Zoek
Sluit dit zoekvak.

Battle: UD Naked 1 vs. MUA Undressed

 photo Battlenaked2_zpsbdc2275d.png

Het Urban Decay Naked palette is echt ontzettend populair, maar tegenwoordig zijn er ook goede budget vriendelijke dupes op. Onder andere de paletten van MUA, een Engels make-up merk dat helaas niet in Nederland te koop is, maar het wel heel makkelijk op internet te bestellen is. Ik laat ze vandaag beiden aan jullie zien en ervaar het verschil of juist niet!

 photo Battlenaked_zps3aea785f.png

Oké, qua verpakking wint zeker het Naked palette van Urban Decay. Maar aan de andere kant, hij ligt bij mij toch alleen maar in de kast dus ik hecht er eigenlijk ook niet heel veel waarde aan. Het product zie ik eigenlijk alleen maar terug op het ooglid. Dus het gaat mij toch echt meer om de swatches. Wil je het palette mooi neer zetten op je kamer, dan heeft het Naked palette toch echt wel een fikse meerwaarde!

 photo Battlenaked1_zps35585dcf.png

Zoals je kan zien zijn de kleuren eigenlijk exact hetzelfde, laten we naar de swatches kijken. Oh wat nog wel eventjes een vergelijker is, bij het Naked palette zat er een echt kwastje bij en een oogschaduw basis, bij het MUA palette alleen een oogschaduw applicator. Daarmee wint het Naked palette natuurlijk ook glansrijk.

 photo Battlenaked3_zpsd5329a2b.png

De linker kleuren zijn van Urban Decay Naked en de rechter van MUA Undressed. Hier zie je Virgin en Sin en natuurlijk de twee kleuren van MUA, ik zie hier geen verschil.

 photo Battlenaked4_zps6f15a3eb.png

Dan hebben we Naked, Sidecar en Buck. Mag duidelijk zijn dat Urban Decay hier wint, van de matte kleuren van MUA komt namelijk haast geen pigment af…

 photo Battlenaked5_zps0ca0032a.png

Half Baked, Smog en Darkhorse. De kleuren zijn niet helemaal identiek, maar beide pigmentaties is echt prima in orde! Het is dus even kiezen welke kleuren je mooier vind. De structuur van de oogschaduw is beide hetzelfde, allebei lekker zacht!

 photo Battlenaked6_zps099082ac.png

Toasted, Hustle, Creep en Gunmetal, tsja de kleuren verschillen ook iets maar vind ze beiden even goed gepigmenteerd. Het is dus maar de vraag welke kleuren je mooier vind.

 photo Battlenaked7_zps20aea02b.png

Qua uiterlijk en wat je erbij krijgt wint Urban Decay glansrijk, maar als we naar de swatches kijken kies ik toch voor het MUA palette. Omdat het eigenlijk haast niks uitmaakt en je hier maar € 5,- voor betaald en voor het Urban Decay palette € 48,-. Zelf gebruik ik toch geen matte kleuren dus daarvoor hoef ik het toch niet te laten. Ik vind het echt een waardige dupe en als je het geld niet over hebt voor het echte Naked palette zou ik zeker die van MUA kopen.

Welke zou jij kopen? Het Urban Decay Naked palette of het MUA Undressed palette?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

32 reacties

  1. Ik wil dit eigenlijk heel graag kopen als ik in de uk ben. Ik zou dan wel voor undress me too gaan, omdat ik die gewoon mooier vind, qua kleuren.

  2. Ik had deze vergelijking al eens eerder gezien. Voor dit kleine verschil zou ik zeker voor het MUA palette kiezen :)

  3. Iedereen is zo fan van het Naked palette en ik twijfel telkens of ik hem wil kopen. Door zo’n klein verschil zou ik voor MUA gaan. Heb je zelf niet een beetje spijt dat je Naked 1 gekocht hebt? En ga je Naked 2 nog kopen of vind je het MUA palette goed genoeg?

  4. Ik zou toch uiteindelijk Naked kopen, die wil ik sowieso al zólang! Dan vind ik zo’n dupe met slechtere pigmentatie toch zonde van m’n geld.

  5. Ik word nu alleen nog maar hebberiger naar het Naked 1 palette (ik heb Naked 2), haha ^^ Het is zeker een goede dupe, maar bij dit soort hypeproducten vind ik het op de een of andere manier toch ook wel erg leuk om het origineel te hebben.
    Nog twee foutjes: ‘Het is dus maar de vraag welke kleuren je mooier vind’ –> vindt (deze zin heb je twee keer fout staan) en ‘Omdat het eigenlijk haast niks uitmaakt en je hier maar € 5,- voor betaald’ –> betaalt.

  6. yaayy! ik heb ook deze palette van MUA, en ook de go too gold ofzo (in ieder geval met die goude en zilvere kleuren) en ik ben er echt gek op!!

    MUA is voor mij ook de winnaar hihi, leuke review! veel bloggers zeggen dat het een dupe is maar (ik) heb nog geen review gezien waarin het vergeleken werd! good job

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *