Search
Close this search box.

Aveda Lifestyle Salon & Spa Almere

 photo Aveda14_zps7968ba2f.png

Vorige week ging ik samen met mijn vriendin Kim langs bij de Aveda Lifestyle Salon & Spa in Almere. Ik was niet echt bekend met het merk en was dan ook erg benieuwd wat het inhield. En naar een lifestyle salon & spa was ik ook eigenlijk wel erg benieuwd. We besloten ons te laten verrassen en dat is gelukt. We hebben een heerlijke wellness ochtend gehad met Aveda en kwamen heerlijk zen weer buiten!

 photo Aveda16_zps9bc0124e.png

Aveda kent een aantal Lifestyle salon & spa’s in Nederland en nu is er een nieuwe in het centrum van Almere geopend. Het zit aan de Schutterstraat 12 wat heel makkelijk vanaf het station te bereiken is.

Nancy en Ronald runnen deze prachtige locatie samen met een goed team van opgeleide vakmensen en jonge talenten. De salon draagt zorg voor innerlijke en uiterlijke schoonheid uit en doet dit met respect voor mens en milieu. De kwaliteitsproducten van Aveda maken daarbij het verschil. De wortels van Aveda liggen in de Ayuvedische levensstijl; een filosofie die uitgaat van de holistische benadering van het lichaam, geest en ziel die met elkaar verbonden zijn en waarbij een balans komt. Het verzorgen van zowel de innerlijke als uiterlijke mens door middel van aanrakingen en aroma leidt tot een betere balans en daar speelt Aveda goed op in het hun heerlijke producten en behandelingen.

 photo Aveda17_zps76f03a90.png

De etalage ziet er al veel belovend uit, wat een prachtige store is dit zeg!

 photo Aveda12_zpsc24696a7.png

Als je binnen komt lopen heb je niet het idee dat het een salon is, maar meer een winkel. Ze hebben er ook bewust voor gekozen retail en de salon apart te houden, want ander deze wand gaat een wereld van wellness voor je open! Maar daar neem ik je straks mee naar toe. In de store worden alle producten van Aveda verkocht die echt heerlijk zijn. De krachtige kruidige geuren spreken mij zeker aan en brengen me helemaal tot rust, echt heerlijk.

 photo Aveda13_zpse0db16e8.png

Aveda heeft niet alleen verzorgende producten, ze hebben zelfs een hele make-up lijn met prachtige producten en accessoires!

 photo Aveda15_zpse6475db4.png

Naast het retail gedeelte is een prachtige wachtkamer waar je kan wachten op de behandeling of je eventjes wilt genieten van een echt kopje Aveda thee wat heerlijk naar zoethout smaakt. Hier begint voor mij de ontspanning al.

 photo Aveda4_zpsac11e558.png

En achter de wand met producten gaat een ontzettend grote ruimte voor je open. 12 kappersstoelen staan voor je klaar om je een heerlijk behandeling te geven! Ziet het er niet allemaal prachtig uit?

 photo Aveda5_zpsbcd7bf14.png

Heerlijke wastafels, zelf heb ik er meer dan een half uur in gelegen en het was echt heerlijk comfortabel. Je kan hier zeker wel eventjes liggen!

 photo Aveda6_zps3821a730.png

Speciaal voor het kleuren is er een speciale ruimte zonder spiegels. Hier kan je rustig wachten tot de kleur is ingetrokken en onder andere genieten van een manicure. Waarom hier geen spiegels zijn heeft natuurlijk een reden. Veel kleuren zijn eerst een hele andere kleur dan het uiteindelijk wordt, om mensen hier niet af te laten schrikken zijn hier geen spiegels geplaatst!

 photo Aveda7_zps6f293a57.png

Natuurlijk is een spa niet compleet zonder heerlijke behandelingen. De Lifestyle salon heeft twee behandelkamers waar je heerlijke massages en dergelijke kan krijgen. De kamers hebben ook allemaal een eigen douche zodat je je na afloop nog even heerlijk kan douchen zonder dat je vettig naar huis gaat van de massage olie en producten.

 photo Aveda8_zpsb87b711f.png

Ook heeft de salon een eigen Hammam, deze is voor één persoon bedoelt om echt tot rust te komen. Met vrienden of partner ga je toch altijd weer kletsen en nu zit je er echt voor jezelf, ontspannen doe je hier dus zeker.

 photo Aveda9_zps23053ed7.png

Tussendoor kan je ook nog even relaxen in de heerlijk Turkse rust ruimte. Heerlijke bedden staan hier voor je klaar waar je op kan liggen als je van een stukje Turks Fruit of thee geniet.

 photo Aveda11_zps18b79cf5.png

Wat ook leuk is aan Aveda is dat je je eigen producten kan samenstellen. Hier kan je kiezen uit allerlei geuren die je kan samenvoegen tot bijvoorbeeld een heerlijke bodylotion of douchegel. Ze creëer jij de perfecte geur die bij jou past.

 photo Aveda10_zpsdab5b19a.png

De prachtige ruimte van bovenaf.

 photo Aveda_zps298b9f3a.png

Nancy vroeg meteen aan mij of ik een Invati behandeling wilde. Dit is een heerlijke haarbehandeling waar je haar meteen goed van opknapt en de hoofdhuid heel goed reinigt van alle afvalstoffen dat er nog blijft zitten. Dit zijn onder andere de siliconen die in shampoo, conditioner en serums zitten. Met deze heerlijke en ontspannende Invati behandeling word de hoofdhuid grondig gereinigd en krijgt je haar de natuurlijke kracht en volume terug. En het eindresultaat was echt verbluffend! De behandeling bestaat uit mijn haar twee keer grondig wassen met een speciale shampoo die alleen in de salon gebruikt wordt omdat deze te heftig is voor thuis gebruik en goed toegepast moet worden, net zoals de speciale conditioner die niet in de punten wordt gebruikt maar op de hoofdhuid gemasseerd wordt.

Ze vertelde me ook dat je je haar eigenlijk altijd twee keer moest wassen, waarom? Omdat de shampoo altijd twee werkingen heeft, reinigen en verzorgen. Maar omdat de shampoo de eerste keer zo intensief bezig is met reinigen heeft het de kans niet om te verzorgen. Daarom moet je het altijd nog een keer wassen om het te verzorgen. Maar je merkt meteen als je het de tweede keer wast dat je maar een héél klein beetje nodig hebt, omdat je haar al schoon is en de shampoo daar niet meer moeite voor hoeft te doen.

 photo Aveda2_zpsdb587a38.png

Na het behandelen van het haar is het tijd om mijn haar droog te föhnen om meteen resultaat te zien. Dit deed ze gewoon met een borstel zonder het te stylen om goed het effect te zijn. Het was echt verbluffend, mijn haar had zoveel meer volume en voelde 2x zo dik aan als normaal. En dit gevoel heb ik nu nog steeds, ook al heb ik het weer een aantal keer gewassen. Deze behandeling heeft zoveel goeds gedaan voor mijn haar, echt wauw!

 photo Aveda1_zps907a45d9.png

Kim kreeg een heerlijke gezichtsmassage waarbij verschillende technieken werden gebruikt. Kim: “De gezichtsbehandelingen vinden plaats in een rustige afgesloten ruimte. De specialiste verwelkomde me en vroeg me of ik al wist welk type ik was. Aan de hand van je type passen ze namelijk de producten aan. Ik was een pitta type maar niet helemaal typisch. Ze liet me daarom drie verschillende geuren ruiken en ik ga aan welke ik het lekkerst vond. Ik koos voor de laatste, toch was dit een pitta geur met vanille, jasmijn en kaneel. Deze geur liet ze vaker terugkomen in de behandeling. De behandeling is trouwens helemaal op jou gericht, je kan zelf aangeven wat je belangrijk vind en daar word de behandeling op aangepast.

Omdat ik een gevoelige huid heb gebruikte ze geschikte producten, onder andere reiniger, toner en een masker. De producten roken echt goddelijk en heel natuurlijk en ik kwam helemaal tot rust. Terwijl het masker introk masseerde ze mijn handen met een heerlijke crème die iets weghad van een sinaasappelgeur.

Toen ze het masker eraf haalde voelde mijn huid heerlijk gekalmeerd aan. Ze bracht ook daarna nog een crème aan om het af te sluiten en een bepaald serum in mijn nek en op mijn voorhoofd met pepermunt om weer wat wakkerder te worden. Al met al vond ik het een heerlijke behandeling met prettige service en kan ik het iedereen aanraden als je echt iets unieks wil ervaren.”

 photo Aveda3_zps1cf13ec5.png

Ben jij dus ook toe aan een paar uurtjes voor jezelf en heerlijk te genieten en eventjes tot rust te komen, dan zou ik zeker eventjes langs gaan bij de Aveda Lifstyle Salon & Spa aan de Schutterstraat 12 in Almere. Wij verlieten het pand in ieder geval met een big smile en een heerlijk gevoel!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

  1. Wauw dit klinkt echt super en wat heb je geweldige foto’s gemaakt! Echt een mooi geheel geworden en ik genoot met je mee toen ik het las. Heerlijk dat je haar nu zo waanzinnig aanvoelt, fijne tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *