Bananenbrood met blauwe bessen en kokos

Automatische concepten

Nu ik weer thuis zit heb ik weer tijd om lekker te bakken, iets wat ik graag doe. Ik was de keuken aan het opruimen en vond ineens een tros bananen op de afzuigkap die wat bruin waren geworden. Ik besloot daar een bananencake van te maken met blauwe bessen en kokos.

Bananencake met blauwe bessen en kokos

Ik heb dit brood inmiddels al 100 keer gebakken denk ik, dit blijft echt mijn favoriete recept. Wanneer ik bananen over heb die er niet meer zo mooi uitzien maak ik deze heerlijke bananencake met blauwe bessen en kokos om het iets op te leuken. Het is super simpel om te maken, erg lekker en ik vries de plakjes altijd in zodat ik ze ’s ochtends zo uit de vriezer mee kan nemen voor naar het werk, ideaal!

Automatische concepten
Automatische concepten

Bananenbrood met blauwe bessen en kokos

Heb je zin in een bananencake te maken maar wil je er graag een feestje van maken? Probeer dan eens dit bananenbrood met blauwe bessen en kokos. De meest fantastische combinatie en erg gemakkelijk om te maken. Heb je cake over? Vries wat plakjes in en verpak ze per twee om gemakkelijk mee te nemen naar je werk!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 3 rijpe bananen
 • 200 gram bloem
 • 2 eieren
 • 100 gram (diepvries) blauwe bessen
 • 40 gram kokos
 • 0,5 zakje bakpoeder
 • 1 zakje vanille suiker
 • 2 theelepels kaneel
 • scheutje melk
 • snufje zout

Instructies
 

 • Verwarm als eerst de oven alvast voor op 180 graden en ondertussen maken we het beslag voor het bananenbrood.
 • Als eerst pakken we de bananen tot een glad mengsel en doen dit in een kom. Hier doen we vervolgens ook de bloem, bakpoeder, vanille suiker, eieren, melk, kaneel, kokos en het zout erbij. Mix dit tot een glad mengsel. Schep daarna voorzichtig de blauwe bessen er doorheen.
 • Bekleed een bakblik (cakevorm) met bakpapier of vet hem goed in. Stort vervolgens het beslag in het bakblik en daarna gaat het 40 minuten de oven in op 180 graden.
 • Na het bakken kun je er een satéprikker in prikken om te kijken of het bananenbrood gaar is. Blijven er geen restjes aan de prikker zitten? Dan is hij gaar! Blijven er nog restjes aan de prikker zitten? Bak hem dan nog wat langer af.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Automatische concepten
Automatische concepten

En klaar is je bananenbrood! Echt gezond wil ik het recept niet noemen, maar zeker wel een stuk beter dan een gewone cake. Er zit amper suiker in en geen boter, dus dat zijn al pluspunten. En ik vind het gewoon een hele lekkere combinatie met blauwe bessen en kokos. Eet smakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Amy
  19 februari 2020 at 17:19

  Ik ben echt dol op bananenbrood maar had het nog nooit met bessen geprobeerd. Ziet er echt heerlijk uit dus ik ga je receptje zeker eens proberen!

 • Reply
  Lien
  19 februari 2020 at 18:24

  Ziet er lekker uit! Dit recept ga ik eens proberen 😃

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty
  20 februari 2020 at 06:44

  Oeeh! Dit bananenbrood ziet er zo lekker uit, heerlijk!

  De combinatie met bessen kende ik nog niet, maar lijkt echt top. :)

  Liefs
  X

 • Reply
  Kelly
  20 februari 2020 at 08:19

  Oeh, dit lijkt mij een lekkere variatie! :)

 • Reply
  chucky1012
  20 februari 2020 at 18:03

  Het ziet er zo heerlijk uit 👌🏽😍

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 8 – 2020 | byAranka.nl
  24 februari 2020 at 13:40

  […] was ik lekker thuis aan het werk en bakte ik een heerlijk bananenbrood met kokos en blauwe bessen. Het was niet echt een hele boeiende dag, ik was vooral met het huishouden en de laatste dingen in […]

 • Reply
  jane
  24 februari 2020 at 15:43

  Heerlijk ik heb hem vandaag gebakken

 • Reply
  cindy
  19 september 2020 at 13:18

  Hoi, ik heb vandaag je recept gebruikt om een bananenbrood te maken. Wat ik verkeerd deed weet ik niet maar ik kreeg geen brood maar een hoop kruimels. Jammer…

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 4 – 2021 | byAranka.nl
  2 februari 2021 at 10:33

  […] bak ik nog een lekker bananenbrood zodat ik dat mee kan nemen naar het werk. Ik vries altijd plakjes in zodat ik ze makkelijk mee kan […]

 • Reply
  Recept: Gezonde havermout pindakaas koekjes | byAranka.nl
  3 maart 2022 at 19:58

  […] besloot hiervan gezonde havermout koekjes met pindakaas en chocolade van te maken in plaats van een bananenbrood. Het was zo makkelijk en lekker om te maken dat ik dit recept graag met jullie […]

 • Laat een reactie achter