Zoek
Sluit dit zoekvak.

Battle: W7 In The Buff vs. MUA Undress Me Too

 photo MUA-vs-W72_zps8cb804fd.png

Dat het W7 In The Buff palette en het MUA Undress Me Too twee bijna exacte dupes zijn van het Urban Decay Naked 2 palette weten we allemaal wel. Maar voor welke budget variant moeten we nou gaan? Het MUA palette of toch het W7 palette? Vandaag leg ik ze naast elkaar neer en vergelijk ik ze met elkaar zodat jij de beste in huis haalt!

 photo MUA-vs-W71_zps53928330.png

Sinds kort zijn deze twee producten op de Nederlandse markt te krijgen voor een leuke prijs en sinds dien zijn ze helemaal hot in beautyland. Want voor een echte Urban Decay betaal je bijna 50 euro en voor deze hoogstens 8 euro. Verschil van 42 euro, daar kan je veel leuke andere dingen voor doen. En daarbij is Urban Decay ook helaas niet meer te koop in Nederland, alleen nog maar te bestellen via het internet. Laten we eens goed naar de twee paletten gaan kijken!

 photo MUA-vs-W73_zpsb018ba75.png

Boven zien we het W7 In The Buff palette die een stuk groter en lomper is dan het MUA Undress Me Too palette dat een klein en smal palette is. Qua formaat wint MUA het dus van het W7 palette. De kleuren in de beide palette’s zijn op het oog identiek aan elkaar dus daar zitten tot voor nu toe nog geen verschillen in. In het W7 palette zit een applicator en een kwastje en in het MUA palette zit een applicator met twee kanten sponsjes – die bij mij al verdwenen is -. Laten we snel gaan kijken naar de swatches en ik ga jullie nog meer vertellen over de structuur, blend kwaliteit en meer!

 photo MUA-vs-W75_zps3e0cd1b0.png

Swatches van de eerste vier kleuren in beide paletten. Ik heb er voor de handigheid eventjes bij gezet welke swatch uit welk palette komt. Zoals je kan zien heeft het W7 palette iets meer kleur en geeft een warmere kleur af dan het MUA palette.

 photo MUA-vs-W76_zpsb8496557.png

Ook weer bij de volgende vier kleuren wint W7 het van MUA qua swatches. Maar dit is wel te verklaren. MUA’s oogschaduws zijn een stuk harder waardoor je lastiger product opgepakt krijgt en de W7 oogschaduws zijn extreem zacht waardoor je meteen een explosie aan kleur op je vingers en huid hebt, maar dit heeft ook nadelen. Want als je een look wilt maken met meerdere kleuren en de kleuren met elkaar wilt blenden vervagen ze helaas heel snel…

 photo MUA-vs-W77_zps7d8c82ed.png

En dan de laatste vier kleuren in het palette, daar wint ook W7 het van MUA, vooral met de zwarte kleur!

 photo MUA-vs-W7_zps889fff4d.png

Uitslagen op een rijtje:

Formaat: MUA
Acessoires: W7
Handigheid: MUA
Swatches: W7
Intensiteit: W7
Aanbrengen: MUA
Blenden: MUA
Prijs: MUA
Verkrijgbaarheid: MUA/W7

Tsja, welke moeten we nu kiezen. Persoonlijk ga ik dan toch voor het MUA palette. Waarom? Omdat helaas de kleuren van W7 sneller wegvallen op het oog wil je ze gaan blenden en daarom moet je daarna de kleuren weer een keer aanbrengen om de intensiteit te behouden. Omdat de substantie ook zo romig en zacht is van het W7 palette moet je ook nog goed oppassen met fall-out en daarom moet je je kwasten echt goed aftikken. Maar heel eerlijk, er zit niet echt een bijzonder groot verschil in de twee palette’s ze zijn beide echt prima! De ene is alleen wat harder qua structuur en de andere super zacht waardoor de swatches beter zijn. Het is dus echt aan jullie om te besluiten welke jullie het fijnst zullen gaan vinden!

 photo MUA-vs-W74_zps4b57c02f.png

Het W7 In The Buff palette is bij onder andere de Op = Op Shop te koop, de DA in de Kalverstraat en tegenwoordig veel online voor een gemiddelde prijs van € 6,95. Het MUA Undress Me Too palette moet bij geselecteerde Kruidvat filialen verkocht worden voor € 5,99. Voor welk palette ga jij of heb jij al in je bezit? Ik ben erg benieuwd!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

41 reacties

  1. Ik heb zelf die van MUA en ik ben er inderdaad echt heel blij mee. Het zijn prachtige palettes. Ik zou het alleen nog even checken: volgens mij is die van MUA €5,99 ipv €6,99 :).

  2. Heel leuk om te lezen, ik kies toch voor de MUA palette, want de andere vind ik voor mij een beetje te duur.

      1. ja die zijn niet nep, want iemand die ik ken werkt in de cosmetica. en toen ik een van die palettes kocht, heeft zij die nader bekeken (zij heeft er veel verstand van) en ze zei dat het een echte was. de kwaliteit van dit palette is ook echt geweldig. dus geen nepperd maar een deal ! ps: je blog is echt geweldig

  3. Ik ga ook voor de W7! Vind de structuur juist heel fijn. Net een bestelling gedaan bij makeupmusthaves.nl, daar hebben ze nu een kortingsactie dus mooi nog een exemplaar ingeslagen;)

  4. Leuke battle! Ik heb zelf het undress me too palette en vind hem super! Had ik nu nog een keuze moeten maken zou ik nog steeds voor MUA hebben gekozen ivm het blenden en fall-out .

  5. Ik heb ze ook allebei, maar vind W7 toch prettiger; de kleuren blijven bij mij erg intens op het oog en vervagen niet snel in elkaar (goede oogschaduwbasis doet wonderen). Vooral omdat MUA nog wel korrelig wil zijn, heeft W7 dan toch mijn voorkeur. W7 kan je trouwens ook bij ShopInBox in R’dam kopen, voor de meiden die daar uit de buurt komen; daar hebben ze ook Real Techniques kwasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *