Zoek
Sluit dit zoekvak.

Avocadospread met tonijn voor op brood

Avocadospread met tonijn voor op brood

Ik maak deze spread al heel wat jaartjes en heb dit recept ooit van een vriendin gekregen. Het is super makkelijk om te maken en vooral heel erg lekker. Ik maakte het laatst weer en deelde het resultaat op Instagram en kreeg ontzettend veel vragen hoe je dit maakt. Dus hierbij het super simpele recept.

Avocadospread met tonijn voor op brood

Avocadospread met tonijn voor op brood

Zoals ik al zei heb ik dit ‘recept’ al zo vaak gemaakt, maar het verveelt dus nooit. Ik vind het sowieso altijd erg leuk een soort van salade te maken zoals eiersalade of een tonijnsalade. Het is gemakkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker en voedzaam. Zelf vind ik deze spread heel erg lekker op een geroosterd of hard broodje. Zelf vervang ik het peper en zout steeds vaker door het Herbamare zout, dat geeft het net even een andere smaak wat ik ook erg lekker vind. Hieronder vind je het recept.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Avocadospread met tonijn voor op brood
Avocadospread met tonijn voor op brood

Avocadospread met tonijn voor op brood

Zoek je iets lekkers voor op brood wat gezond en makkelijk is? Maak dan eens een keer deze avocadospread met tonijn voor op brood. Het is heel makkelijk om te maken en echt heerlijk op een geroosterd broodje of hard broodje.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 avocado
  • 1 blikje tonijn op water
  • handje cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel (yoghurt) mayonaise
  • 1 klein uitje
  • snuf zout en peper

Instructies
 

  • Het maken van deze spread is heel erg makkelijk. Je prakt de avocado en voegt hier de uitgelekte tonijn en yoghurtmayonaise (die vind ik zelf lekker fris) aan toe.
  • Snijd de tomaatjes in vieren en versnipper de ui, voeg deze daarna ook toe aan het mengsel.
  • Als laatst breng je de spread op smaak met grof zeezout en peper. Roer alles door elkaar en klaar is Kees.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Avocadospread met tonijn voor op brood

En zo simpel maak je dus deze spread die met een paar minuten klaar is. Het is enigszins gezond en vooral heel erg lekker! Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Als je de tonijn vervangt door tonijn op olijfolie (niet zonnebloemolie!!l, dan blijven alle vitamines beter behouden en is het een supergezond recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *