Search
Close this search box.

Battle: Yves Rocher, Vichy, Garnier en L’Oréal Micellair Water

 photo Battle_zpscca38269.png

Micellaire reinigers, ze zijn op dit moment erg populair en ik snap wel waarom! Ik heb al een tijdje micellaire reinigers in huis en over het algemeen ben ik heel erg enthousiast! Ik zette vier van mijn micellaire reinigers op een rijtje om ze met elkaar te vergelijken en jullie te vertellen welke ik het fijnste vind!

 photo Battle1_zpsb906f0a1.png

Micellaire reinigers zijn iets andere reinigers dan al het andere. Micellair water, wat is het nou precies? Het zijn reinigende deeltjes die als een soort van een magneet werken en alle viezigheid aan zich hechten. Door de speciale formule worden dus alle vieze deeltjes opgenomen door deze reiniger en afgevoerd op het wattenschijfje. Zo heb je dus een kraakschoon gezicht na het reinigen. Je kan het micellaire water overal voor gebruiken zowel je ogen als de rest van de huid. Het is ook nog eens heel mild dus prima geschikt voor mensen met een gevoelige huid die niet veel kunnen verdragen. Dat geven ook alle verpakkingen aan dat het geschikt is voor een gevoelige huid en ogen.

Welke reinigers heb ik hier voor me?

– Yves Rocher Hydra Végétal 200 ml – € 7,90
– L’Oréal Sublime Soft 200 ml – € 7,99
– Garnier Micellair Reinigingswater 400 ml – € 6,49
– Vichy Micellaire Reinigingslotion 200 ml – € 10,80

 photo Battle2_zps385bd8d6.png

Yves Rocher Hydra Végétal

Deze heb ik al een tijdje in huis en jullie hebben hem ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen. Het is een 2 in 1 reiniger dat je huid reinigt en hydrateerd. Geschikt voor het gezicht en je ogen. Helaas zit hij niet meer in mijn dagelijkse routine om mijn make-up er mee af te halen. Voor je make-up op het gezicht is hij prima, maar ik merk toch dat hij voor mijn ogen toch niet goed zijn werk doet. Hij vlekt en neemt totaal mijn vuil niet op, past na grondig boenen, helaas dit is voor mij niet het ideale micellaire water.

 photo Battle3_zps29550103.png

Een behoorlijk lange ingrediëntenlijst! Het water bevat voedende ingrediënten zoals extracten van de water lelie. Voor de rest is hij vrij van parabenen en siliconen, maar helaas zit er wel behoorlijk wat parfum in, niet ideaal voor de gevoelige huid.

 photo Battle4_zpsb39d1dd5.png

L’Oréal Sublime Soft

Deze had ik in mijn lade staan om te gaan gebruiken nadat mijn andere verzorging op was. Ik had hier al veel goede verhalen over gehoord van anderen dus ik was ook erg benieuwd naar deze reiniger geworden. Ik kocht hem in de aanbieding en heb hem enige tijd gebruikt. Het is een 3 in 1 verzorging dat belooft te reinigen, make-up te verwijderen en de huid te kalmeren. De reiniger heeft geen geur en is mild op de huid. Haalt perfect mijn make-up eraf en ook mijn oogmake-up zonder te vlekken of te boenen. Ja, deze is zeker erg fijn!

 photo Battle5_zpsb7728f1f.png

De ingrediënten zijn heel basic en weinig. Niks op aan te merken en ook fijn dat er geen parfum in zit.

 photo Battle6_zps6b829d59.png

Garnier Micellair Reinigingswater

Volgens mij zijn jullie allemaal al om en hoef ik weinig over dit micellair water te vertellen. Hij belooft eigenlijk hetzelfde als die van L’Oréal: reinigen, make-up te verwijderen en de huid te kalmeren. Eigenlijk, hij is precies hetzelfde als die van L’Oréal, kijk maar mee.

 photo Battle7_zps4d014683.png

Précies dezelfde ingrediënten als die van L’Oréal. Dus qua werking is hij precies hetzelfde en net zo fijn. Op zich is het voor mij geen verrassing dat ze eigenlijk precies hetzelfde zijn, want Garnier valt onder het moederbedrijf L’Oréal. Alleen deze is een stukje goedkoper!

 photo Battle10_zpse1907056.png

Vichy Micellaire Reinigingslotion

Van deze reiniger gaat mijn hartje sneller kloppen, zelf heb ik al 3 flessen opgemaakt en heb snel deze fles bij mijn zusje kunnen scoren voor een foto. Deze reiniger is echt heerlijk en maakt echt fantastisch schoon. Ook deze micellaire reiniger belooft hetzelfde als die van L’Oréal en Garnier (niet gek want Vichy valt ook onder L’Oréal) maar deze reiniger van Vichy is er al jaren, dus het was echt een voorloper op deze andere reinigers die er nog maar net zijn.

 photo Battle8_zps17179ed9.png

De ingrediënten zijn iets uitgebreider dan die van Garnier en L’Oréal, maar eigenlijk vrijwel hetzelfde. Deze heeft een voedend roos extract en parfum toegevoegd en dat ruik je terug dat deze erg lekker ruikt de andere reinigers zijn geurloos. De parfum kan wel een nadeel zijn, maar zelfs bij mijn gevoelige ogen met lenzen heb ik er geen last van!

 photo Battle9_zps6955c32c.png

Voor mij is de conclusie duidelijk. Op de laatste plek komt de micellaire reiniger van Yves Rocher omdat deze voor mijn gewoon niet goed genoeg zijn werk doet. Daarna word het lastig want ik ben heel erg groot fan van die van Vichy maar is wel het duurste, maar of het verschil qua werking en prijsverschil het waard is? Nee, daarom komt Vichy voor mij op de derde plek. Daarna hebben we nog twee exact dezelfde reinigers met alleen een andere naam, inhoud en prijs. En als je naar inhoud en de prijs kijkt wint Garnier deze test! Ben je dus op zoek naar een goede micellaire reiniger en wil je daar niet al te veel geld voor uitgeven? Ga dan zeker voor de micellaire reiniger van Garnier!

Garnier, Yves Rocher en L’Oréal heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

 1. Ik was erg benieuwd of die van Garnier beter zou zijn dan L’Oréal want daar heb ik nog wat van staan.
  Ik maak eerst de flessen wel voordat ik Garnier koop.

 2. Wat fijn om zo deze vergelijking te zien. Als ik in de winkel ben dan neem ik die van Garnier mee, die wil ik graag eens proberen. Klinkt als een fijne manier van reinigen.

 3. Wat een handige informatie over deze producten.
  Ik ga die van Garnier en L’oreal zeker kopen.
  Het klinkt heel goed en inderdaad moet je gezicht schoon zonder dat je er al te veel moeite voor moet doen. ;-)

  Groeten……

 4. Ik heb die van Yves Rocher ook in huis staan en vond hem eerst heel goed, maar zodra je meer oogmakeup gaat dragen wordt het reinigen inderdaad moeilijker. Goede review!

 5. Ik was van het weekend al van plan om die van Garnier te kopen, fijn dat deze ook bij jou als beste er uit komt. Ik ben zelf ook heel benieuwd. xxx Lucinda

 6. Ik ben al een tijdje opzoek naar garnier maar kan hem hier niet zo heel makkelijk vinden. Toch naar de kruidvat denk ik. Die van l’oreal gebruik ik nu. Wauwwww. Wat een top spul zeg. Ik heb geen oogmakeupremover meer nodig. Super!

 7. Ik had al verwacht (en hoopte) dat die van Garnier ging winnen! Ik heb ze nog niet in de winkel zien liggen, maar ik wil hem graag proberen.

 8. Zalig dat die van Garnier eigenlijk hetzelfde is als die van L’Oréal / Vichy maar toch zoveel goedkoper. Denk dat ik die maar eens ga uitproberen! Voor nu gebruik ik nog mijn micellaire cleanser van Eucerin, die vind ik awesome. :)

 9. Wat een goede battle! :-) Die van L’Oréal vind ik erg fijn klinken. Ik reinig mijn gezicht altijd eerst met een reinigingsmelk. Is dat nog nodig als je één van deze bovenstaande producten gebruikt?

 10. Handig om ze allemaal zo na elkaar opgesomd te krijgen, zo kunnen we goed vergelijken :-) Zelf gebruik ik er eentje van Etat Pur.

 11. Ik gebruik ook al een hele tijd micellaire lotion om mijn make-up te verwijderen, zelf vind ik die van L’Oreal heel erg fijn. Die van Roc is ook super maar die is net even wat duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *