Avocadospread met tonijn voor op brood

Avocadospread met tonijn voor op brood

Ik maak deze spread al heel wat jaartjes en heb dit recept ooit van een vriendin gekregen. Het is super makkelijk om te maken en vooral heel erg lekker. Ik maakte het laatst weer en deelde het resultaat op Instagram en kreeg ontzettend veel vragen hoe je dit maakt. Dus hierbij het super simpele recept.

Avocadospread met tonijn voor op brood

Avocadospread met tonijn voor op brood

Zoals ik al zei heb ik dit ‘recept’ al zo vaak gemaakt, maar het verveelt dus nooit. Ik vind het sowieso altijd erg leuk een soort van salade te maken zoals eiersalade of een tonijnsalade. Het is gemakkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker en voedzaam. Zelf vind ik deze spread heel erg lekker op een geroosterd of hard broodje. Zelf vervang ik het peper en zout steeds vaker door het Herbamare zout, dat geeft het net even een andere smaak wat ik ook erg lekker vind. Hieronder vind je het recept.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Avocadospread met tonijn voor op brood
Avocadospread met tonijn voor op brood

Avocadospread met tonijn voor op brood

Zoek je iets lekkers voor op brood wat gezond en makkelijk is? Maak dan eens een keer deze avocadospread met tonijn voor op brood. Het is heel makkelijk om te maken en echt heerlijk op een geroosterd broodje of hard broodje.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 1 avocado
 • 1 blikje tonijn op water
 • handje cherrytomaatjes
 • 1 eetlepel (yoghurt) mayonaise
 • 1 klein uitje
 • snuf zout en peper

Instructies
 

 • Het maken van deze spread is heel erg makkelijk. Je prakt de avocado en voegt hier de uitgelekte tonijn en yoghurtmayonaise (die vind ik zelf lekker fris) aan toe.
 • Snijd de tomaatjes in vieren en versnipper de ui, voeg deze daarna ook toe aan het mengsel.
 • Als laatst breng je de spread op smaak met grof zeezout en peper. Roer alles door elkaar en klaar is Kees.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Avocadospread met tonijn voor op brood

En zo simpel maak je dus deze spread die met een paar minuten klaar is. Het is enigszins gezond en vooral heel erg lekker! Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Edith-Sofia
  20 februari 2019 at 16:29

  Yummy! Weer eens wat anders dan tonijnsalade, super lekker.

 • Reply
  Kelly
  20 februari 2019 at 17:04

  Oh dat ziet super lekker uit. En zoals al gezegd, weer eens wat anders dan de normale tonijnsalade. Dit ga ik zeker eens proberen.

 • Reply
  Will
  20 februari 2019 at 17:06

  Ga ik zeker proberen ??

 • Reply
  Ingrid
  21 februari 2019 at 00:20

  Als je de tonijn vervangt door tonijn op olijfolie (niet zonnebloemolie!!l, dan blijven alle vitamines beter behouden en is het een supergezond recept!

 • Reply
  Astrid
  21 februari 2019 at 06:59

  Klinkt lekker wij maken hem met avocado, augurk, en kappertjes, peper zout en klein beetje mayonaise.

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen – januari 2022 | byAranka.nl
  2 februari 2022 at 17:09

  […] maakte weer mijn favoriete tonijnsalade met avocado. Ik ben de laatste tijd weer actief op mijn Instagram account: […]

 • Reply
  Super makkelijke zelfgemaakte eiersalade | byAranka.nl
  21 maart 2023 at 06:00

  […] vind het heerlijk om een eigen salade voor op brood te maken, mijn grote favoriet is avocadospread met tonijn, maar daar had ik niet alles voor in huis. Voor deze zelfgemaakte eiersalade hoef je geen hele […]

 • Laat een reactie achter