Zoek
Sluit dit zoekvak.

Avondje uit: Royal Light Festival in Apeldoorn

20230315 193249

Woon je in Apeldoorn of in de buurt van Apeldoorn en heb je zin in een leuke activiteit in de avond? Ga dan naar het Royal Light Festival in Apeldoorn! Vanaf Paleis het Loo tot aan de binnenstad is een route van 3 km uitgezet waar je prachtige lichtkunstwerken kunt bewonderen. Speciaal vanaf Zwolle reden wij hier naartoe en hebben ons prima vermaakt!

Het Royal Light Festival in Apeldoorn

Van woensdag 15 tot en met zondag 19 maart 2023 kun je het Royal Light Festival in Apeldoorn bezoeken. De lichtjesroute is natuurlijk het mooist in de avond, vandaar dat de route van 19:00 tot 22:30 geopend is (in het weekend zelfs tot 23:30).

Het Royal Light Festival combineert cultuur, vernieuwende kunst en het historisch verhaal van Apeldoorn. Het thema van de eerste editie is: ‘koninklijk’. Zeven kunstwerken werpen een bijzonder licht op Apeldoorn en vertellen samen het verhaal van de stad: een plek omringd door groen met een rijk, koninklijk verleden. De lichtkunstwerken staan op historische Apeldoornse locaties waar geschiedenis is geschreven én wordt gemaakt.

Bereikbaarheid met de fiets en auto

Wanneer je het Royal Light Festival wilt bezoeken kun je de auto gratis bij Paleis het Loo parkeren (en vanaf de binnenstad gratis de pendelbus weer terug nemen naar de parkeerplaats) of in de binnenstad betaald parkeren. Je fiets kun je natuurlijk overal stallen en natuurlijk is het te voet nog gemakkelijker. Zelf hebben wij de auto gratis bij het Loo geparkeerd en binnen een half uurtje waren we weer terug bij de auto vanaf het centrum.

Ervaring met het Royal Light Festival

Omdat ik in Apeldoorn werk zag ik een paar weken geleden al reclame gemaakt worden voor het Royal Light Festival, het zag er leuk uit dus vanuit Zwolle zijn we er in een half uurtje heen gereden en hebben gratis de auto geparkeerd. We kwamen eigenlijk meteen in het leukste stuk terecht, de glow in the dark vogeltjes bij Paleis het Loo, erg leuk om te zien!

Vanuit daar loop je naar de Naald die ook erg mooi verlicht is, maar ik vond het niet heel spectaculair. De Loolaan vonden wij vrij saai, alleen de blauwe poort was wel erg mooi. Het hoogtepunt vonden wij wel de kerk die van binnen prachtig verlicht was en echt een feest was om naar te kijken.

In het Oranjepark waren een aantal schermen te zien en in het centrum zelf was alleen iets met schaduw en een bankje dat niet werkte. Het was leuk, maar niet heel bijzonder. Ik vond de route meer en deels erg saai omdat er vrij weinig met licht te zien was.

Kortom, is Apeldoorn voor jou om de hoek? Dan is het leuk om even doorheen te wandelen of te fietsen. Moet je er echt een eind voor rijden, dan is het misschien niet zo spannend. We hebben een leuke avond gehad, maar vonden het niet echt de moeite waard vanuit Zwolle.

Royal Light Festival bezoeken

Wil jij nou ook nog het Royal Light Festival bezoeken? Dat kan nog tot en met 19 maart en elke avond na 7 uur vind je alles in het licht. Wil je meer informatie over het festival of over de route? Check dan hun website voor meer informatie.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *