Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom een auto huren op vakantie een must is

Waarom een auto huren op vakantie super tof is

Sinds een aantal jaar huren Danny en ik altijd een auto op vakantie, voorheen deden we dat nooit. We vonden het een beetje spannend en waren niet echt op de hoogte van de moelijkheden. Wilden we iets van de omgeving zien boekten we vaak een dure excursie en zagen eigenlijk niet de dingen die wij graag wilde zien, we maakten gewoon een standaard rondje. Op Tenerife huurden we voor het eerst een auto en er ging een wereld voor ons open, je ziet zoveel meer van een bestemming!

En wij zijn niet de enige die graag wat willen zien en een gevoel van vrijheid willen hebben. Volgens het Sunny Cars trendrapport vind maar liefst 62% het fijn om het gevoel van vrijheid en flexibiliteit te hebben op vakantie. Een huur auto is onder andere ook erg populair om op plekken te komen waar je anders niet kunt komen.

Fly & Drive

Tegenwoordig is vooral de Fly & Drive combinatie erg populair en onze vorige vakantie in Kroatië hebben we dit voor het eerst gedaan. We hadden geen zin om helemaal naar Kroatië te rijden met onze eigen auto dus vlogen goedkoop naar Kroatië toe en huurden in Nederland al een auto bij Sunny Cars die we op de luchthaven meteen konden ophalen. Vanaf de luchthaven reden we dus door naar onze accommodatie en daar hadden we de hele vakantie een huurauto tot onze beschikking, echt ideaal. Aan het eind van de vakantie rijden we weer terug naar de luchthaven, leveren de auto weer in en wachten op ons vliegtuig naar huis. Het hele fly & drive avontuur hebben wij als heel positief ervaren en gaan dit zeker vaker doen. Vooral het gevoel van vrijheid sprak ons heel erg aan. Je hoeft niet op transfers van een maatschappij te wachten en je kunt gaan en staan waar je zelf wilt.

Waarom een auto huren op vakantie super tof is

Waarom een auto huren?

Maar waarom zou je eigenlijk een auto huren op vakantie, wij deden dit eerst ook nooit, maar tegenwoordig willen we niet meer zonder. Volgens het trendrapport van Sunny Cars zijn dit de belangrijkste reden en wij sluiten ons daar volledig bij aan. Maar liefst 75% huurt een auto om bezienswaardigheden te bezoeken gevold door 66% dat graag leuke plekjes wil ontdekken. Ook huren nog heel veel mensen een auto om op plaats van bestemming te komen, maar liefst 48%. Maar vaak is los een vlucht en accommodatie boeken veel goedkoper en dan kan er nog gemakkelijk een huurauto vanaf, win win situatie dus!

Populaire bestemmingen om een auto te huren

Wist je dat Sunny Cars een wereldwijd aanbod van all-inclusive huurauto’s heeft op meer dan 8.000 bestemmingen in 120 landen? Je kunt dus zowat de hele wereld over met een huurauto! De meest populaire bestemmingen zijn:

  • Spanje – 37%
  • Griekenland – 19%
  • Italië – 15%
  • Verenigde Staten – 13%
  • Portugal – 12%

Je kunt natuurlijk ter plekke een auto huren maar op populaire bestemmingen kan dat wel eens lastig zijn (zeker in het hoogseizoen) omdat er geen auto’s beschikbaar meer zijn. Als je zeker wilt zijn van een huurauto kun je het best voorafgaand de vakantie je auto huren bij Sunny Cars. De auto’s van Sunny Cars zijn optimaal verzekerd en hoef je je dus niet zorgen te maken om eventuele schade aan bijvoorbeeld de schade en diefstal, ongelimiteerde kilometers en dekking van glas-, banden-, bodem-, en dakschade. Een extra bestuurder is inbegrepen bij het AD-pakket. Huren zonder creditcard is mogelijk met het Geen waarborgpakket.

Waarom een auto huren op vakantie super tof is

Waarom wij een huurauto een aanrader vinden

Zoals ik al vertelde gingen wij voorheen vaak op vakantie en om het land te ontdekken boekten we vaak een dure excursie. We kwamen er al snel achter dat het vaak nog goedkoper is een auto meerdere dagen te huren en zelf op verkenning uit te gaan. Naast dat het goedkoper is, is het ook veel leuker een onbekend gebied te verkennen, met een auto kom je overal en kun je stoppen wanneer je wilt om te kijken. Zo hebben we afgelopen jaar op Mallorca en in Kroatië prachtige dingen gezien en gedaan wat zonder een huurauto nooit gelukt was. In Kroatië vonden we het vooral fijn een auto te hebben omdat we op een camping stonden wat wel een eindje van een bewoonde wereld af was, zo konden we dus ook boodschappen en dergelijke met de auto doen.

Ervaringen met Sunny Cars

We huren nu sinds een jaar of drie elke vakantie een auto en dit doen we altijd via Sunny Cars, voor dat we op vakantie gaan. Je kiest op de site de plek waar je de auto af wilt halen, de gewenste data en daarna kun je je auto kiezen. Handig is dat je meteen op de site ziet welke auto je kunt huren, hoeveel dat kost, hoeveel ruimte de auto heeft en wat er allemaal all-in bij zit. Je rekent daarna de auto af en print het overzicht uit en gaat daarmee naar de verhuurder op de dag van verhuur. Je krijgt je auto (wij kregen zelfs een keer een dikke upgrade omdat onze gehuurde auto schade had opgelopen door de vorige verhuurders) en checkt of hij helemaal in orde is en geeft eventuele schade aan. Daarna ben je vrij om te gaan (soms moet je nog wel een borg voor de auto betalen, dat ligt aan de samenwerkende partij). Bij het inleveren van de auto word er weer naar de auto en eventuele schade gekeken (en of je de tank weer op hetzelfde niveau inlevert) en krijg je je borg weer terug, zo simpel is het! Wij hebben al die keren met Sunny Cars als positief ervaren, je krijgt mooie nieuwe auto’s die van alle gemakken voorzien zijn, ook de goedkopere auto’s, echt ideaal.

Geen creditcard? Geen probleem!

Een creditcard hebben is soms best handig, maar ik zelf heb bijvoorbeeld geen creditcard en kan dus vaak geen auto huren, wat dan? Gelukkig heeft Sunny Cars een geen waarborg pakket waarbij je dus een auto kan huren zonder creditcard. Als Knottnerus de komende vijf jaar mag voorspellen, verwacht hij dat het zogeheten Geen waarborgpakket sterk in populariteit zal toenemen. Hiermee kun je dus een auto huren zonder creditcard of contante waarborg. Afgelopen jaar bood Sunny Cars deze service nog maar in zes landen aan en toch werd het alleen al door Nederlanders bijna 23.000 keer geboekt. Zonder creditcard een auto huren kan op verschillende plaatsen in Spanje, Portugal, Griekenland, Curaçao, Kroatië, Duitsland en de Canarische Eilanden en Sicilië. Echt ideaal en hoef je ook niet bang te zijn voor oplichting. Meer hierover lees je op de website met meer nieuws omtrent Sunny Cars.

Hebben jullie wel eens een auto gehuurd op vakantie en wat zijn jullie ervaringen met het huren van een auto?

Dit is een betaalde samenwerking met Sunny Cars – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. als ik geen auto zou kunnen huren dan zou ik niet eens op vakantie gaan!! of iets van een scooter. ben in nederland al allergies voor het ov laat staan in het buitenland ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *