Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beautyfoutjes makkelijk herstellen

 photo Lipstick_zpsb897e32a.png

Je kent het wel, in de haast schiet je ineens uit met je mascara. Resultaat, een zwarte veeg op je perfect aangebrachte ooglook. Of dacht je dat je nagellak al wel droog was en even snel iets kon doen? Ja hoor, een enorme deuk in je nagellak! Voor al dit soort dilemma’s is eigenlijk altijd wel een hele makkelijk oplossing en die geef ik jullie vandaag!

Mascara die is uitgeschoten

Geen paniek, als je geen haast hebt tenminste. Laat het goed opdrogen en daarna kan je het er zo weer vanaf vegen. Omdat de mascara hard wordt veeg je het zo weer van de huid af. Niet meteen gaan boenen dus, dan krijg je een grote vlek!

Uitgeschoten met de lipstick

Ik heb er elke keer weer problemen mee, het netjes aanbrengen van de lipstick en dan vooral de felle en donkere kleuren. Geen ramp als je toch een beetje bent uitgeschoten. Neem een kwastje met een hele dunne steel een een make-up doekje. Wind deze om het steeltje van het kwastje heen en zo verwijder je heel precies het stukje waar je uitgeschoten bent.

 photo Heroes3_zps0b6a4de9.png

Nagellak in de randjes getrokken

Heb je een bokkenpootje of een pen bij je hand? Ga met het bokkenpootje langs de randjes en haal de natte nagellak voorzichtig weg. Gebruik je een pen? Doe er dan wel even een stukje wc-papier of keukenrol omheen en trek dit strak, anders krijg je een blauwe streep

Gebroken oogschaduw

Zonde, maar dit is makkelijk weer de fixen! Ooit heb ik er ook een artikel over gemaakt. Haal alle oogschaduw uit de pan en doe dit in een bakje, maak er fijn poeder van en voeg er wat alcohol in. Meng dit goed door en doe het weer terug in de pan. Pak een glad muntje en doe hier een doek omheen om het egaal aan te drukken. Hier vind je het artikel.

Verkeerde kleur foundation

Het kan wel eens voorkomen dat je in het donker de perfecte foundation kleur had, maar in het licht is het toch totaal niet jouw kleur. De beste manier is natuurlijk het helemaal te verwijderen maar vaak ik dat niet mogelijk als je al op school of werk bent. Probeer het dan toch een beetje te camoufleren met wat lichtere poeder of draag een sjaaltje zodat het kleurverschil met je nek en hals niet ziet.

 photo Liner5_zps504736da.png

Eyeliner te dik of scheef aangebracht

Vaak probeer ik het nog een beetje te corrigeren door hem iets heftiger te maken aan de andere kant of er meer vorm in te brengen. Als je geen oogschaduw draagt kan je hem nog bijwerken met een wattenstaafje met make-up remover. Maar is hij toch echt helemaal mislukt, haal dan toch maar je make-up eraf en probeer het opnieuw

Blush te fel aangebracht

Nieuwe kleurtjes blush zijn fantastisch en het liefst breng je deze enthousiast aan, maar soms gaat het iets te enthousiast waardoor je een knalroze wang hebt. Probeer dan de blush uit te blenden met je poederkwast en die hier ook wat poeder op, zo wordt het een stuk minder fel.

Vettig haar

Had je geen tijd om je haar te wassen vanochtend en is het toch een beetje vettig? Gebruik dan een droogshampoo! Deze spray je heel gemakkelijk in je haar, borstelt het eventjes door en weg zijn je vette lokken!

 photo Essie6_zps051cfb8b.png

Deuk in je pas gelakte nagels

Oké, dit klinkt misschien een beetje vies, maar het werkt echt! Net je nagels gelakt en er zit een deuk in? Leg je nagel voorzichtig op je tong en laat hem hier voorzichtig vanaf glijden, daarna zit je nagellak weer perfect!

Lipstick gebroken

Dat is echt vervelend maar deze kan je nog makkelijk redden! Verwarm beide kanten waar hij gebroken is en zet ze daarna weer op elkaar. Breng het een beetje in model met je vingers of kwastje en zet hem daarna voor een dag in de koelkast. Daarna doet hij het weer perfect!

Wenkbrauwen te veel geëpileerd

Oeps, ben je iets te gretig geweest met epileren en is er een gat ontstaan? Gelukkig kan je met wenkbrauwpoeder of een wenkbrauwpotlood veel kale plekjes weer camoufleren.

Zo, dat waren mijn tips, heb jij nog tips om beautyfoutjes makkelijk te herstellen, deel ze dan in de comments!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

32 reacties

 1. Handig artikel! Ik kende zelf de tip van je tong om een deukje uit je nagellak te halen nog niet. Ik weet ook niet of ik dat zou durven, het klinkt inderdaad een beetje raar, haha.

 2. De tip met mascara gebruik ik ook altijd, even wachten en je haalt het zo weg inderdaad! Die van een deuk in je nagellak ga ik is proberen! :-)

 3. Wacht… een pasgelakte nagel over je tong laten glijden? Is dat niet giftig ofzo? :-) Allemaal handige tips, ik pas er vele zelf ook al van toe.

 4. Dankjewel voor het delen van je tips. Daar hebben we wat aan!
  Wat ook handig is voor uitgeschoten lipstick is een wattenstaafje. Beetje nat maken en je haalt heel precies de “foutjes” weg.
  En voor de gebroken lipstick als het niet lukt om deze weer in de originele vorm terug te krijgen is omsmelten. Ik heb dit wel eens gedaan. Gewoon de lipstick op een lepel leggen. Aansteker eronder houden zodat het vloeibaar wordt en dan in een cupje gieten. Bijvoorbeeld een cupje waar de sambal altijd in komt bij de Chinees. Je moet dan wel de lipstick aanbrengen met een penseel na die tijd. Maar als het een favoriet is dan hebben we dat er voor over toch?

 5. Kleine tip voor de deuk in je nagellak: het werkt net zo goed als je je vinger likt en daarmee de deuk wegpoetst! En het geeft niet zo’n vieze smaak in je mond; haha, ervaring hiermee, veel te lang mijn nagellak moeten likken voor ik hier achterkwam ;)

 6. Je kunt ook ipv de nagel direct over je toch te halen, met wat speeksel je vinger nat maken en deze over de deuk wrijven. Iets minder vies misschien. Werkt echt heel goed!

 7. Bij uitgeschoten lipstick: als er nog een beetje een rode/roze waas achterblijft, gewoon een beetje concealer er overheen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *