Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Vorige maand was ik een aantal dagen in Griekenland en we vlogen op de mooie stad Athene. Omdat we ook graag meer van deze stad wilde zien besloten we op de dag dat we terug zouden vliegen vroeg naar Athene te gaan om de stad te verkennen. We hadden dus één dag (of eigenlijk een paar uur) in Athene en wat moet je dan doen? Ik deel met jullie de tips en bezienswaardigheden!

Athene Bezienswaardigheden

Athene is de hoofdstad van Griekenland en heeft natuurlijk een rijke historie. Maar naast dat het een rijke historie heeft, heeft het ook nog een historisch centrum met een aantal bezienswaardigheden. Athene is niet zo heel erg groot dus aan 2 of 3 dagen zou je genoeg hebben. Ben je er zoals wij maar een dagje dan moet je keuzes maken. Dus wat moet je doen als je maar een paar uur in Athene hebt?

Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Laat je bagage achter bij Athens Lockers

Op het internet had ik al wat gezocht naar plekken waar we onze bagage konden stallen, want het is niet heel handig de hele dag met een koffertje door een drukke stad te lopen. Na wat zoekwerk kwam ik bij Athens Lockers uit. De website zag er niet heel erg modern uit maar ze zaten op een goede en centrale locatie en goede tarieven dus besloten de gok te nemen. Athens Lockers zit op twee locaties en wij kozen de locatie aan het Syntagma plein. Het zit verstopt in een steegje en je kunt van 8 tot 8 uur je bagage brengen en ophalen. Het is beveiligd en ze scannen je paspoort en maken hier een kopie van, met je paspoort moet je ook weer kunnen aantonen dat het je koffers zijn en door middel van een nummertje die je krijgt.

Voor een hele dag betaal je maar € 3,00 per klein koffertje (grote koffers zijn niet heel veel duurder) en wij waren dus voor twee koffertjes € 6,00 kwijt wat ik erg netjes vond. De koffertjes worden netjes in een rek gezet en er zit altijd iemand bij. Wat ons betreft dus een aanrader hier je bagage te stallen als je Athene in gaat. Ook is het handig om te weten dat het dichtbij de metrohalte is die naar het vliegveld gaat

2 Nikis street, Athene

Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Bron afbeelding: Shutterstock.com

Syntagma Plein

Het Syntagma plein is een van de grootste pleinen van Athene en heeft een grote metrohalte waar meerdere metro’s komen, onder andere die van en naar het vliegveld. Handig om te weten is dat de metro naar het vliegveld één keer per half uur gaat (om heel en half) en je ongeveer 10 euro voor een enkeltje naar het vliegveld betaald. Het beste kun je je kaartje bij een automaat kopen en als je er meerdere moet kopen deze tegelijk koopt, dat scheen goedkoper te zijn.  Houd er wel rekening mee dat er hele lange wachtrijen zijn voor de kaartjesautomaat en je daar echt lang op moet wachten. Kon dus niet 5 minuten van te voren bij de metrohalte aan als je naar het vliegveld moet.

Vanaf het plein zit je centraal in Athene en kun je eigenlijk overal lopend heen. Vlakbij ligt de grote winkelstraat, de gezellige straatjes van Plaka en natuurlijk het Akropolis. Aan het plein zelf zitten allemaal kleine kioskjes en natuurlijk de grote ketens zoals McDonalds, Subway en dergelijke om een snelle hap te eten.

Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Goody’s Burger House

Als tip van onze chauffeur kregen we te gaan eten bij Goody’s Burger House als we een snelle hap wilde eten. Dit is een Griekse burgerketen en scheen super lekkere burgers en broodjes te hebben. Aangezien deze ook aan het Syntagma plein zat en we ontzettend honger hadden na een autorit van 4 uur besloten we hier snel een broodje te eten en een plan de campagne te maken. De burgers waren hier inderdaad super lekker en smaakvol, zelfs beter dan de Burger King. Mocht je dus in Athene zijn en zin hebben in McDonalds of Burger King, loop dan even een Goody’s Burger House binnen!

Othonos 2, Athene

Athene in één dag, dit moet je doen en zien
Athene in één dag, dit moet je doen en zien
Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Struin door de straatjes van Plaka

Plaka is de oudste woonwijk van Athene, wat tegenwoordig een heuse bezienswaardigheid is. De straatjes zijn smal, er mogen geen auto’s komen, de huizen zijn vrolijk gekleurd en overal vind je leuke zaakjes en restaurantjes. Het is echt de moeite waard hier doorheen te lopen en ergens wat lekkers te eten of te drinken. Helaas hadden wij niet echt mooi weer, maar ik denk dat met een zonnetje deze straatjes helemaal mooi zijn!

Loop ook trouwens zeker even van het pad af en beklim de berg van het Acropolis. Je komt via hier niet bij het Acropolis, maar de straatjes zijn super leuk en schattig!

