Beautyblog aankopen

Beautyblogs, meer en deel gaat het over make-up en het reviewen daarvan. Hartstikke handig natuurlijk want als je dan voor het schap staat en denkt, zou dit wel een goed product zijn is er vaak wel iets op het internet over geschreven. Maar laat je je dan ook echt overtuigen door wat dat persoon heeft geschreven of denk je, leuk om te weten dat het persoon het fijn vind maar doe er zelf niks mee. Of heb je wel eens iets gekocht omdat een blogger het zo fijn vond en dat jij het achteraf helemaal niks vond. Ik ben benieuwd!

Ik zal bij mezelf beginnen, ik ben natuurlijk wel een blogger, maar volg er zelf ook ontzettend veel want ik vind het gewoon leuk om te lezen wat anderen nou van een bepaald product vinden en vind het ook prettig om hier swatches en ‘opgemaakt’ foto’s te zien om een beetje een indicatie te krijgen hoe het eruit ziet bij een bepaald persoon en iets.

Oké goed, ik vind het dus fijn om te zien hoe het werkt en het eruit ziet. Daarom vind ik het persoonlijk heel fijn als bloggers swatches maken en hun full face laten zien met deze producten erop. Hebben bloggers dit niet haak ik vaak een beetje af en heb ik geen zin om elle lange teksten te gaan lezen, ik wil het gewoon zien.

Maar ik koop eerlijk gezegd best vaak producten als ik in mijn achterhoofd heb dan bloggers het een fijn product vonden of juist niet. Als ik aan het twijfelen ben en ik toch een keer een review of wat heb gelezen dat positief was dan ben ik sneller geneigd om het te kopen dan dat ik het niet heb gelezen. Bijvoorbeeld met producten van MAC spelen swatches een hele belangrijke rol en hoe het er dan uitziet op het gezicht, natuurlijk wil ik het zelf ook nog even testen, maar dat is natuurlijk vanzelfsprekend.

Een voorbeeldje in de BB Cream van Ganier, ik ben gek op BB Cream en gebruik met liefde mijn BB Cream van Skin 79 maar die begint helaas een beetje op te raken dus ben op zoek naar een alternatief, alleen de BB Cream van Garnier spreekt me totaal niet aan omdat er gewoon niet zo positief op gereageerd is, dus dan hoeft het van mij ook niet zo. Misschien een beetje raar om mijn mening van anderen af te laten hangen terwijl ik het niet eens geprobeerd heb, maar ik heb dan gewoon meer de neiging om een vergelijkbaar product te kopen waar wel positief op gereageerd is.

Je hebt natuurlijk ook een keerzijde, een product waar bloggers ontzettend enthousiast over waren wat ik dus gekocht heb maar zelf totaal niet tevreden over ben en dit is toch wel vaak met producten van MAC. Begrijp me niet verkeerd MAC is een prachtig merk maar misschien zijn mijn verwachtingen er te hoog van door de goede reviews. Ik heb een paar oogschaduws van MAC waar ik eigenlijk helemaal niet tevreden over ben qua pigmentatie. Terwijl ik ze eigenlijk wel heb gekocht omdat de bloggers helemaal enthousiast zijn over de oogschaduws van MAC. Ik vind de pigmentatie en het gebruiksgemak zo ontzettend tegenvallen van MAC en gebruik het dus eigenlijk nooit. Wat natuurlijk zonde is want die oogschaduws zijn niet voor een paar euro te koop.

En zo heb je natuurlijk wel meer dingen die je hebt gekocht door bloggers of producten die je juist hebt laten liggen door de bloggers. Wel grappig want ik prijs producten ook zelf de hemel in via mijn blog of geef er niet zo een goed advies over.

Maar nu ben ik heel erg benieuwd naar jullie bevindingen. Kopen jullie wel eens producten omdat je er toevallig iets over gelezen hebt en dacht, dit moet ik hebben of dit is wellicht een goed product voor mij. Of hebben jullie juist een product laten staan omdat je weet dat er niet positief op gereageerd is. En misschien wel eens een product gekocht wat helemaal in de hemel werd geprezen voor een blogger maar wat jij een absolute no go product vond. Laat het me vooral weten in de comments ik ben ontzettend benieuwd!

