Zoek
Sluit dit zoekvak.

Battle: Invisibobble vs. Action Haarelastiekjes

 photo Invisibobble-Action_zpsa7804c7c.png

Vorige week schreef ik heel enthousiast over de Invisibobble elastiekjes en ik ben nog steeds super enthousiast! In de comments kreeg ik veel opmerkingen dat vergelijkbare elastiekjes ook gewoon bij de Action verkocht werden. En voor veel minder geld, ik was erg benieuwd dus kocht een setje vergelijkbare elastiekjes voor maar € 0,59.

 photo Invisibobble-Action2_zps320b7d9c.png

Op het eerste oog was ik eigenlijk niet echt heel erg enthousiast over de elastiekjes van de Action, ze lijken er niet echt heel erg op… De Invisibobble is een stuk kleiner, heeft meer het spiraal effect en zijn een stuk flexibeler. Ook hoorde ik dat die van de Action veel sneller kapot gingen dan een Invisibobble. Goed dat zijn al wat minpuntjes voor de Action.

 photo Invisibobble-Action1_zps1226a94e.png

Hier kan je goed zien dat die van de Action toch echt wel een heel stuk groter is! Ook heeft de Action alleen zwarte kleuren voor zover ik weet en de Invisibobble is er in veel verschillende kleuren te koop.

 photo Invisibobble-Action3_zpsc8ee3299.png

Maar toch zijn ze eigenlijk even groot als je ze uitrekt, want die van de Action zijn nogal stug en rekken niet echt lekker mee en de Invisibobble kun je heel ver uitrekken!

 photo Invisibobble6_zps91053f81.png

De Invisibobble in het haar, je ziet hier dat het spiraal echt in het haar gaat, waardoor hij ook heel stevig vast zit.

 photo Invisibobble-Action4_zps3a58565a.png

Het Action elastiek is meer oppervlakkig en trekt zich niet echt in het haar. Maat het zit wel erg stevig!

 photo Invisibobble-Action6_zpsa5d54553.png

Maar helaas, omdat het niet helemaal in het haar verweven zit heb je ook gewoon een knik in het haar door de Action elastiekjes, en dat is niet zo bij de Invisibobble! Het is wel een stuk minder trouwens dan gewone elastiekjes.

 photo Invisibobble-Action5_zpsc578992e.png

Qua prijs en aantallen wint de Action het zeker, want je hebt 6 elastiekjes voor maar € 0,59 en de Invisibobble’s zijn 3 voor € 4,20. Ook zijn de elastiekjes van de Action veel gemakkelijker te krijgen, want de Invisibobble is alleen te koop bij kappers en online. Maar als we dan gaan kijken naar de kwaliteit voelt de Invisibobble veel beter aan dan de elastiekjes van de Action, veel flexibeler en kan ze makkelijk gebruiken voor leuke hairdo’s. Ook de knik is niet zichtbaar met een Invisibobble elastiekje en met die van de Action wel. Ik blijf erbij, de Invisibobble heeft nog steeds mijn hart gestolen en die van de Action kunnen daar niet tegenop! Maar ze zijn wel een leuk en goedkoop alternatief.

De Invisibobble heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

50 reacties

 1. Ahhh leuk artikel! Ik blijf gewoon bij de ouderwetse elastiekjes. Ik raak die dingen echt zo snel kwijt dat ik het een beetje zonde vind om elke week nieuwe invisibobbles aan te schaffen haha!

  1. Bewaar je Invisibobble dan in een mooi opbergdoosje mocht je ze toch willen aanschaffen. Vast plekje ervoor zoeken,doosje met haarspulletjes erin zetten en je raakt nooit meer iets kwijt. Je hebt ook wokkels van zenner en primark heeft ze ook. De Invisibobble hebben ze ook bij primark voor 1.50euro. Kost veel minder dan de echte. En ja zij hebben ook mooie opbergdoosjes voor haarspulletjes. Dit is misschien wel een goede tip voor je die niet zo veel kost.

 2. Stiekem had ik gehoopt dat Action won. Misschien dat ik die van de Action nog wel koop omdat ze beter klinken dan gewone elastiekjes, maar niet zo heel duur zijn.

 3. leuk artikel!! Die van de action zijn in veel verschillende kleuren te krijgen waaronder bruin, roze en blauw!! Ik gebruik alleen die van de action voor als ik nat haar heb :P dan vind ik dat toch wel fijner dan een normaal elastiekje.

 4. Ik heb ze van Action en bij mij laten ze geen bobbel achter! Ook zitten ze mooi verdeeld in plaats van Hoe het er uit ziet op de foto bij jou.

 5. Ik heb ze ook bij de Action gehaald en helaas gingen ze idd snel stuk! Heb nu 3 zelfde soort elastiekjes gehaald bij ’t kruidvat voor een euro! Tot nu toe werken ze prima.
  X Saffira

  1. nou ik zou gewoon de echte kopen. anders bestel je ze toch gewoon. en meestal hoef je bij een besteding van 30 euro of meer niet bij te betalen bij bezorgen. hoef je ook de deur niet uit en misschien wil je ook wel een goede borstel. die kunnen ook weleens op dat soort sites staan. is super handig.

 6. Leuke vergelijking. Naar aanleiding van je vorige artikel over de invisiblobble was ik naar de Action geweest. Maar van die ‘elastiekjes’ was ik totaal niet onder de indruk. Heel stijf en ze zitten niet lekker vind ik. Toch maar eens in de plaatselijke kappersgroothandel vragen naar de echte invisibobble

 7. Bedankt voor de eerlijke vergelijking. Denk nu wel niet dat het wat voor mij is, geen van beiden eigenlijk.

 8. En daarom vind ik je site zo leuk! Goeie, leuke en handige artikelen. Top Aranka dat je dit hebt uitgezocht. Al had ik al zo’n voorgevoel dat het origineel zou winnen. Bedenk net dat ik ze nog steeds niet heb besteld. Oeps. Fijne dag allemaal!

 9. Hm nee, het origineel lijkt me idd wel beter. Ik draag zelf zelden een elastiek en die knik heb ik ook niet echt dus ik heb het niet echt nodig :)

 10. Wat ik dan weer een nadeel vind van de Invisibobble: ze lubberen uit heb ik gemerkt. Als ik hem vaak om mijn staart doe (waardoor ie uitrekt), rekt ie niet meer terug.

  1. Leg ze dan na gebruik eventjes in een bakje lauwwarm water dan zijn ze zo weer in hun oude formaat. Dit doe ik ook na een dag dragen en echt de volgende dag heb ik hem weer in mijn haar.

 11. Ik vind het jammer dat de invisibobble niet meer in z’n oude vorm terug komt, ik blijf liever gebruik maken van de BLAX elastiekjes.

 12. Ik heb deze elastiekjes zowel van de h&m en de action. De action heeft wel meerdere kleuren dan zwart. Van de h&m en da action heb ik er wel eens een kapot gemaakt maar over t algemeen gaan ze een stuk langer mee dan normale haarelastiekjes. Ook kun je ze van de h&m en de action genoeg om je haar wikkelen dat het strak zit. Ben het niet erg eens met je review maar het is een persoonlijke mening natuurlijk! Ik raad ze van zowel de h&m als van de action aan aan mensen.:) geen knikken meer in mijn stijle haar.

   1. ja de echte invisibooble is veel fijner. ik had ook een setje van de action en dat vond ik niks. er waren er 3 kapot in 2 weken en ze zaten niet lekker. ik heb ook veel echte en die zijn beter. er is er niet een kapot. en de grip is beter inderdaad. bij mij blijven die van de acton niet zitten en de echte wel. dus ik ben het met je eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *