Battle: Hand crème

Vandaag weer een battle, met 2 verschillende handcrème’s. Ik gebruik veel handcrème, na het werk vooral. Ik zit achter de kassa en daar krijg je behoorlijk droge handen van. Dus vind het heerlijk om ze na het werk te verwennen met een lekkere handcrème. Maar welke is het best van de twee?

De battle gaat tussen Kruidvat Hand- en Nagelcrème en Freeman Bare Hands.

Kruidvat handcrème:

Inhoud: 100 ml
Geur: Een subtiel fris luchtje
Prijs: € 1,79
Wat belooft het?: zachte en gehydrateerde handen en verstevigt je nagels.

Freeman handcrème:

Inhoud: 125 ml
Geur: Komkommer en waterlelie
Prijs: € 4,40
Wat beloofd het? Een zachte en gehydrateerde huid en verzorgt de droge ellebogen ook.

Kruidvat is in vergelijking een stuk goedkoper dan die van Freeman, als je naar de prijs kijkt wint Kruidvat het dus van de Freeman handcrème. Qua geur moet je er persoonlijk van houden. Ik vind ze allebei lekker ruiken maar dat is natuurlijk persoonlijk. Allebei beloven ze dezelfde dingen maar ze hebben allebei een andere ‘extra werking’. Freeman is ook geschikt voor andere droge plekken op het lichaam en Kruidvat maakt je nagels sterker. De verkrijgbaarheid is van die van Freeman wat moeilijker dan die van die Kruidvat, een Kruidvat zit bijna overal maar een Tuinen lang niet overal. Maar is de werking ook even goed?

Zo zien de 2 producten eruit links is Freeman en rechts de Kruidvat. De producten zijn hier elkaars tegenpolen. Freeman is een heel dik product zoals je kan zien op de eerste foto blijft het gewoon hard en Kruidvat wordt een heel erg zacht (bijna waterig) hoopje. Wat je fijn vind is natuurlijk persoonlijk maar ik vind wel dat je erg hard moet knijpen in de Freeman fles om er eindelijk iets uit te krijgen omdat het zo een stevige substantie is. Met uitsmeren zijn ze allebei even makkelijk, ze smeren allebei fijn uit. Ik heb wel het gevoel dat Freeman eerder intrekt dan die van de Kruidvat. Kruidvat laat langer een vettig laagje achter. Ik heb het idee dat Freeman veel meer mijn handen voed dan die van Kruidvat, waar het natuurlijk om draait.

Op de extra werkingen van de crème’s heb ik ook op gelet. Kruidvat belooft je nagels sterker te maken door de  keratine en pro-vitamine B5, maar eerlijk gezegt merk ik hier weinig van. Maar als het bij andere mensen wel werkt is dit natuurlijk ideaal. Freeman kun je ook op droge ellebogen gebruiken en laat ik daar nu net heel erg last van hebben. Door de romige en dikke substantie heb ik het er royaal op gemeerd en het werkt prima! Ik heb niet heel droge ellebogen! Erg handig bij effect dus!

Maar wie is nou de winnaar? Ik denk dat dat erg persoonlijk is. Kruidvat is een fijne goedkope handcrème en doet wat je wil. Het maakt je handen lekker zacht en niet droog. Maar trekt niet heel erg snel in en het bij effect werkt niet echt geweldig. Freeman is een duurdere variant en werkt erg fijn, je moet wel erg veel kracht zetten om iets uit de tube te krijgen. Dat vind ik wel erg jammer, het gebruiks gemak is dus niet erg fijn. Het maakt mijn handen wel heerlijk zacht en ik vind er een prettige geur aan zitten. Ook is het fijn voor je ellebogen te verzorgen, helemaal in de periode van dit jaar.

Ik zou ze dus allebei aanraden maar stiekem vind ik die van Freeman ietjes beter. 

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Silva
  8 november 2010 at 16:53

  Ik denk dat ik die van Freeman ga halen! Ik vind die van Kruidvat helemaal niks, mijn handen blijven heel vettig, bleh!

 • Reply
  Nicole
  8 november 2010 at 21:15

  Ik denk dat ik die van Freeman maar eens ga halen! Ik heb er nu ééntje van de HEMA en van de tuinen eigen merk en ik ben er niet heel erg tevreden over!

 • Reply
  brecht
  13 maart 2011 at 11:12

  ik had kruidvat rose, maar die vond ik echt heel fijn, trekte oog echt heel snel in!
  Liefss xx

 • Laat een reactie achter