Bepanthen Eczeem Crème – werkt het?

Automatische concepten

Al vanaf baby zijnde heb ik eczeem. Vroeger had ik het ontzettend erg, maar sinds mijn tienerjaren ben ik er behoorlijk overheen gegroeid. Ik heb het nu alleen nog (in mindere mate) met warm weer op broeierige plekken zoals de binnenkant van mijn armen en benen. Maar helaas heb ik het ook sinds twee jaar op mijn handen, iets wat ik minder prettig vind.

Automatische concepten

Ik heb dus al heel mijn leven eczeem en heb heel wat manieren, trucjes en zalfjes voorbij zien komen. Zo heb ik elke hormoonzalf wel gehad, heb ik mij dagelijks moeten wassen met Betadine, met handschoenen aan geslapen voor het krabben of met ingewikkelde handen geslapen voor het krabben.

Gelukkig is het tegenwoordig niet meer zo erg, sinds mijn tienerjaren ben ik er redelijk overheen gegroeid. Alleen sinds twee jaar heb ik het wel altijd op mijn handen. Ik zag op de reclame de Bepanthen Eczeem Crème voorbij komen en daar was ik best wel benieuwd naar. Ik heb goede ervaringen met Bepanthen en wilde het wel eens een kans geven. Altijd die hormooncrème smeren is ook niet ideaal.

Automatische concepten

Dit is wat ik standaard gebruik voor mijn eczeem. Kleine opmerking, dit is wat ik van de huisarts krijg op recept voor mijn vorm van eczeem. Het gaat hier om twee soorten hormoonzalf en een crème om het vet te houden. Voor mij werkt dit perfect als ik een hevige uitbraak heb (als ik bijvoorbeeld veel schoongemaakt heb, in aanraking ben gekomen aardappels etc).

De eczeem op mijn handen gaat nooit echt weg dus ik zocht een milder middel om het te onderhouden en besloot daarom de Bepanthen Eczeem Crème eens te kopen en kijken of deze zalf verlichting biedt bij een minder heftige eczeem vorm.

Automatische concepten

De Bepanthen Eczeem Crème is vrij van cortisonen (hormonen) en dat vind ik prettig. Ik ervaar geen bijwerkingen van de hormonen, maar het voelt ook niet goed om dat altijd maar op de huid te smeren.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Daarbij wordt je huid ook echt dunner van de hormoonzalf en ik vind het vervelend in de zomer dat ik witte plekken van de zalf krijg (doordat de huid dunner wordt zal mijn bruine kleur er wel sneller af gaan ;)).

Automatische concepten

Bepanthen Eczeem Crème belooft de jeuk te verlichten en roodheid bij licht tot matig eczeem. Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huidirritaties, zoals eczeem of een allergische reactie. Vochtregulerende stoffen zoals glycerine hydrateren de huid en de speciale lamellaire-lipiden technologie herstelt de huidbarrière tussen eczeemuitbraken door.

Automatische concepten

Een aantal beloftes van de Bepanthen Eczeem Crème zijn:

 • Verlicht jeuk en roodheid
 • Herstelt de huid door middel van dexpanthenol
 • Zonder cortisonen (geen hormonen), parfum en parabenen
 • Smeert makkelijk uit, trekt snel in

En de Bepanthen Eczeem Crème is te gebruiken bij:

 • Licht tot matig eczeem
 • Tussen eczeemuitbraken door
 • Allergische reacties van de huid
 • Jeuk en roodheid van de huid
Automatische concepten

Als ik de website van Bepanthen bekijk en bovenstaande lees is deze crème echt een onderhoudscrème. Wanneer je echt een uitbraak hebt, dan wordt door Bepanthen ook zelf aangeraden naar een huisarts te gaan en een voorgeschreven (hormoon)zalf te gebruiken.

