Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Auto zakelijk leasen in plaats van kopen? 4 redenen!

Wil je als ondernemer in een goede auto rijden? Daar heb je verschillende mogelijkheden toe. Zo kun je een auto kopen, maar ook leasen. Leasen heeft verschillende voordelen, wat dit dan ook een aantrekkelijke optie maakt voor veel ondernemers. Benieuwd hoe dat zit en of het iets voor jou is? Lees zeker even verder voor meer informatie.

Bron afbeelding: Shutterstock

Veel mogelijkheden

Bij leasen heb je verschillende mogelijkheden. Kijk daarom goed naar het leasecontract dat bij jou en je situatie past. Zo kiezen veel ondernemers voor full operational lease, wat één van de meest gekozen zakelijke leasevormen is. Hiermee weet je precies waar je aan toe bent. Je kiest namelijk voor een all-in leasepakket, voor een vast maandbedrag. Je kunt zelf vaststellen hoelang je een auto wilt leasen. Vind je het prima om voor een wat langere periode in dezelfde auto te rijden? Dat maakt je leasecontract uiteraard wat voordeliger. Maar je kunt er juist ook voor kiezen om de auto sneller weer in te kunnen ruilen voor een nieuw exemplaar. Hierin heb je dus veel opties! Dat is nu juist precies waar veel ondernemers naar op zoek zijn.

Inbegrepen services

Er komt al gauw veel kijken bij rijden in een auto. Verzekeringen, onderhoud en reparaties: daar heb je nu eenmaal mee te maken. Maar bij leasen maak je dit veel makkelijker voor jezelf. Dit zijn namelijk allemaal services die zitten inbegrepen bij je leasecontract. Zeker als je veel op de weg te vinden bent, is dat ideaal. Het geeft je ook een stukje zekerheid. En je bespaart er tijd en moeite mee, die je liever in andere bedrijfszaken stopt! Optioneel kun je bijvoorbeeld ook winterbanden en andere componenten toevoegen aan je leasecontract. Kijk ook hierbij dus weer naar wat jij belangrijk vindt aan een auto en de ritten die je maakt.

Ideale wagen

Uiteraard kun je uit veel verschillende wagens kiezen bij leasen. Het is maar net wat jij nodig hebt voor je bedrijf. Wil je in een auto rijden? Of wil je liever een bedrijfswagen leasen? Dat is al een duidelijk onderscheid. Met name als je onderweg veel spullen meebrengt, is een busje natuurlijk een uitkomst. Denk sowieso na over de ideale grootte van je bedrijfswagen. Het kan zo zijn dat je al een specifiek automerk in gedachten hebt. Of probeer juist eens een auto van een merk dat je nog niet goed kent, als je hierin graag varieert. Een voordeel aan leasen is immers dat je voor een bepaalde tijd in een auto rijdt, waarna je deze weer kunt inruilen voor een ander model. Juist dat maakt het goed mogelijk om te variëren in de wagens die je uitkiest.

Vast bedrag

Als ondernemer ben je natuurlijk graag op de hoogte van de kosten die je maakt voor je bedrijf. Bij leasen zit dat wel goed. Zo heb je al niet te maken met een grote investering vooraf, wat bij het kopen van een auto uiteraard wel het geval is. Een flink bedrag lappen is vooraf dus niet nodig. Het maakt het meteen toegankelijker om in een luxe auto te rijden. Daarnaast weet je precies welke maandelijkse kosten je maakt om in de auto te rijden. Dit wordt vooraf namelijk vastgesteld en dit bedrag blijft gelijk. Je betaalt nog wel zelf voor de brandstofkosten, al is elektrisch leasen uiteraard ook een optie. Die voorspelbare maandelijkse uitgaven kun je prima meenemen in je financiële overzicht. Je hoeft ook niet bang te zijn voor onverwacht hoge kosten voor bijvoorbeeld reparaties en onderhoud aan de auto, aangezien dit inbegrepen services zijn. De kosten die je maakt voor het zakelijk rijden kun je fiscaal aftrekken bij de aangifte voor de belastingdienst. Dit kan je dus ook nog eens belastingvoordeel opleveren. Ideaal, toch?

Met zakelijk leasen kies je voor meer flexibiliteit en weet je tegelijkertijd beter waar je aan toe bent. Een overzichtelijk kostenplaatje is vaak wenselijk binnen de bedrijfsvoering. Ook heb je de keuze uit verschillende wagens, van een kleine auto tot een grotere bestelbus. Waar wil jij het liefst in rijden voor je zaak?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *