Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bananenbrood met blauwe bessen en kokos

Automatische concepten

Nu ik weer thuis zit heb ik weer tijd om lekker te bakken, iets wat ik graag doe. Ik was de keuken aan het opruimen en vond ineens een tros bananen op de afzuigkap die wat bruin waren geworden. Ik besloot daar een bananencake van te maken met blauwe bessen en kokos.

Bananencake met blauwe bessen en kokos

Ik heb dit brood inmiddels al 100 keer gebakken denk ik, dit blijft echt mijn favoriete recept. Wanneer ik bananen over heb die er niet meer zo mooi uitzien maak ik deze heerlijke bananencake met blauwe bessen en kokos om het iets op te leuken. Het is super simpel om te maken, erg lekker en ik vries de plakjes altijd in zodat ik ze ’s ochtends zo uit de vriezer mee kan nemen voor naar het werk, ideaal!

Automatische concepten
Automatische concepten

Bananenbrood met blauwe bessen en kokos

Heb je zin in een bananencake te maken maar wil je er graag een feestje van maken? Probeer dan eens dit bananenbrood met blauwe bessen en kokos. De meest fantastische combinatie en erg gemakkelijk om te maken. Heb je cake over? Vries wat plakjes in en verpak ze per twee om gemakkelijk mee te nemen naar je werk!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 3 rijpe bananen
 • 200 gram bloem
 • 2 eieren
 • 100 gram (diepvries) blauwe bessen
 • 40 gram kokos
 • 0,5 zakje bakpoeder
 • 1 zakje vanille suiker
 • 2 theelepels kaneel
 • scheutje melk
 • snufje zout

Instructies
 

 • Verwarm als eerst de oven alvast voor op 180 graden en ondertussen maken we het beslag voor het bananenbrood.
 • Als eerst pakken we de bananen tot een glad mengsel en doen dit in een kom. Hier doen we vervolgens ook de bloem, bakpoeder, vanille suiker, eieren, melk, kaneel, kokos en het zout erbij. Mix dit tot een glad mengsel. Schep daarna voorzichtig de blauwe bessen er doorheen.
 • Bekleed een bakblik (cakevorm) met bakpapier of vet hem goed in. Stort vervolgens het beslag in het bakblik en daarna gaat het 40 minuten de oven in op 180 graden.
 • Na het bakken kun je er een satéprikker in prikken om te kijken of het bananenbrood gaar is. Blijven er geen restjes aan de prikker zitten? Dan is hij gaar! Blijven er nog restjes aan de prikker zitten? Bak hem dan nog wat langer af.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Automatische concepten
Automatische concepten

En klaar is je bananenbrood! Echt gezond wil ik het recept niet noemen, maar zeker wel een stuk beter dan een gewone cake. Er zit amper suiker in en geen boter, dus dat zijn al pluspunten. En ik vind het gewoon een hele lekkere combinatie met blauwe bessen en kokos. Eet smakelijk.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

 1. Ik ben echt dol op bananenbrood maar had het nog nooit met bessen geprobeerd. Ziet er echt heerlijk uit dus ik ga je receptje zeker eens proberen!

 2. Hoi, ik heb vandaag je recept gebruikt om een bananenbrood te maken. Wat ik verkeerd deed weet ik niet maar ik kreeg geen brood maar een hoop kruimels. Jammer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *