Search
Close this search box.

Battle: Urban Decay Naked 3 vs. W7 In The Nude

 photo Naked-3-In-The-Nude_zps1697dde3.png

Eerder deze week liet ik jullie het nieuwe W7 In The Nude palette zien, dat exact een kopie van het Naked 3 palette moet zijn. En laat mij toevallig ook nou het echte Naked 3 palette hebben zodat ik hem goed met jullie kan vergelijken. Is dit echt een dupe of lijkt hij er toch niet helemaal op. Met dit artikel hoop ik wat meer duidelijkheid te geven!

 photo Naked-3-In-The-Nude2_zpsfdc75fc8.png

Als eerst de verpakking, ze zijn bijna gelijk aan elkaar. W7 heeft echt gekozen om hem zo goed mogelijk na te maken. De kleuren zijn hetzelfde, hetzelfde ribbel patroon en het doosje is ook bijna even groot en het is natuurlijk ook van aluminium gemaakt. Als het alleen om het uiterlijk gaat is het W7 In The Nude palette echt een dupe van het Naked 3 palette!

 photo Naked-3-In-The-Nude1_zpsf7506c2c.png

Laten we dan naar de inhoud gaan kijken. Hier liggen de kleuren nog niet goed onder elkaar. Maar qua uitstraling ziet het Naked 3 palette er natuurlijk een stuk beter uit en voelt kwalitatief ook echt veel beter aan. Een goede en stevige plastic behuizing en die van W7 is toch een beetje slapjes. Ook heet Urban Decay kwalitatief goede kwastjes erbij geleverd en stellen die van het W7 palette niet veel voor. Voor de rest heeft Urban Decay een spiegel en het W7 palette niet.

 photo Naked-3-In-The-Nude3_zpsac98f54a.png

En laten we dan nu naar de kleuren gaan kijken, die komen zo goed als gelijk met elkaar overeen. Ik denk wel dat we kunnen gaan stellen dat het een dupe is, alleen nu nog eventjes naar de pigmentatie kijken.

 photo Naked-3-In-The-Nude4_zpsefa3295b.png

 photo Naked-3-In-The-Nude5_zpsa2257326.png

Boven het Naked 3 palette en onder het In The Nude palette, de kleuren komen oom van dichtbij goed met elkaar overeen. Toch heb ik wel een beetje het idee dat de kleuren van Urban Decay iets meer shimmer hebben dan het W7 palette. Maar dat kan ook komen omdat het Urban Decay palette al gebruikt is en het W7 palette hier voor op de foto nog niet.

 photo Naked-3-In-The-Nude8_zps297cb4c9.png

Swatches! Dit zijn de eerste drie kleuren uit beide paletten. Voor de duidelijkheid heb ik er even bijgezet welke kleur wat is. De witte kleur heeft UD toch zeker meer pigment. De shimmer roze maakt elkaar niet heel veel uit en de laatste kleur van W7 is toch wel vrij anders dan de oorspronkelijke kleur van UD. Maar toch, geen slechte vergelijking!

 photo Naked-3-In-The-Nude9_zps54f2fbba.png

Dan de volgende drie kleuren. Hier liggen de kleuren echt wel heel echt dicht bij elkaar. Maar toch zijn de kleuren van het UD palette net iets intenser. Maar ik denk dat je daar op het ooglid weinig van terug ziet.

 photo Naked-3-In-The-Nude10_zpsd7397fa4.png

De volgende drie kleuren liggen qua kleur toch iets verder uit elkaar. De eerste kleur heeft W7 perfect nagemaakt. Maar die andere twee kleuren lijken er niet echt op. Zoals ik al vertelde in de review van het In The Nude palette vielen de donkerbruine kleuren behoorlijk licht uit. Hier kan je dat extra goed zien met de vergelijking. Jammer!

 photo Naked-3-In-The-Nude11_zps638953ac.png

En dan hebben we de laatste drie kleuren. Ook deze heeft W7 bijna identiek nagemaakt. Behalve de laatste kleur, qua pigmentatie is die hetzelfde. Maar de rode shimmers uit het UD palette komen veel meer naar boven dan bij het W7 palette.

 photo Naked-3-In-The-Nude7_zps6c30791a.png

Qua swatches doet het W7 palette het eigenlijk fantastisch. Van de in totaal 12 kleuren wijken er maar 5 echt af van de werkelijkheid en dan vraag ik me af of je het gaat zien met een ooglook. Je kunt dus zeker wel stellen dat het W7 In The Nude een goede dupe is van het Urban Decay Naked 3 palette. De echte kwaliteit is natuurlijk wel te vinden bij het Naked 3 palette, maar ik vind het W7 palette alles behalve slecht, eigenlijk gewoon een aanrader. Want voor het Naked 3 legde ik bijna 50 euro neer en voor het W7 In The Nude palette betaal je maar € 7,99. Ook is dit palette makkelijk vanuit een Nederlandse webshop te bestellen en het Naked 3 palette moet echt vanuit het buitenland komen.

 photo Naked-3-In-The-Nude6_zps45bcb3ea.png

Ik ben enthousiast, het W7 In The Nude palette is zeker een goede budget dupe van het Urban Decay Naked 3 palette. Mocht je nog twijfelen over een Naked 3 palette, dan zou ik zeker het W7 In The Nude palette aanschaffen want het scheelt ontzettend veel geld en je krijgt er echt een mooi palette voor terug. Het W7 In The Nude palette is te koop voor € 7,99 bij MakeUpMusthaves.

Het W7 palette heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

40 reacties

  1. beide erg mooi, maar ondanks dat het een zeer goede dupe is, wil ik stiekem nog altijd het echte Naked 3 paletten hebben, oeps! xxx

  2. Wat fijn dat je ze hebt vergeleken, ik heb In The Nude gisteren ook binnengekregen! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik je foto’s een beetje overbelicht vind, dat is wel jammer.
    x Saffira

  3. Mooie duidelijke vergelijking. Thanks:) ik wilde het pallet kopen bij de op = op voordeelshop, maar die hele winkel is bij ons dicht gegaan kwam ik laatst achter. Dan misschien toch maar even online gaan shoppen:)

  4. Super! Weer een dupe! Eigenlijk belachelijk dat UD 50 euro vraagt voor een palette met bijna dezelfde kwaliteit als W7, die er dan zoveel minder voor vragen (en wss ook nog winst maken)

  5. Duidelijke review, ziet er goed uit! Ik heb trouwens ontdekt dat het kwastje van W7 heel geschikt is voor het aanbrengen van highlighter onder de wenkbrauw :)

  6. Mwa ik ben niet heel erg weg van het woord “dupe” voor deze palettes. Ja er zitten wel kleuren bij die exact zijn, maar om heel eerlijk te zijn: UD is veel mooier dan W7. Dat zal ik altijd blijven vinden trouwens. Maar W7 doet het goed qua pigmentatie in dit palette.

  7. Lijkt helemaal nergens op de dupe! Ik heb naked palette 2 en heb nog nooit zo’n goede oogschaduw gehad. Laatst een sleek palette aangeschaft en ik vind het helemaal niets. Ga binnenkort eens oogschaduw van Mac aanschaffen en anders blijf ik toch bij urban decay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *