Aveda Shampure Dry Shampoo

Aveda Shampure Dry Shampoo

Droogshampoo ik kan niet meer zonder. Van mezelf heb ik vrij futloos haar en vind het dan ook maar niets als het zo saai naar beneden hangt. Dus meestal voordat ik de deur uit ga spray ik nog wat droogshampoo door mijn droge haren heen voor wat meer volume en body. Alleen heel milieu vriendelijk zijn al die spuitflessen droogshampoo niet. Aveda laat zien dat het ook op een betere en natuurlijke manier kan!


Aveda Shampure Dry Shampoo

Ik kan in contact met deze droogshampoo op het grote Estee Lauder event eind vorig jaar waar ze hem hadden staan om te testen. Eerlijk is eerlijk, het trok niet meteen mijn aandacht. Maar eigenlijk moet je het verhaal achter deze droogshampoo weten en dan is je interesse gewekt.

Aveda Shampure Dry Shampoo

Het is een droogshampoo is een bijzondere fles, waar je in moet knijpen en werkt zonder gas. Het verfrist meteen je haar door het non-aerosol poeder dat het te veel olie en vet absorbeert. Ook heeft het een kalmerend effect door 25 pure bloemen- en plantenessences.

Aveda Shampure Dry Shampoo

De ingrediënten zijn 99,8% natuurlijk afgeleid, we kunnen dus wel zeggen dat het een zo goed als natuurlijk product is. Het voornaamste ingredient is deze droogshampoo is … maizena en andere meelsoorten, heel bijzonder. Ondanks dat de droogshampoo gebruik maakt van aroma’s zit er toch nog best wat parfum in. Hij ruikt ook vrij sterk dus dat kan wel kloppen.

Aveda Shampure Dry Shampoo

Het gebruik is eigenlijk heel simpel. De dop kun je draaien naar open of dicht. Schud de verpakking eerst goed met de dop dicht zodat al het poeder lekker los is.

Aveda Shampure Dry Shampoo

Daarna draai je de verpakking open en kun je in de fles zelf knijpen om er wat uit te krijgen. Het handige is dat je hem ook op de kop kan gebruiken.

Aveda Shampure Dry Shampoo

Verdeel kleine pufjes over het haar en je ziet het poeder er uit komen. Wees wel voorzichtig want je kleren en gezicht kunnen best eens onder het poeder komen te zitten. Gelukkig kun je dat er zo weer af kloppen.

Aveda Shampure Dry Shampoo

Ook na het gebruik ziet je flesje er wel een beetje viezig uit. Handig is dus hem wel even schoon te maken.

Aveda Shampure Dry Shampoo

De droogshampoo komt er heel makkelijk en gedoseerd uit en zorgt voor echt heel veel volume in mijn haar. Het voelt een beetje stroevig aan maar geeft het wel echt een volume boost. Ook mij haar ziet er weer een stuk schoner uit (niet zo schoon dat als het er pas gewassen uit ziet). Maar je ziet toch wel een beetje de witte waas zitten van het poeder, dat vind ik wel een minpuntje.

De geur vind ik persoonlijk trouwens geweldig, een hele warme kruidige geur die je de hele dag blijft ruiken. Je moet daar natuurlijk wel van houden maar ik vind het fantastisch!

Aveda Shampure Dry Shampoo

Het enige nadeel vind ik alleen de prijs, hij kost maar liefst € 29,95! Je doet er zeker wel een tijdje mee omdat hij zuinig in gebruik is, maar toch vind ik het een flinke klap geld voor een droogshampoo. Wel fijn is dat je hem na kunt vullen met een refill die € 26,95 kost. Aveda is te koop bij verschillende Aveda salons en online in hun webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply
  Denise
  17 maart 2016 at 15:43

  Oh wow, prijzig inderdaad! Ziet er daarentegen wel erg goed uit :-)

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  17 maart 2016 at 16:05

  Oeh best aan de prijs, maar wat een tof product! Een soort mix van droogshampoo en volumepoeder. Ik ben heel erg benieuwd en zou dit absoluut willen proberen. Als je het allebei los moet kopen, kom je namelijk ook in de buurt van dit bedrag.

 • Reply
  Marloes
  17 maart 2016 at 18:05

  Ziet er goed uit! De prijs is wel iets wat me echt tegen houd. Jammer!

 • Reply
  Mariëlle
  17 maart 2016 at 18:49

  Wat goed dat dit er is zeg!! Mijn hoofdhuid reageert niet zo goed op droogshampoo :( Ik ben super benieuwd!

 • Reply
  Diana
  17 maart 2016 at 19:46

  Ziet er goed uit! :-)

 • Reply
  Alyssa
  17 maart 2016 at 21:22

  Jammer dat het zo’n prijzig product is! Wel heel fijn dat het een natuurlijk product is, dat is een goede gedachte! :)

 • Reply
  Nicole
  18 maart 2016 at 18:19

  Klinkt als een fijne droogshampoo maar ik vind hem wel echt duur.

 • Reply
  femketje
  20 maart 2016 at 15:20

  oh lord, dat is zeker prijzig :o

 • Reply
  Desirée
  20 maart 2016 at 21:06

  Ik hou van de geur van Weleda producten! Ben heel benieuwd naar deze droogshampoo :)

 • Reply
  Monica
  20 maart 2016 at 21:53

  Klinkt wel interessant maar vind hem wel erg duur. Zelf vind ik poeder toch niet fijn aanvoelen omdat ik het juist viezigheid vind voelen maar wie weet is deze toch anders.

 • Reply
  chucky1012
  21 maart 2016 at 15:57

  Fijne review!
  Ik ben er benieuwd naar…..

 • Reply
  Minke Flach
  21 maart 2016 at 22:18

  Deze droogshampoo is afgelopen donderdag in de prijzen gevallen bij de Beauty Astir Awards, de ‘Oscars’ van de cosmetica. Die van Batiste heeft zelfs een Astir gewonnen!
  Leuk om erbij te vermelden. Overige prijswinnaars zijn te vinden op http://www.beautypers.nl

 • Laat een reactie achter