Voor mij is dat alleen maar positief, want op deze manier wilde ik deze crème ook gaan gebruiken. Wanneer ik echt een uitbraak heb gebruik ik mijn voorgeschreven hormoonzalfjes en daarna onderhoud ik het met deze crème en ik merk dat ik daar echt baat bij heb.

Automatische concepten

Wat ik vooral een groot pluspunt vind is dat de crème vrij dun is (in vergelijk met mijn dikke en vette zalfjes van de dokter) en dus ook heel snel intrekt. Met de middelen van de huisarts loop ik vaak rond met ontzettend vette handen dat niet in wil trekken. Natuurlijk moet je het vet houden, maar voor tussendoor vind ik dat vaak wel heftig.

De Bepanthen Eczeem Crème houdt mijn huid heel rustig en verlicht ook zeker de milde jeuk. Mijn huid is niet zo dik en droog als anders en dat helpt ook al een stuk. Ja, ik vind de Bepanthen Eczeem Crème erg prettig in gebruik, ook fijn is dat het niet ruikt.

De Bepanthen Eczeem Crème is te koop bij verschillende drogisterijen en online zoals bij bol.com voor € 9,99 en dan krijg je een tube van 20 ml. Ik moet zeggen dat ik dat best prijzig vind, zeker als je op grotere plekken eczeem hebt, dan is dat flesje snel leeg. Maar goed, het werkt wel goed dus dan heb ik het er graag voor over. Wat gebruiken jullie tegen eczeem?

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Marloes
  24 februari 2020 at 16:59

  Heb je al eens pure kokosolie gebruikt? Bevat geen chemische ingrediënten en blijkt heel goed te werken tegen eczeem.

 • Reply
  Yvonne
  24 februari 2020 at 19:23

  Ik heb elke winterperiode last van eczeem langs mijn haargrens. Rode, droge, schilferige plekjes en daar had ik ooit een zalfje voor dat perfect werkte (was heel simpel op basis van vaseline, vermengd met calendula, lavendel en kamille), maar is nergens meer te krijgen. Zo jammer! De zalf van bepanthen heb ik in huis maar heb nog niet het idee dat het werkt. Misschien dit toch maar eens de eczeemcrème proberen.

 • Reply
  Joyce - SomedayTodayNL
  24 februari 2020 at 21:16

  Wat fijn dat het werkt! ik heb sinds kort ook last van enkele eczeemvlekken en baal hier al zo van! Laat staan dat jij het al zo lang hebt. Fijn om de nadelen van hormoonzalf te lezen, hier was ik niet van op de hoogte.

 • Reply
  Jolet
  24 februari 2020 at 21:54

  Ik heb ook eczeem op mijn handen.. Zo irritant! Misschien dat ik dit maar even moet proberen.. Dankjewel!

 • Reply
  chucky1012
  25 februari 2020 at 06:57

  Fijn voor de tip want ik ken iemand die ook eczeem heeft.
  Ik zou zelf cocosolie gebruiken of sudocreme 👌🏽
  Dit laatste werkt ook héél goed als men littekens heeft.

  Een fijne dag 🙋‍♀️

 • Reply
  rachel
  25 februari 2020 at 10:14

  ik heb alleen de eczeem van mijn arts en deze ken ik wel maar durf het niet aan hhaha. sudocreme daarin tegen weer wel en werkt ook goed

 • Reply
  Nathalie
  25 februari 2020 at 14:55

  Zelf heb ik ook last aan de binnenkant van mijn ellebogen, vooral als het weer warmer wordt.
  Voorlopig gebruik ik Cremicort, ook met cortisone. Maar ik zou ook wel graag deze eens gebruiken.
  Bedankt voor je review!

 • Reply
  Droge handen door desinfecterende gel of wassen - zo kom je er vanaf! | byAranka.nl
  18 maart 2020 at 11:27

  […] heb ik helaas ook behoorlijk last van droge handen. Ik heb eczeem op mijn handen en dat in combinatie met veel wassen en desinfectie gel gaat dat niet heel erg goed. […]

 • Laat een reactie achter