Battle: Invisibobble vs. Action Haarelastiekjes

 photo Invisibobble-Action_zpsa7804c7c.png

Vorige week schreef ik heel enthousiast over de Invisibobble elastiekjes en ik ben nog steeds super enthousiast! In de comments kreeg ik veel opmerkingen dat vergelijkbare elastiekjes ook gewoon bij de Action verkocht werden. En voor veel minder geld, ik was erg benieuwd dus kocht een setje vergelijkbare elastiekjes voor maar € 0,59.

 photo Invisibobble-Action2_zps320b7d9c.png

Op het eerste oog was ik eigenlijk niet echt heel erg enthousiast over de elastiekjes van de Action, ze lijken er niet echt heel erg op… De Invisibobble is een stuk kleiner, heeft meer het spiraal effect en zijn een stuk flexibeler. Ook hoorde ik dat die van de Action veel sneller kapot gingen dan een Invisibobble. Goed dat zijn al wat minpuntjes voor de Action.

 photo Invisibobble-Action1_zps1226a94e.png

Hier kan je goed zien dat die van de Action toch echt wel een heel stuk groter is! Ook heeft de Action alleen zwarte kleuren voor zover ik weet en de Invisibobble is er in veel verschillende kleuren te koop.

 photo Invisibobble-Action3_zpsc8ee3299.png

Maar toch zijn ze eigenlijk even groot als je ze uitrekt, want die van de Action zijn nogal stug en rekken niet echt lekker mee en de Invisibobble kun je heel ver uitrekken!

 photo Invisibobble6_zps91053f81.png

De Invisibobble in het haar, je ziet hier dat het spiraal echt in het haar gaat, waardoor hij ook heel stevig vast zit.

 photo Invisibobble-Action4_zps3a58565a.png

Het Action elastiek is meer oppervlakkig en trekt zich niet echt in het haar. Maat het zit wel erg stevig!

 photo Invisibobble-Action6_zpsa5d54553.png

Maar helaas, omdat het niet helemaal in het haar verweven zit heb je ook gewoon een knik in het haar door de Action elastiekjes, en dat is niet zo bij de Invisibobble! Het is wel een stuk minder trouwens dan gewone elastiekjes.

 photo Invisibobble-Action5_zpsc578992e.png

Qua prijs en aantallen wint de Action het zeker, want je hebt 6 elastiekjes voor maar € 0,59 en de Invisibobble’s zijn 3 voor € 4,20. Ook zijn de elastiekjes van de Action veel gemakkelijker te krijgen, want de Invisibobble is alleen te koop bij kappers en online. Maar als we dan gaan kijken naar de kwaliteit voelt de Invisibobble veel beter aan dan de elastiekjes van de Action, veel flexibeler en kan ze makkelijk gebruiken voor leuke hairdo’s. Ook de knik is niet zichtbaar met een Invisibobble elastiekje en met die van de Action wel. Ik blijf erbij, de Invisibobble heeft nog steeds mijn hart gestolen en die van de Action kunnen daar niet tegenop! Maar ze zijn wel een leuk en goedkoop alternatief.

De Invisibobble heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

50 reacties

 • Reply
  bymirandaa
  13 juni 2014 at 09:26

  Ik was er al bang voor dat het niet echt vergelijkbaar zou zijn. Fijn dat je het getest hebt:) ik hou het mooi bij de invisibobble:)

 • Reply
  Lotte
  13 juni 2014 at 09:28

  Oh ja, duidelijk dat de Invisibobble wint! Leuk geprobeerd van Action, maar dat werkt dus toch minder goed. Leuke battle!

 • Reply
  Daphne
  13 juni 2014 at 09:30

  Fijne test!

 • Reply
  WOMANOUK
  13 juni 2014 at 09:35

  Ahhh leuk artikel! Ik blijf gewoon bij de ouderwetse elastiekjes. Ik raak die dingen echt zo snel kwijt dat ik het een beetje zonde vind om elke week nieuwe invisibobbles aan te schaffen haha!

  • Reply
   Nathalie
   20 augustus 2017 at 20:26

   Bewaar je Invisibobble dan in een mooi opbergdoosje mocht je ze toch willen aanschaffen. Vast plekje ervoor zoeken,doosje met haarspulletjes erin zetten en je raakt nooit meer iets kwijt. Je hebt ook wokkels van zenner en primark heeft ze ook. De Invisibobble hebben ze ook bij primark voor 1.50euro. Kost veel minder dan de echte. En ja zij hebben ook mooie opbergdoosjes voor haarspulletjes. Dit is misschien wel een goede tip voor je die niet zo veel kost.

 • Reply
  Danielle Springer
  13 juni 2014 at 09:42

  Stiekem had ik gehoopt dat Action won. Misschien dat ik die van de Action nog wel koop omdat ze beter klinken dan gewone elastiekjes, maar niet zo heel duur zijn.

 • Reply
  pamela
  13 juni 2014 at 10:00

  leuk artikel!! Die van de action zijn in veel verschillende kleuren te krijgen waaronder bruin, roze en blauw!! Ik gebruik alleen die van de action voor als ik nat haar heb :P dan vind ik dat toch wel fijner dan een normaal elastiekje.

 • Reply
  Simone
  13 juni 2014 at 10:10

  Ik heb ze van Action en bij mij laten ze geen bobbel achter! Ook zitten ze mooi verdeeld in plaats van Hoe het er uit ziet op de foto bij jou.

 • Reply
  Saffira
  13 juni 2014 at 10:24

  Ik heb ze ook bij de Action gehaald en helaas gingen ze idd snel stuk! Heb nu 3 zelfde soort elastiekjes gehaald bij ’t kruidvat voor een euro! Tot nu toe werken ze prima.
  X Saffira

 • Reply
  Jaimy en Laura
  13 juni 2014 at 10:30

  Ik heb de echte en ik vind ze echt veel beter dan die goedkopere. Al heb ik bij de Invisibobble ook wel eens een knik in mn haar..

 • Reply
  Sara
  13 juni 2014 at 11:00

  Fijne review. :) Wellicht dat ik die van de Action toch ga kopen omdat ze zo budget zijn.

  • Reply
   Nathalie Slotboom
   6 december 2015 at 08:17

   nou ik zou gewoon de echte kopen. anders bestel je ze toch gewoon. en meestal hoef je bij een besteding van 30 euro of meer niet bij te betalen bij bezorgen. hoef je ook de deur niet uit en misschien wil je ook wel een goede borstel. die kunnen ook weleens op dat soort sites staan. is super handig.

 • Reply
  Manon
  13 juni 2014 at 11:14

  Ze lijken me erg handig, maar ik gebruik eigenlijk nooit elastiekjes!!

 • Reply
  debbieschrijft
  13 juni 2014 at 11:36

  Leuke vergelijking. Naar aanleiding van je vorige artikel over de invisiblobble was ik naar de Action geweest. Maar van die ‘elastiekjes’ was ik totaal niet onder de indruk. Heel stijf en ze zitten niet lekker vind ik. Toch maar eens in de plaatselijke kappersgroothandel vragen naar de echte invisibobble

 • Reply
  Beautydagboek
  13 juni 2014 at 11:42

  Leuke vergelijking! Zelf ben ik niet zo kapot van deze trend, maar wel fijn dat je bij de Invisibobble geen knik in je haar krijgt.

 • Reply
  Todayslife
  13 juni 2014 at 11:54

  Ik ben wel benieuwd naar de invisibobble omdat ik voor mijn werk mijn haar altijd vast heb en het daarna juist los wil hebben

 • Reply
  femketje
  13 juni 2014 at 12:18

  Handig en duidelijk vergelijk artikel!

 • Reply
  Todayslovely
  13 juni 2014 at 12:32

  een hele leuke vergelijking!

 • Reply
  beautyforgirls
  13 juni 2014 at 12:34

  Deze zijn zo handig.
  Liefs, xxx

 • Reply
  Evelien (@Evelien_Ph)
  13 juni 2014 at 12:43

  Action verliest toch duidelijk deze battle! Leuk gevonden!

 • Reply
  misspinkynails
  13 juni 2014 at 12:53

  Ik heb er met mijn korte haar toch niet zo veel aan ;)
  Maar je artikel is erg duidelijk!

 • Reply
  Romy
  13 juni 2014 at 13:01

  Goed artikel! Ik blijf lekker bij mijn normale elastiekjes!

 • Reply
  Hester
  13 juni 2014 at 13:19

  Ik kende dit soort elastiekjes echt nog helemaal niet! Leuke battle. Action doet in elk geval z’n best :)

 • Reply
  Kiss & Make-up
  13 juni 2014 at 13:43

  Bedankt voor de eerlijke vergelijking. Denk nu wel niet dat het wat voor mij is, geen van beiden eigenlijk.

 • Reply
  justjaxelle
  13 juni 2014 at 13:59

  ik wil ook graag die invisibobble!

 • Reply
  daantje loves to read
  13 juni 2014 at 14:10

  En daarom vind ik je site zo leuk! Goeie, leuke en handige artikelen. Top Aranka dat je dit hebt uitgezocht. Al had ik al zo’n voorgevoel dat het origineel zou winnen. Bedenk net dat ik ze nog steeds niet heb besteld. Oeps. Fijne dag allemaal!