Athene in één dag, dit moet je doen en zien
Athene in één dag, dit moet je doen en zien
Athene in één dag, dit moet je doen en zien
Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Beklim het Akropolis van Athene

Het is even een klim omhoog, maar dan heb je wel wat, het Akropolis! Helaas was het heel slecht weer toen wij er waren en begon het keihard te regenen dus we zijn er met een vogelvlucht doorheen gegaan. Maar het is heel indrukwekkend om alles te zien. Ik raad je trouwens wel goede en stevige schoenen aan als je naar het Akropolis gaat. Het is vrij steil omhoog en heeft allemaal gladde stenen. De Chinese toeristen met nette hakjes aan hebben het geweten ;). Entree kost trouwens € 20,00 per persoon voor het goedkoopste kaartje (dan heb je geen toegang tot de musea) wat ik flink aan de prijs vind. Maar goed, als je wat wilt zien doe je dat natuurlijk. Wij vonden het ook wel de moeite waard, ondanks het slechte weer en dat de helft in de stijgers staat.

Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Bron afbeelding: Shutterstock.com

Een handeltje van alles op het Monastiraki Plein

Onze chauffeur liet ons Monastiraki vanaf de auto zien en wij keken echt onze ogen uit. Er zijn hier allemaal winkeltjes en kraampjes vol met zooi en oude meuk. Echt alles word hier verkocht en aangeboden. Het is echt super leuk om hier even doorheen te lopen of de rijden. Helaas hadden wij te weinig tijd om te voet hier heen te gaan, maar je moet het echt gezien hebben, het is echt heel grappig om te zien!

Athene in één dag, dit moet je doen en zien
Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Kerken aan het Mitropoleos

Vlak achter de winkelstraat vind je twee kerken, een hele oude en een wat minder oude. Het is heel grappig om deze zo naast elkaar te zien. Je kunt beide kerken vrij bezoeken en het is zeker leuk om hier even te kijken of alleen al vanaf de buitenkant. Aan het plein vind je trouwens ook allemaal leuke barretjes en restaurantjes.

Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Winkelen in de hoofdstraat Ermou

De hoofdstraat om te winkelen ligt tussen het Monastiraki plein en het Syntagma plein. Je vind hier alle grote ketens en ander leuke winkels om te winkelen. Als beautyliefhebber kun je je hart ophalen bij een grote Sephora, maar er zijn ook genoeg andere leuke winkels zoals de Forever 21 en dergelijke.

Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Heerlijke broodjes en pasteitjes bij Zimari

Na een paar uur slenteren was het helaas weer tijd voor ons om terug te gaan naar het vliegveld. Het vliegveld ligt 40 minuten vanaf met centrum met de metro. Aangezien we nog wat wilde eten zochten we een leuk zaakje op. We kwamen uit bij Zimari en dit is echt een grote aanrader! Ze maken hier alle broodjes zelf en het is echt ontzettend lekker en goedkoop. Mocht je dus een leuk zaakje zoeken om een broodje te eten, ga zeker hier heen!

3 StadiouAthene

Athene in één dag, dit moet je doen en zien

Zijn jullie wel eens in Athene geweest en wat vonden jullie er van? Wij vonden het een leuke stad om te zien, maar na een dagje hadden wij het ook wel gezien en hadden niet echt de behoefte nog een keer terug te komen terwijl we niet alles hadden gezien. Maar wellicht zorgde de regen en de storm voor ook een mindere ervaring dan normaal.

De reis naar Griekenland is aangeboden, deze dag is op eigen gelegenheid

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. ik vind het mooi en ben er nog nooit geweest maar wie weet. de architectuur van de gebouwen …och. we zitten zelf in de bouw en ik kijk daarom altijd verder naar een gebouw of monument en daar is het gewoon onwijs!!

  2. Ik ben er in maart 5 dagen geweest en dat was veel te kort om alles te zien! Het Akropolismuseum MOET je gewoon gezien hebben, het Cycladisch museum is ook heel interessant. En dan heb ik nog de Lycabettusheuvel niet eens kunnen beklimmen, en de oude agora niet kunnen zien omdat alles daar ridicuul vroeg sluit (15u meestal)!
    Ik ging naar de akropolis op een zondag waarop alles gratis was.. en dat heb ik geweten. Een half uur op weg naar de top moeten wachten in een rij van honderden mensen. Ik moet zeker nog eens terug om alles opnieuw te zien.
    De stad zelf is enorm druk en vol auto’s, dus om te chillen moet je daar niet zijn. Maar god, die historiek daar.. Tempel van Zeus, Boog van Hadrianus, … Allemaal enorm de moeite.
    Tip: buiten het seizoen gaan, want in de zomer is het te heet buiten en een overload aan toeristen (meer dan anders).

  3. Leuk om te zien! Ik ben er vorig jaar geweest voor werk en een weekendje er aan vast geplakt. Vond het een mooie stad door alle cultuur en oudheden! Wel merkte ik veel van de armoede, als je maar even buiten het centrum komt ziet het er ineens heel anders uit. Merkte ook wel dat je het na een dag of 3 wel echt hebt gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *