Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ballonvaart over Cappadocië tips en handige informatie

Ballonvaart Cappadocië

Wanneer je in Cappadocië bent kun je eigenlijk de ballonvaart niet overslaan. Het is een magische ervaring die je nooit meer gaat vergeten. Elke ochtend gaan er meer dan 150 verschillende luchtballonnen de lucht in en het adembenemende landschap maakt de ervaring helemaal compleet. Alleen het is wel slim om een aantal dingen te weten over de ballonvaart over Cappadocië. In dit artikel vertel ik je alle handige tips en informatie die je moet weten over een ballonvaart over Cappadocië.

Ballonvaart Cappadocië

Wat kost een ballonvaart in Cappadocië

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, een ballonvaart is absoluut niet goedkoop. Je bent gemiddeld € 250,- per persoon kwijt voor een ballonvaart. Je kunt ze wel goedkoper krijgen alleen check dan goed wat er allemaal bij in zit en hoe lang je gaat. Wij werden voor deze € 250,- opgehaald bij het hotel, kregen een ontbijtje en gingen in een grote balloon die hoog en ook meer dan een uur in de lucht hing. Na afloop kregen we een lekker glaasje (alcoholvrije) champagne en hadden nog een prachtig uitzicht over de omgeving

Wij hebben onze ballonvaart met Rainbow Balloons gedaan, een grotere organisatie in Cappadocië met meerdere ballonnen. We hadden een hele leuke crew en een prachtige vaart, ik vond het zeker een aanrader!

Wil je je niet druk hoeven te maken over het boeken van een ballonvaart en dat het allemaal voor je geregeld wordt? Wanneer je de rondreis Cappadocië via Corendon boekt regelt jouw gids de hele ballonvaart voor je!

Wanneer vliegen de luchtballonnen?

In principe vliegen de luchtballonnen elke ochtend na zonsopkomst. Alleen dan moeten de weersomstandigheden wel goed zijn, met teveel wind of regen vliegen ze niet. Wij maakten een rondreis Cappadocië van 4 dagen en maar 1 dag vlogen de luchtballonnen (toevallig de dag dat wij zelf zouden gaan). Hou er dus rekening mee dat je niet altijd de kans hebt om de lucht in te gaan of dat het last minute nog wordt afgezegd.

In het laagseizoen vliegen de luchtballonnen (de grote groep) in de ochtend met zonsopkomst en in het hoogseizoen vliegen de luchtballonnen twee keer per dag, ook met zonsondergang.

Wil je de luchtballonnen vanaf de grond bewonderen? Ongeveer tussen 7 en 8 vliegt de grote groep van 150 ballonnen over. Alleen door de wind is het nooit te zeggen waar ze over vliegen.

Waar vliegen de luchtballonnen overheen?

Door de wind is het helaas nooit te zeggen waar de luchtballonnen overheen vliegen. Vaak zie ik dat de luchtballonnen over de plekken Göreme en Uchisar vliegen, maar wij vlogen alleen maar over de natuur heen en hebben geen bewoonde wereld gezien. De beste en mooiste plekken om de luchtballonnen in Cappadocië te spotten zijn:

  • Highest View point in Göreme – dit is de populairste plek via Google Maps om de luchtballonnen te spotten. Je zult ze zeker zien, maar het is hier erg druk!
  • Love Valley uitzichtpunt – dit is echt een prachtig uitzichtpunt, ook zonder luchtballonnen. Het ligt wat afgelegen en je moet een paar lira entree betalen, maar zeker de moeite waard. Hier is het ook niet zo druk.
  • Rose Valley uitzichtpunt – Cappadocië heeft twee bekende valleien waar de luchtballonnen overheen vliegen, bij Rose Valley zul je ze ook zeker zien.

Mocht je met een taxi zijn of eigen vervoer hebben, vraag dan zeker aan een local of de receptie naar een unieke en rustige plek waar je de luchtballonnen kunt zien.

Waar moet je rekening mee houden als je een ballonvaart wilt doen in Cappadocië?

  • Boek bij een bekend bedrijf, er zijn ook vele aanbieders die een te mooi om waar te zijn tarief aanbieden waardoor je vaak moet bijbetalen of maar een hele korte vaart krijgt.
  • De luchtballonnen vliegen in principe elk dag, alleen door weersomstandigheden kunnen ze soms niet vliegen.
  • De ballonnen gaan vroeg de lucht in, het kan dus erg koud zijn hoog in de lucht. Kleed je warm aan met verschillende laagjes mocht je het warm krijgen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Wat handig dit! Kwam het toevallig tegen toen ik aan het Googlen was en op zoek ben naar meer informatie voor ballonvaarten. Thanks voor de tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *