Zoek
Sluit dit zoekvak.

Battle: Andrélon vs. Toni & Guy Texture Spray

 photo Andrelon en Toni Guy Texture2_zpsj0lelxxx.png

Glad en zacht haar kan eigenlijk niet meer. Tegenwoordig mag het allemaal wel wat ruiger en vooral met veel volume. Helaas ben ik gezegend met zachte en enorm gladde haren waar geen sprankje volume in zit. Na de volume poeders gaan we nu over op de texture spray’s die je haar meer textuur en volume moeten geven. Ik ontving deze twee vergelijkbare producten van Andrélon en Toni & Guy, welke zal het beste zijn?

 photo Andrelon en Toni Guy Texture_zpsenxk3f3l.png

Het zijn eigenlijk twee verschillende producten, maar ze beloven hetzelfde. Meer textuur aan het haar geven waardoor het er voller uitziet en niet zo glad en strak. Sinds ik korter haar heb vind ik het ook fijn om meer textuur in mijn haar te hebben, anders hangt het maar zo. Van volume poeder word ik niet echt gelukkig omdat het mijn haar heel erg stug maakt en ik niet van dat gevoel hou. Daarna kwamen de droogshampoo’s met een volume effect waar ik wel erg over te spreken was. En nu komen de texture spray’s – waarvan er trouwens ook veel ook een droogshampoo zijn -.

 photo Andrelon en Toni Guy Texture1_zpsfmzrcchg.png

Op het event van Unilever kreeg ik beide producten mee naar huis. Mijn interesse was meteen gewekt, want iedereen was razend enthousiast over de Toni&Guy Texture Dry Shampoo, die moest ik natuurlijk ook testen. Maar Andrélon heeft ook een nieuw product in de Pink Collection waar ik ook goede ervaringen mee heb. Tsja welke is dan beter of zijn het stiekem twee dezelfde producten – dat zie je wel vaker bij merken met hetzelfde moederbedrijf -.

 photo Andrelon en Toni Guy Texture6_zpscxosmmtz.png

Mijn haren schoon gewassen zonder enige stylingsproducten te hebben gebruikt. Zoals je ziet zit het plat en saai, niet echt een hairdo waar ik heel gelukkig van wordt. Maar het wel is lekker zacht, dat vind ik wel altijd erg prettig.

 photo Andrelon en Toni Guy Texture3_zpsvx59njmf.png

Andrélon Go For Texture Definition Spray – € 5,99

“De nieuwe Pink Collection Go For Texture Definition Spray is een multifunctionele droogshampoo om je haar meer textuur en definitie te geven. Je kunt de spray ook gebruiken om een natuurlijk volume-effect te creëren. Na het gebruik voelt je haar meteen wat voller zonder stug of plakkerig te worden. Droogshampoo, één van de populairste musthave stylingproducten van dit moment, is bovendien ideaal om tussen twee wasbeurten door je haar wat meer volume te geven.”

 photo Andrelon en Toni Guy Texture7_zpsfcan973m.png

Wanneer ik de Andrélon spray gebruik komt er een subtiele nevel uit de verpakking, het knalt er niet zo hard uit als andere droogshampoo’s. Ik vergelijk het meer met een wat heftigere haarspray. Dit zorgt er meteen voor dat je wel veel product nodig hebt om je haar een beetje meer volume te geven, ik heb echt het idee dat ik de halve fles leeg spuit in mijn haar. En volgens mij is dat ook zo, want na 1,5 week was mijn fles leeg en ik had hem niet eens elke dag gebruikt. Maar als je dan de halve fles hebt gebruikt heb je wel subtiele volume en nog steeds zachte haren. Ik vind het echt een fijn product, alleen wel jammer dat je zoveel nodig hebt voor een beetje effect.

 photo Andrelon en Toni Guy Texture4_zpspozx3exc.png

Toni&Guy Glamour Sky High Volume – € 11,99

Toni&Guy lanceert in de Hair Meet Wardrobe collectie twee nieuwe droogshampoos: Casual Matt Texture en Glamour Sky High Volume. Met deze twee droogshampoo’s kun je heel gemakkelijk een hairdo maken omdat het genoeg hold geeft. Maar ook voor gewoon los haar doet het wonderen. Je hebt dus twee verschillende varianten, de Casual Matt Texture voor echt killer volume en de Glamour Sky High Volume voor een wat subtieler effect met glans. Ik heb de Glamour Sky High Volume die écht voor hold en volume zorgt.

 photo Andrelon en Toni Guy Texture8_zpswktioycx.png

Als ik begin met het sprayen van de Glamour Sky High Volume komt er echt wat uit de verpakking, er staat behoorlijk wat druk op de flacon. Er komt een wittige poeder uit de fles die meteen zorgt voor een stugger effect in het haar. Hier merk je wel echt meteen verschil in vergelijk met Andrélon. Omdat het effect mat is zie wel een beetje de wittige waas, maar die is makkelijk uit te kammen met je vingers of borstel. Omdat mijn haar vrij stug wordt van deze spray gaat mijn haar een stuk steviger zitten. Met los haar zit het dan een beetje gek, maar als ik een staartje in doe of een knotje geeft het iets meer body en volume wat ik erg mooi vind, niet dat het zo strak op mijn hoofd zit. Hier heb je trouwens maar weinig voor nodig, omdat het zo krachtig is.

 photo Andrelon en Toni Guy Texture9_zpsuthktpay.png

Hier kan je vrij goed het verschil zien. Links heb ik geen product gebruikt, in het midden de Andrélon droogshampoo en links de Toni&Guy droogshampoo. De producten doen echt wat voor mijn haar en laten het er zeker een stuk mooier uitzien. De Andrélon vind ik erg fijn voor los haar, want het blijft zacht waardoor het nog mooi en luchtig valt. Het enige nadeel vind ik dat de fles echt enorm snel leeg is. De Toni&Guy spray geeft echt ontzettend veel volume en hold, terwijl je daar helemaal niet gek veel van nodig hebt. Voor los haar vind ik het stiekem toch een beetje te stug vallen, maar als ik wat met mijn haar wil doen is het perfect, ideaal zelfs.

 photo Andrelon en Toni Guy Texture5_zpssmnyoqhr.png

Beide producten vind ik erg fijn in gebruik, maar verschillen wel behoorlijk in de prijs. Toni&Guy is een keer zo duur als die van Andrélon. Maar aan de andere kant, met die van Andrélon doe je niet zo lang en ik gebruik de Toni&Guy spray nu al een paar weken en hij is nog langer niet leeg. Al met al zal ik dus de volgende keer voor de Toni&Guy Glamour Sky High Volume omdat dat het meeste resultaat geeft. Beide producten zijn vanaf nu gewoon in de drogisterijen te koop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

  1. Het resultaat van Andrélon vind ik het mooist! Het geeft je haar echt een soort van “push” waardoor het echt zo’n reclamespotje kapsel lijkt haha, erg mooi!

    (PS. Je hebt neergezet “Links zie je mijn haar zonder producten, in het midden met Andrélon en daarna heb je “Links zie je Toni & Guy. Hihi zag het, dus dat moet je volgensmij even aanpassen naar rechts xxxx)

  2. Leuke battle! Ze geven beiden een mooi resultaat. Ik zou denk ik kiezen voor T&G. Ik hou van het gevoel van schoon gewassen haar, maar nog meer dan een haaraanzet die lekker vol valt.

  3. Fijne vergelijking! Op de foto heb ik wel het idee dat Andrelon neer volume geeft, jammer dat hij zo snel leeg is

  4. Fijne review! Ik zweer zelf bij batiste en dan de gewone versie, die voor volume maakt mijn haar zo stuf en daar hou ik niet van. Die van andrelon wil ik nu ook wel eens proberen :)

  5. Leuke review, grappig dat ik ze toevallig even lees want mijn zus en ik hebben altijd een discussie over Andrelon en Tony & Guy. Ik ben persoonlijk echt een fan van Andrelon maar mijn zus van T&G. Nu hebben wij binnenkort een gala en wilde wij graag zo’n spray maar aangezien wij heel dik en lang haar hebben is het vrij lastig. Als ik het nu lees lijk T&G mij het beste vanwege de hold die je krijg. Daardoor heb ik ook het idee dat als je een haarkam of curlies erin doet dat ze beter blijven zitten of ligt dat aan mij? Let me know als je zo iets probeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *