Zoek
Sluit dit zoekvak.

Baked Alaska Cake gevuld met chocolade ijs

Baked Alaska Cake gevuld met chocolade ijs

Het is bijna kerst en dan wil je natuurlijk uitpakken met een prachtig dessert. Je wilt iets dat er bijzonder uitziet maar niet al te moeilijk te maken is. Wat dacht je van deze Baked Alaska Cake gevuld met chocolade ijs? Het is eigenlijk heel simpel te maken alleen het schuim is even wat werk, wil je dat liever niet, ga dan simpel voor slagroom! Ik deel met jullie het recept van deze fantastische (en machtige) cake!

Baked Alaska Cake gevuld met chocolade ijs

Wat heb je nodig?

  • kant en klare cake
  • doos Hertog chocolade ijs
  • 200 gram suiker
  • 50 ml water
  • 4 eiwitten
  • vers fruit

Benodigdheden: cakevorm en een brander.

Baked Alaska Cake gevuld met chocolade ijs

Baked Alaska Cake gevuld met chocolade ijs

Neem een bakblik en bekleed deze met dunne plakken cake van iets minder dan een centimeter. Druk deze voorzichtig aan en vul daarna de binnenkant met het chocolade (of ander ijs naar wens) ijs en druk dit aan zodat het een stevig mengsel is. Doe vervolgens nog een plak cake op de bovenkant en vries de cake voor minimaal een uur in zodat alles weer hard kan worden.

Aangezien je de Alaska Cake meteen moet opeten wanneer je hem klaarmaakt vanwege het ijs haal je de cake weer uit de vriezer wanneer je hem wilt eten. Je kunt wel alvast van te voren het schuim maken en deze in de koelkast bewaren.

Voor het schuim (Italiaanse meringue) gaan we eerst suikerwater maken, breng het water met het suiker aan de kook en houd dit goed in de gaten, het mag niet heter dan 118 graden worden. Ondertussen splits je alvast de eieren en doe je de 4 eiwitten in een kom. Als het suikerwater de 118 graden bereikt haal je het meteen van het vuur en voeg je het heel voorzichtig toe al mixend aan de eiwitten, mix door tot een stevig en piekend mengsel.

Haal de cake wanneer je deze wilt serveren uit de vriezer en bekleed hem slordig (dat vind ik het leukste effect geven) met het Italiaanse meringue. Brand daarna met een brander het schuim mooi bruin. Bekleed de Baked Alaska Cake met vers fruit en bestrooi hem eventueel met poedersuiker.

Baked Alaska Cake gevuld met chocolade ijs

En klaar is je Baked Alaska Cake gevuld met chocolade ijs! Is het Italiaans meringue maken je toch iets te lastig, bekleed hem dan met verse slagroom en versier hem met vers fruit, net zo leuk! Je scherveert de cake in plakjes maar houdt er rekening mee dat het ontzettend machtig is. Eetsmakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *