Battle: Yves Rocher, Vichy, Garnier en L’Oréal Micellair Water

 photo Battle_zpscca38269.png

Micellaire reinigers, ze zijn op dit moment erg populair en ik snap wel waarom! Ik heb al een tijdje micellaire reinigers in huis en over het algemeen ben ik heel erg enthousiast! Ik zette vier van mijn micellaire reinigers op een rijtje om ze met elkaar te vergelijken en jullie te vertellen welke ik het fijnste vind!

 photo Battle1_zpsb906f0a1.png

Micellaire reinigers zijn iets andere reinigers dan al het andere. Micellair water, wat is het nou precies? Het zijn reinigende deeltjes die als een soort van een magneet werken en alle viezigheid aan zich hechten. Door de speciale formule worden dus alle vieze deeltjes opgenomen door deze reiniger en afgevoerd op het wattenschijfje. Zo heb je dus een kraakschoon gezicht na het reinigen. Je kan het micellaire water overal voor gebruiken zowel je ogen als de rest van de huid. Het is ook nog eens heel mild dus prima geschikt voor mensen met een gevoelige huid die niet veel kunnen verdragen. Dat geven ook alle verpakkingen aan dat het geschikt is voor een gevoelige huid en ogen.

Welke reinigers heb ik hier voor me?

– Yves Rocher Hydra Végétal 200 ml – € 7,90
– L’Oréal Sublime Soft 200 ml – € 7,99
– Garnier Micellair Reinigingswater 400 ml – € 6,49
– Vichy Micellaire Reinigingslotion 200 ml – € 10,80

 photo Battle2_zps385bd8d6.png

Yves Rocher Hydra Végétal

Deze heb ik al een tijdje in huis en jullie hebben hem ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen. Het is een 2 in 1 reiniger dat je huid reinigt en hydrateerd. Geschikt voor het gezicht en je ogen. Helaas zit hij niet meer in mijn dagelijkse routine om mijn make-up er mee af te halen. Voor je make-up op het gezicht is hij prima, maar ik merk toch dat hij voor mijn ogen toch niet goed zijn werk doet. Hij vlekt en neemt totaal mijn vuil niet op, past na grondig boenen, helaas dit is voor mij niet het ideale micellaire water.

 photo Battle3_zps29550103.png

Een behoorlijk lange ingrediëntenlijst! Het water bevat voedende ingrediënten zoals extracten van de water lelie. Voor de rest is hij vrij van parabenen en siliconen, maar helaas zit er wel behoorlijk wat parfum in, niet ideaal voor de gevoelige huid.

 photo Battle4_zpsb39d1dd5.png

L’Oréal Sublime Soft

Deze had ik in mijn lade staan om te gaan gebruiken nadat mijn andere verzorging op was. Ik had hier al veel goede verhalen over gehoord van anderen dus ik was ook erg benieuwd naar deze reiniger geworden. Ik kocht hem in de aanbieding en heb hem enige tijd gebruikt. Het is een 3 in 1 verzorging dat belooft te reinigen, make-up te verwijderen en de huid te kalmeren. De reiniger heeft geen geur en is mild op de huid. Haalt perfect mijn make-up eraf en ook mijn oogmake-up zonder te vlekken of te boenen. Ja, deze is zeker erg fijn!

 photo Battle5_zpsb7728f1f.png

De ingrediënten zijn heel basic en weinig. Niks op aan te merken en ook fijn dat er geen parfum in zit.

 photo Battle6_zps6b829d59.png

Garnier Micellair Reinigingswater

Volgens mij zijn jullie allemaal al om en hoef ik weinig over dit micellair water te vertellen. Hij belooft eigenlijk hetzelfde als die van L’Oréal: reinigen, make-up te verwijderen en de huid te kalmeren. Eigenlijk, hij is precies hetzelfde als die van L’Oréal, kijk maar mee.

 photo Battle7_zps4d014683.png

Précies dezelfde ingrediënten als die van L’Oréal. Dus qua werking is hij precies hetzelfde en net zo fijn. Op zich is het voor mij geen verrassing dat ze eigenlijk precies hetzelfde zijn, want Garnier valt onder het moederbedrijf L’Oréal. Alleen deze is een stukje goedkoper!

 photo Battle10_zpse1907056.png

Vichy Micellaire Reinigingslotion

Van deze reiniger gaat mijn hartje sneller kloppen, zelf heb ik al 3 flessen opgemaakt en heb snel deze fles bij mijn zusje kunnen scoren voor een foto. Deze reiniger is echt heerlijk en maakt echt fantastisch schoon. Ook deze micellaire reiniger belooft hetzelfde als die van L’Oréal en Garnier (niet gek want Vichy valt ook onder L’Oréal) maar deze reiniger van Vichy is er al jaren, dus het was echt een voorloper op deze andere reinigers die er nog maar net zijn.

 photo Battle8_zps17179ed9.png

De ingrediënten zijn iets uitgebreider dan die van Garnier en L’Oréal, maar eigenlijk vrijwel hetzelfde. Deze heeft een voedend roos extract en parfum toegevoegd en dat ruik je terug dat deze erg lekker ruikt de andere reinigers zijn geurloos. De parfum kan wel een nadeel zijn, maar zelfs bij mijn gevoelige ogen met lenzen heb ik er geen last van!

 photo Battle9_zps6955c32c.png

Voor mij is de conclusie duidelijk. Op de laatste plek komt de micellaire reiniger van Yves Rocher omdat deze voor mijn gewoon niet goed genoeg zijn werk doet. Daarna word het lastig want ik ben heel erg groot fan van die van Vichy maar is wel het duurste, maar of het verschil qua werking en prijsverschil het waard is? Nee, daarom komt Vichy voor mij op de derde plek. Daarna hebben we nog twee exact dezelfde reinigers met alleen een andere naam, inhoud en prijs. En als je naar inhoud en de prijs kijkt wint Garnier deze test! Ben je dus op zoek naar een goede micellaire reiniger en wil je daar niet al te veel geld voor uitgeven? Ga dan zeker voor de micellaire reiniger van Garnier!

Garnier, Yves Rocher en L’Oréal heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

42 reacties

 • Reply
  Laura
  7 februari 2014 at 06:20

  Wat een leuke battle! Als mijn reiniger op is ga ik zeker die van Garnier gebruiken! :)

 • Reply
  Joli
  7 februari 2014 at 06:29

  Ik was erg benieuwd of die van Garnier beter zou zijn dan L’Oréal want daar heb ik nog wat van staan.
  Ik maak eerst de flessen wel voordat ik Garnier koop.

 • Reply
  Sofie
  7 februari 2014 at 06:49

  Leuke reviews! Die van Garnier klinkt heel fijn.

 • Reply
  Linda
  7 februari 2014 at 06:55

  Wat fijn om zo deze vergelijking te zien. Als ik in de winkel ben dan neem ik die van Garnier mee, die wil ik graag eens proberen. Klinkt als een fijne manier van reinigen.

 • Reply
  chucky1012
  7 februari 2014 at 07:02

  Wat een handige informatie over deze producten.
  Ik ga die van Garnier en L’oreal zeker kopen.
  Het klinkt heel goed en inderdaad moet je gezicht schoon zonder dat je er al te veel moeite voor moet doen. ;-)

  Groeten……

 • Reply
  Budgetproof.nl
  7 februari 2014 at 07:03

  Ik heb dit dus nog nooit gebruikt maar ben stiekem wel steeds nieuwsgieriger.

 • Reply
  debbieschrijft
  7 februari 2014 at 07:04

  Thanks voor deze duidelijke vergelijking. Die van Garnier ga ik ook eens proberen.

 • Reply
  Malou
  7 februari 2014 at 07:21

  Ik heb die van Yves Rocher ook in huis staan en vond hem eerst heel goed, maar zodra je meer oogmakeup gaat dragen wordt het reinigen inderdaad moeilijker. Goede review!

 • Reply
  Kelly caresse
  7 februari 2014 at 07:24

  Ik wil binnenkort die van garnier gaan kopen en testen die lijkt mij persoonlijk erg fijn werken

 • Reply
  lucindainwonderland
  7 februari 2014 at 07:29

  Ik was van het weekend al van plan om die van Garnier te kopen, fijn dat deze ook bij jou als beste er uit komt. Ik ben zelf ook heel benieuwd. xxx Lucinda

 • Reply
  Dionne Knooren
  7 februari 2014 at 07:31

  Wat een leuke battle. en wat een fijne review! thanks!

 • Reply
  Martina
  7 februari 2014 at 07:44

  Die van l’oreal heb ik nu en die bevalt me super, de volgende keer neem ik die van garnier mee!

 • Reply
  beautytalkblog
  7 februari 2014 at 08:03

  Ik gebruikte al Eucerin en Bioderma. Nu ben ik die van Garnier ook aan het testen en hij is echt wel goed.
  Eefje

 • Reply
  daantjelovestoread
  7 februari 2014 at 08:30

  Ik ben al een tijdje opzoek naar garnier maar kan hem hier niet zo heel makkelijk vinden. Toch naar de kruidvat denk ik. Die van l’oreal gebruik ik nu. Wauwwww. Wat een top spul zeg. Ik heb geen oogmakeupremover meer nodig. Super!

 • Reply
  Caro
  7 februari 2014 at 08:33

  Leuk om deze in een battle te zien! Ik wil die van Garnier zeker is proberen! :-)

 • Reply
  femketje
  7 februari 2014 at 08:40

  handig zo’n vergelijk artikel :D

 • Reply
  MySimplySpecial
  7 februari 2014 at 08:56

  Wat een handige vergelijking! Als mijn huidige make-up remover op is ga ik dit eens proberen.