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reply
  Sophie
  10 februari 2012 at 11:17

  Ja, herkenbaar! Ik koop zelf regelmatig, vooral in de zomer, op aanraden van bloggers verschillende zelfbruiners. Het ziet er zo mooi uit op hun huid – maar bij mij altijd licht oranje, of bijna helemaal geen kleur. Komende zomer ga ik zelf meer onderzoek doen, want ik denk dat mijn huid gewoon net iets anders is dat de populaire bloggers ;)

  Maar ik heb het tegenovergestelde ook vaak, dat een paar bloggers helemaal enthousiast zijn en ik dan ook, en zonder hun blogs had ik misschien nooit van het bestaan gehoord =)

 • Reply
  Marieke
  10 februari 2012 at 11:25

  Ik check graag even een paar blogs voordat ik een dure aankoop doe! Goede swatch foto’s zijn dan inderdaad een must, maar soms vind ik een overtuigend verhaaltje ook goed.
  Persoonlijk vind ik de producten van Catrice altijd tegenvallen. Ik begrijp ook helemaal wat je bedoelt met die MAC producten. Ik stond in de MAC store oogschaduws te swatchen en veel kleurtjes vielen me toch tegen. Gelukkig vond ik ook een paar prachtige kleurtjes die wél het geld waard zijn ;)

 • Reply
  Miranda
  10 februari 2012 at 11:42

  ik herken het hoor. Ik heb ook wel eens wat geprobeerd wat mij juist heel erg tegen viel, terwijl ik dan op een beautyblog las dat het een fijn product was. En ook koop ik wel eens wat ook als ik er wat positief over had gelezen en dat ik er dan ook heel positief over was ;D Het is zo verschillend. Vooral bij duurdere producten lees ik vaak toch wel even een review, zodat ik een beetje weet wat ik kan verwachten ;D

 • Reply
  Tedje
  10 februari 2012 at 11:51

  Herkenbaar! Als ik iets wil kopen, ga ik reviews lezen van andere beautybloggers :)

 • Reply
  Bellachique
  10 februari 2012 at 13:14

  Ik vind het vooral leuk om reviews te lezen en daarop ga ik dan beslissen of ik iets il of niet. Het is niet altijd even betrouwbaar, omdat iedereen toch wel een persoonlijke voorkeur heeft, maar het helpt me iig een goed stuk :).

 • Reply
  Paola
  10 februari 2012 at 14:14

  Ik wordt heel erg beinvloed door blogs. De mening van de blogger vind ik belangrijk en laat me iets wel sneller kopen!

 • Reply
  Jennifer
  10 februari 2012 at 14:19

  Wat je schrijft over MAC, vind ik heel waar. Ik lees er zo vaak over, maar ik koop het niet. Het is ook gewoon dat ik daarvoor te gierig ben en liever een goedkopere versie van Catrice koop, omdat die producten ook hartstikke fijn zijn en je er geen fortuin voor neer hoeft te leggen. Dan kun je nog eens leuk make-up shoppen. Zo denk ik ook over andere producten waar ook een hoger prijskaartje aan hangt. Ik hoef geen Chanel nagellak, omdat de kwaliteit daarvan ook niet om over naar huis te schrijven is en ik voor dat geld bijvoorbeeld acht andere kleurtjes van Catrice uit kan zoeken. Ik denk dat het hebben van duurdere merken ook gewoon gehyped is, als je MAC hebt op je site, ben je cool. Ik kijk veel liever op sites die schrijven over catrice en essence producten, omdat ik daar veel meer aan heb.

 • Reply
  Nicole
  10 februari 2012 at 14:40

  voor dure aankopen zoek ik vaak wel reviews op zodat de kans op een minskoop toch wat miner groot is. Soms zie ik ook wel leuke dingen op blogs voorbijkomen die ik dan zelf ook koop. De enige miskoop voor mij is de catrice photofinish foundation. (verder heb ik natuurlijk wel miskopen, maar die zijn niet gekocht vanwege een blogreview). Er zijn wel veel dingen die ik door blogs heb ontdekt en waa rik gewoon echt heel blij mee ben.

  Zelf producten kopen speciaal voor mijn blog (omdat het me leuk lijtk te reviewen enzo) doe ik eigenlijk nooit. Ik probeer me wel echt te bedenken of ik het zonder blog ook zou willen hebben.

 • Reply
  Kim
  10 februari 2012 at 15:21

  Tja, ik heb hier ook wel last van. Als iets helemaal gehyped is, wil ik het wel graag hebben. Laatste tijd kijk ik heel veel op makeupalley en dan met name bij degene die het meest beoordeeld is en een hoog percentage heeft van opnieuw kopen. Ik ga niet echt meer af op één review, maar probeer te vergelijken met wat de meeste mensen vinden. Een voorbeeld: ik lees heel vaak dat misslipgloss de catrice photofinish foundation helemaal geweldig vind, en nu lees ik dus hierboven bij Nicole dat het haar grote miskoop is geweest. Even zoeken en je weet het. Lees ook vooral de negatieve reviews, hier heb je echt wat aan, misschien waarom je het niet zou moeten kopen! Enn ook heel fijn, als het over foundation gaat dan kun je met andere mensen vergelijken die ongeveer jou huidskleur hebben, hoe de kleur uitvalt. Ideaal.

  Wel zit ik er nu dus over te denken omdat er bijv veel nieuws van Catrice uit komt, gewoon zelf wat mee te nemen, voordat alles weg is. Tja, het blijft soms gewoon om het “hebben” voor mij.

 • Reply
  Nannick
  10 februari 2012 at 15:35

  Ja herkenbaar, dat heb ik echt heel vaak ;) Een mening van een blogger telt zeker mee bij mijn aankoop!

 • Reply
  charile
  10 februari 2012 at 15:49

  Herkenbaar :) Vaak als ik iets wil gaan kopen, bekijk ik eerst even wat reviews.
  x

 • Reply
  Floor
  10 februari 2012 at 16:33

  Ik kijk wel altijd naar de mening van een beautyblogger: als diegene het niks vind dan koop ik het ook niet zo snel.

 • Reply
  Belllezza
  10 februari 2012 at 17:15

  Ik bekijk altijd eerst wat reviews en meestal word ik ook echt nieuwsgierig naar producten als ik een goede review lees. Soms word ik zelfs onbewust aangespoord om iets te gaan kopen haha.

 • Reply
  Joany
  10 februari 2012 at 18:06

  Ik kijk ook vaak naar reviews, maar ook naar de reacties op de review. Zo kan ik zien of er meerdere mensen het eens zijn met de review, of juist helemaal niet. Dat houd ik zeker in mijn achterhoofd wanneer ik een nieuw product koop.

 • Reply
  Wiesje
  10 februari 2012 at 19:06

  Ja ik zoek ook vaak eerst reviews voordat ik iets koop. Tenzij ik het gewoon zelf erg mooi vind.
  Maar reviews vind ik heel erg handig.

 • Reply
  Uniflame
  10 februari 2012 at 19:51

  Ik zie mezelf niet echt als een beautyblogger. Ik review wel regelmatig wat op het blog, maar ik ben er nog vrij nieuw en onervaren mee. Omdat ik onervaren ben over hoe ik producten op breng (vooral oogschaduw) laat ik het vaak niet zien op mijn gezicht. Daar ben ik denk ik toch echt te onzeker voor nog.

  Ik vind het wel super fijn om nagellak in het echt te zien. Dit ziet er vaak zo anders uit dan in een persbericht. Zo komt het vaak voor dat ik iets op mijn wishlist had staan, maar het er af haal als ik delak op iemands nagels zie, of juist het tegenovergestelde, dat een lakje dat me niks leek, juist heel mooi blijkt te zijn.

  Met oogschaduw en lipgloss neem ik genoegen met hand swatches.

 • Reply
  Nena
  11 februari 2012 at 08:55

  Heel soms koop ik iets naar aanleiding van een review, maar niet vaak. Laatst toevallig wel, de prachtige blush uit de Chanel lentecollectie :)

 • Reply
  LottedeJ
  11 februari 2012 at 13:09

  Ik koop ook wel vaak iets wel (of juist niet) naar aanleiding van reviews op beautyblogs. Zo heb ik al een paar miskopen gedaan helaas, maar ook een boel hele fijne producten ontdekt.

 • Reply
  Maud
  11 februari 2012 at 13:19

  Herkenbaar ja! Ik laat me er ook wel door beïnvloeden. Vooral als het om duurdere producten gaat. Als die tegenvallen is dat net een ergere miskoop dan een crappy budgetproduct.. Als ik op een paar verschillende blogs lees dat een product tegenvalt, kijk ik er nauwelijks naar als ik het in de winkel tegenkom. En als iets gehyped wordt, dan wil ook direct weten waar al die ophef om is. Dus gelijk in de winkel bekijken en aanschaffen! En tja, als je met extreem hoge verwachtingen iets koopt kan het ook al snel tegenvallen. Dat heb ik ook vaak met MAC gehad.

 • Reply
  Amy
  15 februari 2012 at 18:34

  Ik heb NARS Orgasm gekocht vanwege de lovende reviews en ik gebruik hem amper, jammer.

 • Reply
  Evelien
  21 februari 2012 at 15:07

  Ja, heel erg herkenbaar! De meeste ‘ontdekkingen’ doe ik toch via beautyblogs.

 • Laat een reactie achter