Zo blijf je met de feestdagen in balans – tips

Tips om meer te genieten van de feestdagen

Het is december en in deze maand hebben we weer de gezellige feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw. Ik zelf vind het altijd heerlijke dagen, maar eerlijk gezegd is het daarvoor vaak wel even stressen en vaak een flinke domper als je daarna weer op de weegschaal gaat staan. Ik geef je een aantal handige tips waardoor jij meer kan genieten van de feestdagen en met een knaller het jaar af kan sluiten zonder je schuldig te hoeven voelen!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik at mij echt vierkant in deze maand. De pepernoten waren niet aan te slepen (vooral die met chocolade), ik genoot met volle teugen van het kerstdiner en met oud en nieuw at ik ook net iets te veel oliebollen dan eigenlijk de bedoeling is. Na heerlijk genoten te hebben van de feestdagen heb ik daarna altijd dat vervelende onderbuik gevoel als ik de weegschaal zie staan. En het resultaat is eigenlijk altijd hetzelfde, weer veel te veel gegeten en hallo extra kilo’s. Dit jaar wil ik dat eens anders doen, balans houden én genieten tegelijk. Hierbij een aantal handige tips hoe ik dat ga doen.

Houd een balansdag

Goed, je wilt je natuurlijk niet inhouden met het kerstdiner of met oudejaarsavond en gewoon kunnen genieten. Als je bezig bent met afvallen doe dat dan wel met mate, je hoeft niet twee keer op te scheppen bijvoorbeeld. Als je een dag lekker hebt genoten en wellicht iets meer gegeten dan goed is, is het handig een balansdag in te lassen. Deze balansdag plan je in rondom de periode dat je wat minder goed hebt gegeten. Weight Care heeft daar bijvoorbeeld Weight Care Wednesday voor in het leven geroepen. Weight Care Wednesday houd in dat ik op woensdag een soort van balansdag houd en mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes vervang door een Weight Care product.

Met de feestdagen is het misschien een beetje lastig een woensdag in te plannen, het idee blijft natuurlijk hetzelfde maar je kiest dan gewoon een andere dag. Ik voel me na de feestdagen altijd zo vol, loom en energieloos. Het is dus heerlijk om dan een balansdag in te lassen en jezelf weer even te resetten. Ik begin mijn dag vaak met een licht ontbijt omdat ik mij nog zo vol voel, een shake is dan vaak een goede optie.

Zo blijf je met de feestdagen in balans – tips

Eet alleen dingen als je echt trek hebt

Het zit er zo in met de feestdagen, even wat kruidnoten, een stukje banketstaaf, een taartje hier en een hapje daar. Maar als je echt gaat nadenken eet je dat alleen maar omdat het lekker is en niet omdat je trek hebt. Denk bij zo een balansdag dus goed na of je echt trek hebt of alleen maar lekkere trek. Als ik dan toch zin heb in wat lekkers tussen de maaltijden door dan kies ik voor een Havermoutreep van Weight Care.

Ga lekker bewegen of sporten

Ik denk niet dat je de enige bent die na de feestdagen in de sportschool staat, want ineens loopt iedereen massaal uit om naar de sportschool te gaan om weer meer te bewegen en die extra kilo’s kwijt te raken (ook vast iets met goede voornemens). Je kunt natuurlijk zoals iedereen gaan zwoegen in de sportschool, maar je kunt buiten natuurlijk ook een lekkere wandeling maken om in beweging te blijven, dat is ook erg fijn!

Drink veel water

Na die feestdagen zitten er natuurlijk genoeg afvalstoffen in je lichaam die eruit moeten en dat kun je doen door veel te drinken. Drink minstens 2,5 liter water (dit kan ook thee zijn) op zo een dag zodat je goed alles af kan voeren. Veel drinken zorgt er trouwens ook voor dat je minder trek hebt, win win situatie dus!

Zo blijf je met de feestdagen in balans – tips

Plan een detox in

Weight Care heeft sinds kort ook detox kuren waarbij je sneller van je afvalstoffen af kan komen of die helpen bij je vetverbranding. Ik heb mijn detox voor na de feestdagen al klaar liggen, namelijk de Weight Care Ananas detox. Het is een concentraat van ananas met citrus aurantium extract voor vetverbranding en gewichtsbeheersing. De schil van de citrus aurantium staat bekend als hulpmiddel voor een goed metabolisme van vetten en suikers. Deze vrucht draagt eveneens bij tot een goede afbraak van vet door het lichaam. Klinkt goed toch? Er is trouwens ook nog een variant met artisjok die helpt bij gewichtsbeheersing.

Zo blijf je met de feestdagen in balans – tips

In een verpakking van de Weight Care detox producten vind je zeven flesjes met daarin in een shotje die je gedurende een week elke dag moet innemen. Dit kan in de ochtend of je voor het slapen gaan. Je kunt hem in één keer opdrinken of oplossen in een glas met water als je dat te heftig vindt. De producten smaken naar de ingrediënten die op de verpakking staan, maar dan wel vrij sterk. Daarom meng ik ze met een glas water.

Doe het voor jezelf

Onthoud dat je dit natuurlijk voor jezelf doet. Je wilt graag balans hebben en je fit blijven voelen. Als je dan goed zo een dag bezig bent kom dan niet in de verleiding toch een zak chips te pakken of wat overgebleven taart op te eten, dan is het hele effect van die hele dag meteen weg. Op dat soort momenten kun je een glas water drinken of een bewuster tussendoortje kiezen om de trek te stillen.

Zijn jullie al klaar voor de feestdagen en wat doen jullie om in balans te blijven? Of gaan jullie lekker los en maken jullie de schade op in januari?

Dit is een betaalde samenwerking met Weight Care – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Kimberley
  21 december 2018 at 08:34

  Is deze post iets te vroeg online gezet? Lijkt me namelijk niet dat je de afgelopen maand al hebt rond gegeten aan oliebollen met oud en nieuw. Anders de zin veranderen in dat je weet dat het gaat gebeuren :).

  • Reply
   Ashley
   21 december 2018 at 10:51

   Ik denk dat Aranka bedoelt dat ze voorgaande jaren teveel at in december :)

   • Reply
    Aranka
    21 december 2018 at 10:53

    Haha, ja dat bedoelde ik inderdaad!

 • Reply
  Daenelia
  23 december 2018 at 21:43

  Mijn stofwisseling is een stuk hoger omdat ik nu iets meer spieren te onderhouden heb. Ik heb me tot nu toe niet echt in hoeven te houden, maar ik doe natuurlijk ook geen gekke dingen zoals een hele kerststol opeten op één dag (of een hele zak chips, chocolade reep, zak pepernoten, rol met koekjes, etc). Ik weet wat normale porties zijn en kom daar meer dan prima mee uit. Zo heb ik dus ook lekker kunnen genieten van een tiramisu (die was zo ontzettend lekker!) en heb ik nu ook gewoon chips, koekjes en chocola in huis. Omdat het nu even een bijzondere tijd is en daar wil ik van genieten!
  Vanaf januari eet ik weer normaal en zullen er waarschijnlijk geen koekjes, geen chips en geen goddelijke tiramisu nodig zijn.
  (oh, wat was dat lekker…)

 • Laat een reactie achter