Battle: Konad en Essence

Toen ik mijn eerste imageplates kocht dacht ik mooi goedkoop uit te zijn als ik het Essence stampertje en schrapertje zou gaan kopen. Maar was dit wel een goed idee? Of heb je hier echt het Konad stempeltje en schrapertje voor nodig om een mooi resultaat op je nagels te krijgen? In deze battle vind je het antwoord hierop!

Natuurlijk is het Essense setje een stuk goedkoper dan die van Konad en bij Essense krijg je er ook nog eens een imageplate bij en bij Konad niet. Ook is Essense aantrekkelijker omdat je het gewoon in de winkels kan kopen en Konad moet je bijna altijd op het internet bestellen. Dus in dit opzicht wint Essense overduidelijk, maar dan komt misschien nog wel het belangrijkste welke van de 2 werkt het beste?

Links zie je het stempeltje van Konad en rechts het stempeltje van Essense, zoals je kan zien glimt die van Konad meer en dat is echt een pluspunt want als je het patroontje op je nagels wilt stempelen krijg je hem er veel makkelijker op met het Konad stempeltje dan die van Essense. Ik heb zo vaak bij Essense gehad dat ik maar een half patroontje op mijn nagels heb, erg jammer! In dit opzicht is Konad dus de echte winaar als het gaat om de stempeltjes.

En dan nu de schrapertjes, dit was misschien wel de grootste reden om het Konad setje aan te schaffen, misschien kan je nu al wel afleiden dat ik het schrapertje van Essense helemaal niks vind, ik zal je zometeen vertellen waarom. Waar misschien zegt de foto al wel genoeg?

Sorry voor de onscherpe foto’s maar hij wou hem echt niet scherp stellen. Maar dit is het schrapertje van Essense. Zoals je kan zien is hij helemaal niet mooi afgewerkt en helemaal niet recht afgesneden. In de foto hierboven waar ze allebei op staan zie je ook dat het plastic ook allemaal uitsteeksels heeft. Als ik weer mijn schrapertje wil schoonmaken met een watje blijft hier allemaal wat achter hangen en krijg je er moeilijk af en vooral als je ook nog eens natte nagels hebt. Ook schraapt hij dus niet goed. Hij laat veel overtollig nagellak zitten zodat je het patroontje haast niet terug ziet op de stempel, wat ik dus erg jammer vind want zo is het hele effect verdwenen.

En dan nu het Konad schrapertje, je ziet het verschil meteen al. Deze is hartstikke mooi afgewerkt en heeft geen last van uitstekende plastic stukje waar stukjes wat achter kunnen blijven hangen. Als je met het Konad schrapertje over het plaatje gaat haalt hij ook makkelijk alles weg, en het plaatje komt dus echt goed tot zijn recht op de stempel. Ik ben dus echt erg te spreken over het Konad setje!

Voor mij is Konad de echte winnaar, ik heb dit setje ook gekocht omdat ik me helemaal kapot ergerde aan het slechte setje van Essense, dus dat zegt misschien al genoeg!

Trouwens dit is mijn 200ste artikel! Ik ben wel een beetje trots op mezelf. Het gaat echt goed met mijn site (:

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  maccia
  11 maart 2011 at 07:42

  Leuke battle :D Met de onscherpheid van de foto’s valt het ook wel mee in dit geval ;)

 • Reply
  Lotte
  11 maart 2011 at 09:01

  Hee,
  Ik heb misschien een tip, gebruik een oude pinpas als ‘schraer.
  Dit werkt veeeeeel beter.

  x

  • Reply
   Anne
   11 maart 2011 at 09:59

   Ooh dat is wel echt een hele handige tip!

  • Reply
   marayah
   13 maart 2011 at 15:40

   Ik gebruik ook altijd een oude pinpas super handig :inlove:

 • Reply
  Anne
  11 maart 2011 at 09:58

  dit is echt een topartikel! Zo kun je goed zien wat het verschil is. ^^
  &gefeliciteeeeeeeerd met je 200e artikel.
  xoxo

 • Reply
  Johanna
  11 maart 2011 at 10:31

  Wauw, dat is al de tweede battle die ik zie waarbij Konad overduidelijk wint. Misschien toch maar aanschaffen?;)

  X

 • Reply
  Carolien
  11 maart 2011 at 14:10

  Op het vlak van al dat nagelstempelen en gedoe ben ik zó onwetend he, ik snap helemaal niet wat je nu precies moet doen, haha :D
  En gefeliciteerd met je 200ste artikel!

 • Reply
  Karen
  11 maart 2011 at 15:39

  Gefeliciteerd met je 200ste artikel!
  Wou eerst het setje van essence kopen maar dat laat ik nu maar achterwegen ;)

  • Reply
   Aranka
   11 maart 2011 at 15:43

   De imageplates van Essense zijn prima, alleen dat stempeltje en schapertje zijn echt crap!

 • Reply
  Silva
  11 maart 2011 at 21:48

  Leuke vergelijking! Ik heb ze zelf ook allebei :)

 • Reply
  Kimberly
  12 maart 2011 at 16:46

  Gek, ik heb namelijk helemaal geen problemen met die van essence, bij mij komt de stempel er altijd wel helemaal op en met de schraper heb ik ook geen problemen, het ligt er denk maar net aan of je een goede afgewerkte hebt

 • Reply
  DalaLuz
  12 maart 2011 at 20:27

  Gefeliciteerd met de 200 :-) Lekker helder artikel hoor, foto’s zijn prima. Misschien moet ik het ook eens een keer gaan proberen. Frobelen met nagellak, zo slecht za dat toch niet zijn…

 • Reply
  astrid
  16 maart 2011 at 15:46

  Die van Essence heb ik gekocht om het een keer te proberen maar het is ook echt wat je verwacht van 2.50.
  Kan je de images plates van essence wel gebruiken met de stamper en schraper van konad?
  Want dan zou dat een mooi goedkoop alternatief zijn.

  • Reply
   Aranka
   16 maart 2011 at 15:54

   Ja, die kan je gewoon gebruiken. Ik vind alleen de stamper en schraper van Essence niet prettig ;)

 • Reply
  Sibel
  20 maart 2011 at 15:27

  Je hebt echt een superleuke blog, zeker door blijven gaan! :)

 • Laat een reactie achter