Search
Close this search box.

Beauty Trend: Konjac Sponges

Beauty Trend: Konjac Sponges

Ze zijn er al een tijdje, de Konjac sponsjes, maar de laatste tijd worden ze steeds populairder en kunnen we ze gewoon in de winkels vinden. Ik kreeg de afgelopen tijd ook een aantal Konjac sponzen binnen en ik was wel heel erg benieuwd wat dit voor de huid deed. Vooral omdat ik er al veel lyrische verhalen over heb gehoord en het een vrij goedkope manier van reinigen is. Ik vertel jullie meer over de Konjac spons in het algemeen en bespreek deze twee varianten!

Beauty Trend: Konjac Sponges

Wat is Konjac?

Konjac, botanische naam Amorphophallus Konjac, ook geschreven als Konjak, is een plant die van nature voorkomt in landen als Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië. In China en Japan wordt de plant gekweekt in plantages omdat ze erg geliefd is voor verschillende doeleinden, zoals pijn bij maagzweren verlichten of als afslankmiddel. Konjac is een van nature hydraterende plantvezel die alkalisch is en onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat. Het is dus ideaal om te gebruiken als gezichts- en bodyspons, perfect om te schubben,voeden en hydrateren op een natuurlijke manier. De Konjac sponsjes zijn uniek door hun exfoliërende werking en hun speciale structuur. Ze reinigen, scrubben en voeden de huid op zo een manier dat je als resultaat een natuurlijke, mooie en pure uitstraling krijgt. De sponges stimuleren de doorbloeding, zorgen voor een nieuwe groei van huidcellen en bestaan uit natuurlijke vitaminen ( A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C ) en mineralen die je huid weer doen stralen.

Klinkt allemaal goed nietwaar? Ik was heel benieuwd en ging er mee aan de slag. Elke dag waste ik mijn gezicht met deze spons in plaats van mijn cleansers en reinigingsapparaat onder de douche.

Bron info: Konjac Sponge Benelux

Beauty Trend: Konjac Sponges

The Konjac Sponge Company – € 12,99

Beide sponzen die ik jullie laat zien komen van een merk met allemaal verschillende soorten sponzen. Dit is de Heart Puff die geschikt is om cadeau te geven, maar de werking is hetzelfde klassieke spons. Met de werking die hierboven omschreven is en dat wordt aangeraden voor de normale. Je hebt ook nog sponsen in andere vormen met ander werkingen zoals de Bamboo Charcoal voor de vettere huid met een zwarte kool verrijking en voor de hele gevoelige huid is er de Pink Clay.

Beauty Trend: Konjac Sponges

Gebruiken is heel makkelijk:

 1. Leg de droge spons in het water en zorgt dat hij helemaal vol zuigt met water en zacht wordt, daarna is hij klaar voor gebruik.
 2. Masseer kleine rondjes over de huid met de spons en doe dit ongeveer een minuutje lang. Je kunt er als je dat wilt een reinigingsmiddel bij gebruiken.
 3. Spoel je gezicht af en laat de spons op een droge plek uitlekken en weer drogen.
 4. De spons kun je ongeveer 3 maanden gebruiken, dan is hij aan vervanging toe.

Beauty Trend: Konjac Sponges

Ik moet eerlijk zeggen dat deze spons er wel ontzettend leuk uitziet, maar ik vind hem toch wel een beetje lomp en groot om mijn gezicht mee te reinigen. Dan gaat mijn voorkeur toch uit naar de Sponge Me spons, die is lekker handzaam. Voor de rest voelt de spons heel gelly aan als je hem nat maakt, maar de huid voelt daarna gewoon lekker zacht en normaal aan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met deze spons niet echt verschil merk. Maar in combinatie met een reiniger vind ik het wel erg prettig.

Beauty Trend: Konjac Sponges

Sponge Me – € 9,95

Net zoals bij de The Konjac Sponge Company heeft dit merk ook allemaal verschillende soorten sponzen. Sponge Me heeft in totaal zes verschillende soorten met allemaal een andere werking. Ik heb natuurlijk de Oil Control voor de vettere huid, maar je hebt ook nog de Renew (anti-age), Brighten (gevoelige huid), Gentle (baby), Detox (acné) en Hydratation (alle huidtyes).

Beauty Trend: Konjac Sponges

Ik vind de verpakking van de Sponge Me Konjac spons er ontzettend leuk uitzien met een vrolijke uitleg op de achterkant. Deze spons werkt precies hetzelfde als de andere spons, lekker makkelijk!

Beauty Trend: Konjac Sponges

Zo ziet mijn spons er nu uit, hij is al behoorlijk ingedroogd door het vele gebruiken.

Beauty Trend: Konjac Sponges

Maar wanneer ik hem nat maak ziet hij er weer zo goed als nieuw uit.

Beauty Trend: Konjac Sponges

En is lekker flexibel! Deze spons voelt ook een beetje gelly achtig aan, je kunt de structuur zeker niet vergelijken met een schuursponsje uit de keuken. Hij is heerlijk zacht voor de huid. Wist je trouwens dat beide sponzen helemaal natuurlijk en veganistisch zijn?

Beauty Trend: Konjac Sponges

Ik heb de spons eerst puur alleen op zichzelf gebruikt, maar ik merk daar niet heel veel verschil mee. Ja, ik voel dat mijn huid iets droger is na het gebruik van deze spons, maar het doet niet meteen wonderen. Ik gebruik de spons dus in combinatie met een klein beetje reiniger. Dat vind ik verrassend fijn en werkt prima voor mijn vette huid. Maar dan komt natuurlijk de hamvraag, verslaat dit mijn FOREO Luna of de Clarisonic, nee dat vind ik niet. Maar het is wel een hele fijne budget oplossing die werkt.

Beauty Trend: Konjac Sponges

Ik ben best enthousiast over de Konjac sponsjes voor het gezicht, ik merk wel dat ze iets doen. Maar een heel bijzonder product moet je niet verwachten, gewoon een fijn sponsje om te reinigen met een prettige werking. Zoals ik al zei, heb je zelf een Clarisonic of iets dergelijks dan zul je hem snel weer links laten liggen maar gebruik je niets, dan is dit wellicht een fijne toevoeging! De Konjac Sponge Company sponzen zijn te koop bij alle grote parfumeriën en de Sponge Me exclusief bij ICI Paris XL en natuurlijk online in de webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Fijn aranka dit artikel! Ik heb de red clay van sponge me maar wist niet zo goed hoe of wat;) nu wel??
  Maarre 3 maanden? Het lijkt me dan weer niet zo hygiënisch zo’n ding of ligt dat aan mij? Kga het nu in ieder geval proberen!
  Liefs

 2. Wat een grappige dingetjes zijn dat zeg! Ik had er nog nooit van gehoord, laat staat dat ik er een review over heb gelezen. Het lijkt me best fijn. Liggen dit soort exemplaren ook al in Nederlandse winkels?

 3. Deze spons is vooral geschikt voor dubbel reinigen inderdaad, dus met reinigingsspul zoals jij deed. Ik ben er een groot fan van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *