Belangrijke aandachtspunten bij private leasen

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar heb je het geld niet liggen om er eentje te kopen? Dan betekent dit niet dat je nog een tijdje door moet rijden in je huidige auto. Nee, want je kunt namelijk ook een auto leasen. Sluit niet direct een leasecontract af bij de eerste beste aanbieder die je tegenkomt, want je moet rekening houden met een aantal zaken. Om jou een handje te helpen, zetten we in deze tekst de belangrijkste aandachtspunten bij private leasen op een rijtje.

Bron afbeelding: Shutterstock

Hoeveel betaal je per maand?

Omdat de gemiddelde Nederlander zuinig is op zijn geld, wordt er vaak eerst naar de kosten gekeken. Dit is bij private lease niet anders. Niemand zit er immers op te wachten om onnodig veel te betalen voor een leaseauto. Omdat veel leasemaatschappijen zich hier bewust van zijn, laten zij vaak direct zien hoeveel je per maand betaalt voor een leaseauto. Dit is handig, want hierdoor kun je direct voor jezelf bepalen of leasen haalbaar is.

Schrik je van het bedrag? Zet private lease dan niet direct uit je hoofd, want het is goed mogelijk dat je bij een andere leasemaatschappij (veel) minder betaalt. Maak daarom ook altijd een vergelijking voordat jij je handtekening onder een leasecontract zet. Door leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken, voorkom je dat je onnodig veel betaalt. Om jezelf tijd en moeite te besparen, vergelijk je met behulp van een vergelijkingssite. Zo’n site laat je binnen een paar tellen zien wat de goedkoopste private lease auto is.

Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?

Als je overweegt om privé een auto te leasen, moet jij je niet blind staren op het prijskaartje. Het is namelijk verstandig om ook te kijken wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen. Dit hangt vooral af van de leasevorm waar je voor kiest. Zo betaal je bij financial lease vaak alleen voor de auto zelf. Alle bijkomende kosten zijn voor eigen rekening. Dit is bij private lease niet het geval, want hier zijn zaken als onderhoud, reparatie en belasting inbegrepen bij de leaseprijs.

Kies je voor private lease? Dan zijn brandstofkosten en boetes de enige bijkomende kosten waar je mee te maken kunt krijgen. Als je voor private lease elektrisch gaat, valt een groot deel van deze kosten al weg. Zo’n auto rijdt immers op stroom in plaats van brandstof. Stroom kost minder, waardoor je onderaan de streep goedkoper uit bent.

Hoe zit het met de voorwaarden van het leasecontract?

Denk je dat je de beste private leaseauto gevonden hebt? Dan wil je misschien niet langer wachten om het contract te tekenen. Vergeet alleen niet om de voorwaarden van het leasecontract goed door te lezen voordat je jouw handtekening zet. Op deze manier voorkom je namelijk dat je voor verrassingen komt te staan.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter