze echt mooi!

 • Reply
  Esmay
  16 april 2012 at 07:32

  Leuk om te zien! Mijn nagels zien er eigenlijk ook niet uit, maar een dag geen nagellak is een dag niet geleefd.
  En mijn nagelriemen gewoon insmeren met LUSH Lemony Flutter. :) Komt wel goed. Hopelijk. Ooit. Haha!

 • Reply
  Elise
  16 april 2012 at 07:33

  Die van jou hadden het inderdaad wel een beetje nodig ;p Maar je hebt hele mooie lange nagelbedden! (Dat klinkt een beetje raar…)

 • Reply
  Uniflame
  16 april 2012 at 09:50

  Dit is een heel nuttig artikel :) Ik heb momenteel enkel verzorgende basecoat, maar mijn nagels mogen zeker wat meer verzorging hebben. Ik durf niet meer zonder nagellak rond te lopen, haha.

 • Reply
  Tedje
  16 april 2012 at 09:51

  Ik ga zo’n buffervijl ook maar eens aanschaffen!

 • Reply
  Lotte
  16 april 2012 at 11:23

  Ik vind Trind echt superfijn.. ik vind mijn nagels alleen niet zo mooi.. ze zijn nogal geel..

 • Reply
  Yasmina
  16 april 2012 at 11:29

  Hoe komen je nagels zo geel? Komt dat door kruiden bij het koken, of door nagellak… je moet dan gewoon een basecoat gebruiken!

  • Reply
   Aranka
   16 april 2012 at 12:38

   Te veel nagellak gebruiken en geen basecoat. Maar het maakt me niet uit omdat ik toch altijd nagellak draag :)

   • Reply
    Yasmina
    16 april 2012 at 20:08

    Ja, da’s waar daar heb jij ook echt dè nagels voor~! :)

    Maar hoe kun je dat gele wegkrijgen??…

   • Reply
    Aranka
    16 april 2012 at 21:57

    Met een buffervijl, zo een manicure apparaatje of een speciaal badje.

 • Reply
  Desirée
  16 april 2012 at 13:09

  Ik gebruikte ook de Nail repair als basecoat, alleen is deze daar helaas niet helemaal voor bedoeld en heb ik alsnog weleens gestainde nagels gehad. Tegenwoordig doe ik nog Essence basecoat over de Nail repair heen :p
  Wel heel goed spul, Trind.. mijn nagels zijn er echt heel sterk van geworden :)

 • Reply
  charile
  16 april 2012 at 14:52

  Super handig artikel! Mijn nagels zijn echt een ramp op dit moment!

 • Reply
  kirst
  16 april 2012 at 15:20

  hmm misschien toch eens aanschaffen want mijn nagels dont love me anymore met al die nagellak ontdanks goede basislakken etc….

 • Reply
  kimberly
  16 april 2012 at 15:27

  Wat een handig artikel! Mijn nagels zijn op dit moment ellende!

 • Reply
  Manon
  16 april 2012 at 15:44

  Je kunt dat oranje laagje er gewoon af vijlen met zo’n pedicure/manicure apparaatje. Of even langs de salon gaan, dan zijn ze weer mooi wit ;)

 • Reply
  Miranda
  16 april 2012 at 15:49

  Ik gebruik dezelfde producten als jou. Trind is een erg fijn merk.

 • Reply
  Sophie
  16 april 2012 at 16:01

  Handig artikel! Wat een verschil :). Ik heb van Trind de balsem en nail repair. Ik ben er echt blij mee!

 • Reply
  Joyce
  16 april 2012 at 16:37

  Ik heb ook altijd dat m’n nagels geel worden als ik geen basecoat gebruik. Een keer had ik felgroene nagellak op zonder basecoat, toen ik daarna me nagellak eraf haalde zag dat er best raar uit :’). Nu heb ik mezelf dus aangeleerd om altijd een basecoat te gebruiken. Die producten van Trind lijken me ook heel erg fijn!

 • Reply
  Stasja
  16 april 2012 at 17:13

  Ik heb soms ook last van broze nagels, dringend is Trind proberen!

 • Reply
  Saana
  16 april 2012 at 17:45

  die nagellak en die vijl moet ik een keer hebben, want het gaat niet zo goed met mijn nagels de laatste tijd :$
  trouwens leuk artikel :)

 • Reply
  Jana
  16 april 2012 at 18:00

  Leuk artikel om te lezen :D x

 • Reply
  Merel
  16 april 2012 at 18:43

  Handig artikel en ook goed duidelijke uitgelegd! Super tof artikel! :)

 • Reply
  Deborah
  16 april 2012 at 19:46

  Handige tips! Ik heb altijd gespleten nagels en dan ook echt op bepaalde nagels :S

 • Reply
  gerrianne
  16 april 2012 at 22:19

  Leuke tips , weer ! Even een motivatie om mijn kapotte nagels weer mooi te krijgen.. Ik heb zelfs precies de zelfde producten, dus ze moeten maar weer uit de doos komen! :D

 • Reply
  Karlijn
  17 april 2012 at 10:46

  Jij hebt echt hele mooie nagels! Mijn nagels willen echt niet lang worden.. Jammer genoeg..

 • Reply
  Vera
  17 april 2012 at 15:33

  Wat een handig artikel!

 • Reply
  Nannick
  18 april 2012 at 21:33

  Handig artikel, je hebt inderdaad prachtige nagels! Heel smal, echt mooi! (:

 • Reply
  Mariel
  19 april 2012 at 16:52

  Je hebt mooie nagels! Ik gebruik eigenlijk ook nooit een basecoat haha. Ik draag toch bijna altijd nagellak! Het gele trekt er bij mij alleen in na een blauw nagellakje.

 • Reply
  jolijn
  30 oktober 2012 at 20:59

  dit is heel handig
  ik heb mijn hand gestoten waarbij me nepnagels achter iets bleven hangen en ik dus mijn toplaag van mijn nagel er half af heb gescheurd

 • Reply
  marion v.d bemt
  9 maart 2013 at 14:35

  Normaal heb ik ’n beetje lange nagel, goed verzorgd. Nooit kunstnagels, af en toe nagellak. Nu heb ik het probleem dat bijna alle nagels zijn gaan splijten, meerdere laagjes. Is er een tip, voor mij zijn de meeste producten uit een winkel te duur. Ik gebruik kalktabletten, kan dat ook teveel zijn?

 • Reply
  Leigh
  19 maart 2013 at 08:46

  Waar kun je de producten van trind kopen? Want het lijken me echt heerlijke producten!

 • Reply
  anna
  10 februari 2014 at 20:52

  ik zoek overal maar dan ook echt overal naar trind maar ik kan het nergens vinden.
  ze staan me bij het kruidvat raar aan te kijken trind? watis dat bedoel je geen trend pfff

 • Reply
  anna
  10 februari 2014 at 20:55

  wat ik een goede tip vind is blanke;lak onder je kleur gebruiken zo geeft het niet af en houd je je nagels gezonder!!

 • Reply
  Flip-in hair
  30 maart 2016 at 21:03

  Super handig artikel!

 • Reply
  Patricia De Vrieze
  15 juni 2016 at 02:12

  Help mij om mijn nagels dat beschadigd zijn te herstellen splitten afbreken slapping zijn precies vellekes. help mij AUB? wat is de prijs?

 • Laat een reactie achter