Zoek
Sluit dit zoekvak.

Baasjes van huis, zo zorg je het beste voor je kat

shutterstock 2003685026

Wij hebben al acht jaar lang een kat, Mila is onze lieve poezenbeest. We hebben destijds voor een kat gekozen omdat een kat een langere tijd alleen kan zijn. Dat is handig, want wij zijn graag een dagje weg, werken de hele dag op locatie en zijn wel eens een nachtje weg. Fijn is dat je niet al te veel rekening moet houden met je huisdier. Om het je kat zo aangenaam mogelijk te maken moet je wel met een aantal dingen rekening houden.

Bron afbeelding: Shutterstock

Zorg voor voldoende eten en drinken

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je voldoende eten en drinken achterlaat voor je kat. Ben je een dagje weg, zorg dan dat het voerbakje vol zit en dat je kat vers water heeft. Ga je langer dan een dag weg, zet dan op verschillende plekken in huis bakjes voer en water neer. Wat ook leuk is om een kattenspeeltje te kopen waar je snoepjes of brokjes in kan. Dan is het uitdagender om aan eten te komen en hebben ze meteen een activiteit.

Een schone kattenbak

Een kat heeft een hekel aan een vieze kattenbak. Zorg dus wanneer je weg gaat, dat de kattenbak schoon is. Schep alle uitwerpselen eruit en laat hem fris achter. Mila heeft bijvoorbeeld twee bakken zodat er altijd een fris plekje is. Je kunt ook kiezen voor een zelfreinigende kattenbak, deze maakt zichzelf schoon waardoor je kat altijd een schone bak heeft. Handig, want zo hoe je hem een geruime tijd niet uit te scheppen of iemand voor te vragen.

Geef je kat de ruimte

Wanneer je weg bent, is het fijn dat je kat genoeg ruimte heeft. Sluit je kat niet op in de woonkamer of een apart kamertje maar geef je kat de ruimte zodat hij lekker kan spelen, rennen en de omgeving kan verkennen.

Zorg voor voldoende afleiding

Katten houden van aandacht en willen natuurlijk ook graag spelen. Zorg wanneer je van huis bent dat er genoeg speelmogelijkheden zijn. Leg speeltjes neer (bijvoorbeeld met catnip, daar zijn ze gek op), een tunnel en zorg voor voldoende plekken om lekker aan te krabben zoals een krabplank of paal.

Laat iemand af en toe kijken

Ben je langer dan twee dagen weg? Dan is het wel zo verstandig iemand even langs te sturen. Je kat heeft natuurlijk ook gewoon aandacht nodig. Wanneer er iemand is kan er natuurlijk lekker geknuffeld worden, kan de kat eventueel eventjes naar buiten en kan er vers voer en water neergezet worden.

Katten zijn natuurlijk gezelschapsdieren en hebben aandacht nodig, ga dus niet te vaak weg. Wij kunnen altijd heel goed merken wanneer wij weer terug zijn van vakantie, dan wil ze non-stop aandacht. Terwijl ze elke dag goed verzorgd wordt door mijn ouders. Zorg dus wel goed voor je poezenkind!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *