Battle: kleine en grote Tweezerman

Als je dan toch eindelijk hebt besloten een Tweezerman te gaan aanschaffen, weetje dat je heel wat geld lichter bent voor een pincet. Toen ik eindelijk tot de beslissing was gekomen dat ik een Tweezerman wou wist ik niet dat er ook kleine waren, die ook veel goedkoper zijn dan een full size pincet. Alleen dan gaan natuurlijk de vragen door je hoofd: is die wel net zo goed als een grote? In dit artikel wil ik jullie daar antwoord op geven en misschien wel helpen met de juiste keuze te maken.

Dat een Tweezerman pincet veel beter is dan een gewoon pincet hoef ik natuurlijk niet te herhalen want dat is gewoon zo. En eventjes voor de duidelijkheid, de kleine Tweezerman is van mezelf en de grote is van mijn vader die ik hem voor zijn verjaardag heb gegeven. Dat is meteen al een puntje. Mijn vader vond mijn Tweezerman pincet erg fijn, maar ik heb kleine handjes en hij natuurlijk grote mannenhanden. De kleine pincet was dus veelste klein voor hem. Dus dan kom je gelijk uit bij de grote. Daar moet je dus wel rekening mee houden!

Als we naar het uiteinde van de pincetten kijken zijn die helemaal hetzelfde. Die is dus niet kleiner bij het kleine pincetje, die zijn gewoon even groot en doen ook allebei even goed hun werk. Daar moet je je dus niet in vergissen dat die misschien kleiner zou zijn. Als je het pincet samen knijpt gaat het grote pincet heel soepel dicht en bij de kleine moet je wel een beetje meer kracht hebben. Niet dat je enorm moet knijpen maar de grote gaat gewoon veel gemakkelijker.

De pincetten doen dus even goed hun werk, alleen dan hebben we nu wel het grootste verschil. De kleine Tweezerman is namelijk 2 cm kleiner dan het grote pincet, ik met mijn kleine vrouwe handjes heb daar dus geen enkel probleem mee, maar misschien heb jij wel grotere handen en vind je de grote fijner in je handen liggen. Ik vind persoonlijk de kleine fijner omdat die lekker compact is en makkelijk vast te houden is. Maar mijn vader kan er dus niet goed mee overweg dus vandaar dat hij de grote heeft.

Waar zit het verschil nou in?

 1. Het fijnknijpen gaat bij de grote makkelijker dan bij de kleine.
 2. De prijs, de kleine kost €14,95 en de grote € 24,95 (zonder print) met print € 27,95
 3. De grootte met een verschil van 2 cm 
Je moet dat dus goed afwegen of je de kleine of grote aanschaft. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik de kleine heb en dat scheelt me toch mooi 10 euro!

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reply
  Alyssa
  16 juli 2011 at 08:05

  Ik heb een grote met luipaardprint. Ik vind het heel handig in gebruik.

 • Reply
  Amber
  16 juli 2011 at 08:10

  Ik heb ook een kleine, werkt prima. Ik houd ze toch altijd vlakbij het begin vast, dus vind een grote sowieso een beetje overbodig voor mezelf. :P

 • Reply
  Cj
  16 juli 2011 at 09:30

  Ik heb een gewoone pincet van de hema een roze, van 2 euro en die doet het ook perfect. Goede grip geen afgebroken haartjes etc. ik vraag me af wat de tweezerman beter kan? Xx

 • Reply
  Miranda
  16 juli 2011 at 09:42

  Ik gebruik er één van de DA , werkt perfect (a)

 • Reply
  Sharon
  16 juli 2011 at 09:44

  Ik gebruik gewoon een simpele van de Etos, 2,50 en doet zn werk prima ;-)

 • Reply
  Roos
  16 juli 2011 at 12:59

  Ik gebruik gewoon zo’n hele goedkope, ik ga echt niet veel geld uitgeven aan een simpel pincet.

 • Reply
  LottedeJ
  16 juli 2011 at 13:08

  Ik vind die kleine er veel leuker uitzien, haha. Ik zou eerder de kleine dan de grote nemen, denk ik.

 • Reply
  Esmay
  16 juli 2011 at 13:33

  Ik heb helemaal geen Tweezerman, en voor mij hoeft dat ook niet perse.
  Mijn pincet werkt prima voor mij!

 • Reply
  Anna
  16 juli 2011 at 16:19

  Ik heb geen tweezerman maar zit er wel over na te denken om er een te halen! Zou dan voor de kleine gaan omdat ik dat prettig in de hand vind liggen (heb niet zulke hele grote handen)

 • Reply
  gerrianne
  16 juli 2011 at 16:52

  Ik gebruik zelf bijna geen pincet! Zelf heb ik wel een blokvijl van Tweezerman, erg fijn zijn die ook! :smile:

 • Reply
  Silva
  16 juli 2011 at 19:36

  Ik zou dan ook eerder de kleine nemen!

 • Reply
  Elien
  16 juli 2011 at 19:55

  lijken me allebei fijn!!

 • Reply
  Divaofgeneva
  17 juli 2011 at 00:27

  Ik heb een grote! Ik vind ze heel erg handig in gebruik!

 • Reply
  Sabine
  17 juli 2011 at 16:54

  Ik vind het nog altijd belachelijk duur :) Heb zelf een pincet uit Thailand voor nog geen euro en die werkt perfect. Lijkt wel een beetje op een Tweezerman zie ik nu!

 • Reply
  Nicole
  17 juli 2011 at 17:35

  heb een grote, ze hadden hier in de winkel geen kleine en ik had geen zin om te wachten tot een internet bestelling eens binnen kwam. (+dan zit je vaak ook weer met verzendkosten) hij was dan misschien wat duurder (heb er 20.00 voor betaald) maar heb er nog geen moment spijt van gehad!

 • Reply
  Samantha
  17 juli 2011 at 21:43

  Ohhh ik wil ook een tweezermann. Steeds als ik ermee in m’n handen sta weiger ik het om €25 neer te tellen voor een pincet omdat ik hem geheid kwijt raak.

 • Reply
  Eline
  18 juli 2011 at 13:11

  die kleine is cute :D

 • Reply
  Johanna
  1 augustus 2011 at 17:55

  Ik stond in de winkel nog te twijfelen, maar ik ben toch voor de grote gegaan. Die had korting, en ik heb er zeker geen spijt van;D

 • Laat een reactie achter