 • Reply
  Saskia
  7 februari 2014 at 09:15

  Die van garnier wil ik ook erg graag proberen!

 • Reply
  Rosa
  7 februari 2014 at 09:25

  Super artikel! Ik ben er wel uit!

 • Reply
  Sophie
  7 februari 2014 at 09:49

  Leuke battle! Ik zou graag die van Garnier nog willen proberen; ik heb er alleen nog twee van Loreal liggen, haha!

 • Reply
  Marissa
  7 februari 2014 at 09:57

  Ik had al verwacht (en hoopte) dat die van Garnier ging winnen! Ik heb ze nog niet in de winkel zien liggen, maar ik wil hem graag proberen.

 • Reply
  beautythingsilove2013
  7 februari 2014 at 10:21

  Ik heb deze alle 4 nog niet uitgeprobeerd maar ga ik nu zeker doen!

 • Reply
  Evelien (@Honeypopland)
  7 februari 2014 at 10:32

  Ik hou van de Vichy reiniger! Echt de beste vind ik :D volgende keer koop ik hem in een 400ml fles (die heeft ook nog eens een handige pomp!)

 • Reply
  Linda
  7 februari 2014 at 10:40

  Ik zag er één voor 2,5 euro van Demak’Up bij Action. Ik denk dat ik die als eerste ga proberen. En die van Garnier lijkt me ook heel fijn.

 • Reply
  daisybeautyglow
  7 februari 2014 at 10:55

  Ik heb nu echt al zoveel positieve verhalen gehoord over die van Garnier. Ik wil hem echt graag proberen.

 • Reply
  Jana
  7 februari 2014 at 11:12

  Leuke vergelijking! Ik gebruik die van Bioderma maar wil erna die van Garnier eens proberen

 • Reply
  Manon
  7 februari 2014 at 12:03

  Ik ga die van Garnier maar eens kopen!

 • Reply
  Frauke
  7 februari 2014 at 12:38

  Zalig dat die van Garnier eigenlijk hetzelfde is als die van L’Oréal / Vichy maar toch zoveel goedkoper. Denk dat ik die maar eens ga uitproberen! Voor nu gebruik ik nog mijn micellaire cleanser van Eucerin, die vind ik awesome. :)

 • Reply
  lonnie101
  7 februari 2014 at 12:45

  Die van L’Oréal heb ik ook, vind ik zelf erg fijn! Ben nu wel benieuwd naar die van Garnier.

 • Reply
  beautyjuf
  7 februari 2014 at 12:45

  Wat een goede battle! :-) Die van L’Oréal vind ik erg fijn klinken. Ik reinig mijn gezicht altijd eerst met een reinigingsmelk. Is dat nog nodig als je één van deze bovenstaande producten gebruikt?

 • Reply
  Beau
  7 februari 2014 at 13:04

  Ze klinken alle 3 toch wel erg fijn!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  7 februari 2014 at 13:16

  Handig om ze allemaal zo na elkaar opgesomd te krijgen, zo kunnen we goed vergelijken :-) Zelf gebruik ik er eentje van Etat Pur.

 • Reply
  Jaimy en Laura
  7 februari 2014 at 13:17

  Wat een handig artikel! Ik ben erg benieuwd naar die van Garnier.

 • Reply
  Myrna
  7 februari 2014 at 13:23

  Ik gebruik ook al een hele tijd micellaire lotion om mijn make-up te verwijderen, zelf vind ik die van L’Oreal heel erg fijn. Die van Roc is ook super maar die is net even wat duurder.

  • Reply
   Aranka
   7 februari 2014 at 13:48

   Die heb ik inderdaad ook gehad, geweldig spul! Die is helaas al een tijdje op :(

 • Reply
  mywickedweirdlife
  7 februari 2014 at 13:43

  doe mij Vichy maar!! weet ik zeker dat ik er tegen kan, en ik ben dol op het merk!!

 • Reply
  Charlotte
  7 februari 2014 at 13:45

  Micellair water, ik ben er zo benieuwd naar! Die van Vichy klinkt ook goed.

 • Reply
  ingridspeijer
  7 februari 2014 at 14:08

  Ik heb hem nog niet gevonden, die Garnier… Even wachten dus nog…

 • Reply
  pamela
  7 februari 2014 at 15:10

  ik ga die van garnier zeker uitproberen!

 • Reply
  beyoutifool
  7 februari 2014 at 16:07

  Ik heb die van Garnier onlangs gekocht en ik ben er ook heel tevreden over :)

 • Reply
  Axelle
  7 februari 2014 at 18:31

  heel fijne review!

 • Reply
  Esther
  8 februari 2014 at 08:20

  Als mijn loreal op is ga ik voor de garnier!! Leuk artikeltje.

 • Laat een reactie achter