  • Reply
   Aranka
   13 juni 2014 at 16:24

   Ah super leuk om te horen Daantje :)

 • Reply
  Julie
  13 juni 2014 at 14:21

  Fijn dat je de vergelijking hebt gemaakt! Ook echt goed en duidelijk uitgelegd! :-)

 • Reply
  Dionne Knooren
  13 juni 2014 at 15:12

  Ik ben hier heel nieuwsgierig naar, alleen denk ik dat ik het niet stevig genoeg vind zitten. Ik wil mij haren altijd strak hebben. :P

  • Reply
   Aranka
   13 juni 2014 at 16:23

   Met een Invisibobble zitten ze echt heel strak als je dat zou willen :)

 • Reply
  MySimplySpecial
  13 juni 2014 at 15:16

  Fijne vergelijking! Ik heb de Invisibobble besteld, dus ik ben heel benieuwd!

 • Reply
  Jolien Verschaeve
  13 juni 2014 at 16:05

  Bij kruidvat heb je ze nu ook in allerlei kleurtjes!

 • Reply
  elegantic
  13 juni 2014 at 18:08

  Ik gebruikte dit soort elastiekjes vroeger wel eens, maar ik heb zelf vrij groffe krullen waardoor het altijd vast ging zitten. Heel erg jammer!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  13 juni 2014 at 18:08

  Jammer van die van de Action. Fijne review!

 • Reply
  monika
  13 juni 2014 at 18:31

  Ik heb bij de ACTION gekocht elastiekjes in allerlei kleurtjes.

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  13 juni 2014 at 18:55

  Ik vind het er een beetje gek uitzien, anders zou ik er zeker kopen!

 • Reply
  Jana
  13 juni 2014 at 20:07

  Leuk zo’n battle, de Invisibobble wil ik toch nog stiekem erg graag :D x

 • Reply
  lovelylonnie
  13 juni 2014 at 21:11

  Ik zou ze graag willen, ik heb thuis altijd mijn haar vast. Ik ga wel liever voor de echte dan die van de action.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  13 juni 2014 at 23:14

  Hmm, zelf zou ik het niet gebruiken…

 • Reply
  Bianca
  14 juni 2014 at 01:41

  Hm nee, het origineel lijkt me idd wel beter. Ik draag zelf zelden een elastiek en die knik heb ik ook niet echt dus ik heb het niet echt nodig :)

 • Reply
  Suzanne
  14 juni 2014 at 10:19

  Wat ik dan weer een nadeel vind van de Invisibobble: ze lubberen uit heb ik gemerkt. Als ik hem vaak om mijn staart doe (waardoor ie uitrekt), rekt ie niet meer terug.

  • Reply
   Nathalie
   8 december 2014 at 18:56

   Leg ze dan na gebruik eventjes in een bakje lauwwarm water dan zijn ze zo weer in hun oude formaat. Dit doe ik ook na een dag dragen en echt de volgende dag heb ik hem weer in mijn haar.

 • Reply
  Kirsten
  14 juni 2014 at 11:09

  Ik ben erg benieuwd naar dit soort elastiekjes!

 • Reply
  Yvonne
  14 juni 2014 at 15:23

  Ik vind het jammer dat de invisibobble niet meer in z’n oude vorm terug komt, ik blijf liever gebruik maken van de BLAX elastiekjes.

 • Reply
  Blogging MiKa by Michelle Kaiser
  14 juni 2014 at 18:58

  De originele it is

 • Reply
  Milou
  15 juni 2014 at 15:58

  Ik heb deze elastiekjes zowel van de h&m en de action. De action heeft wel meerdere kleuren dan zwart. Van de h&m en da action heb ik er wel eens een kapot gemaakt maar over t algemeen gaan ze een stuk langer mee dan normale haarelastiekjes. Ook kun je ze van de h&m en de action genoeg om je haar wikkelen dat het strak zit. Ben het niet erg eens met je review maar het is een persoonlijke mening natuurlijk! Ik raad ze van zowel de h&m als van de action aan aan mensen.:) geen knikken meer in mijn stijle haar.

  • Reply
   Aranka
   15 juni 2014 at 21:24

   Ik keur ze ook niet af! Vind ze fijner dan gewone elastiekjes, maar de Invisibobble is toch beter dan de Action :)

   • Reply
    nathalie
    12 december 2014 at 19:24

    ja de echte invisibooble is veel fijner. ik had ook een setje van de action en dat vond ik niks. er waren er 3 kapot in 2 weken en ze zaten niet lekker. ik heb ook veel echte en die zijn beter. er is er niet een kapot. en de grip is beter inderdaad. bij mij blijven die van de acton niet zitten en de echte wel. dus ik ben het met je eens.

 • Reply
  mark
  6 augustus 2014 at 13:02

  Heb de orginale invisibobble via http://www.lindseys.nl besteld. Gebruik ze samen met mijn dochter en werken perfect. Ze hebben daar heel veel kleurtje en verzendkosten zijn heel laag

 • Reply
  Nathalie
  3 november 2014 at 20:59

  Welke kleuren heb jij Aranka? Ik heb wit, roze,blauw,geel,lichtgroen,lichtpaars,1 in zandkleurig .

 • Laat een reactie achter