Search
Close this search box.

Battle: kleine en grote Tweezerman

Als je dan toch eindelijk hebt besloten een Tweezerman te gaan aanschaffen, weetje dat je heel wat geld lichter bent voor een pincet. Toen ik eindelijk tot de beslissing was gekomen dat ik een Tweezerman wou wist ik niet dat er ook kleine waren, die ook veel goedkoper zijn dan een full size pincet. Alleen dan gaan natuurlijk de vragen door je hoofd: is die wel net zo goed als een grote? In dit artikel wil ik jullie daar antwoord op geven en misschien wel helpen met de juiste keuze te maken.

Dat een Tweezerman pincet veel beter is dan een gewoon pincet hoef ik natuurlijk niet te herhalen want dat is gewoon zo. En eventjes voor de duidelijkheid, de kleine Tweezerman is van mezelf en de grote is van mijn vader die ik hem voor zijn verjaardag heb gegeven. Dat is meteen al een puntje. Mijn vader vond mijn Tweezerman pincet erg fijn, maar ik heb kleine handjes en hij natuurlijk grote mannenhanden. De kleine pincet was dus veelste klein voor hem. Dus dan kom je gelijk uit bij de grote. Daar moet je dus wel rekening mee houden!

Als we naar het uiteinde van de pincetten kijken zijn die helemaal hetzelfde. Die is dus niet kleiner bij het kleine pincetje, die zijn gewoon even groot en doen ook allebei even goed hun werk. Daar moet je je dus niet in vergissen dat die misschien kleiner zou zijn. Als je het pincet samen knijpt gaat het grote pincet heel soepel dicht en bij de kleine moet je wel een beetje meer kracht hebben. Niet dat je enorm moet knijpen maar de grote gaat gewoon veel gemakkelijker.

De pincetten doen dus even goed hun werk, alleen dan hebben we nu wel het grootste verschil. De kleine Tweezerman is namelijk 2 cm kleiner dan het grote pincet, ik met mijn kleine vrouwe handjes heb daar dus geen enkel probleem mee, maar misschien heb jij wel grotere handen en vind je de grote fijner in je handen liggen. Ik vind persoonlijk de kleine fijner omdat die lekker compact is en makkelijk vast te houden is. Maar mijn vader kan er dus niet goed mee overweg dus vandaar dat hij de grote heeft.

Waar zit het verschil nou in?

  1. Het fijnknijpen gaat bij de grote makkelijker dan bij de kleine.
  2. De prijs, de kleine kost €14,95 en de grote € 24,95 (zonder print) met print € 27,95
  3. De grootte met een verschil van 2 cm 
Je moet dat dus goed afwegen of je de kleine of grote aanschaft. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik de kleine heb en dat scheelt me toch mooi 10 euro!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

  1. Ik heb ook een kleine, werkt prima. Ik houd ze toch altijd vlakbij het begin vast, dus vind een grote sowieso een beetje overbodig voor mezelf. :P

  2. Ik heb een gewoone pincet van de hema een roze, van 2 euro en die doet het ook perfect. Goede grip geen afgebroken haartjes etc. ik vraag me af wat de tweezerman beter kan? Xx

  3. Ik heb geen tweezerman maar zit er wel over na te denken om er een te halen! Zou dan voor de kleine gaan omdat ik dat prettig in de hand vind liggen (heb niet zulke hele grote handen)

  4. Ik vind het nog altijd belachelijk duur :) Heb zelf een pincet uit Thailand voor nog geen euro en die werkt perfect. Lijkt wel een beetje op een Tweezerman zie ik nu!

  5. heb een grote, ze hadden hier in de winkel geen kleine en ik had geen zin om te wachten tot een internet bestelling eens binnen kwam. (+dan zit je vaak ook weer met verzendkosten) hij was dan misschien wat duurder (heb er 20.00 voor betaald) maar heb er nog geen moment spijt van gehad!

  6. Ohhh ik wil ook een tweezermann. Steeds als ik ermee in m’n handen sta weiger ik het om €25 neer te tellen voor een pincet omdat ik hem geheid kwijt raak.

  7. Ik stond in de winkel nog te twijfelen, maar ik ben toch voor de grote gegaan. Die had korting, en ik heb er zeker geen spijt van;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *