Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arretjescake met kruidnoten

 photo Arretjescake met kruidnoten5_zpsc9ygxwbj.png

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, danku Sinterklaasje! Sinterklaas is weer in het land en dat mogen toch eindelijk de kruidnoten onbeperkt gegeten worden. Ik maak me er schuldig aan dat ik ze al eet vanaf ze in de winkel liggen. Vorig jaar maakte ik ontzettend veel Sinterklaas gerelateerde recepten en dit jaar niet. Dat kan toch niet? Op inspiratie van Zoet & Verleidelijk maakte ik deze arretjescake met kruidnoten.

 photo Arretjescake met kruidnoten_zpsrdmk695e.png

Wat heb je nodig?

  • 150 gram boter
  • 65 gram pure chocolade
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram cacao poeder
  • 150 gram kruidnoten
  • 50 gram chocolade kruidnoten

 photo Arretjescake met kruidnoten2_zpsemcyru87.png

We beginnen met de boter in een pannetje te smelten en de chocolade in een ander pannetje op de au bain manier. Laat dit helemaal smelten.

 photo Arretjescake met kruidnoten1_zpsreyhcv5o.png

Ondertussen mengen we de naturel kruidnoten met de suiker en cacao. Als de boter en de chocolade goed gesmolten zijn doen we die er ook bij en roeren het goed door elkaar heen.

 photo Arretjescake met kruidnoten3_zpsazlbjuot.png

Ondertussen heb je al een bakblik bekleed met bakpapier en giet je het mengsel in een cakevorm. Druk alles goed aan en versier de bovenkant met chocolade pepernoten voor het effect. Daarna gaat het voor 24 uur de koelkast in zodat het goed op kan stijven.

 photo Arretjescake met kruidnoten8_zpswhq2mmzz.png

En dan een dag verder is dit het resultaat, een heerlijke (en machtige) arretjescake, maar dan met kruidnoten.

 photo Arretjescake met kruidnoten4_zpsfa55ibq1.png

 photo Arretjescake met kruidnoten9_zpspck4m5lm.png

Arretjescake is echt iets voor zoetekauwen, ben je dit niet dan kan je hem beter overslaan. Ook is dit een cake die er zeker niet voor is om op de lijn te letten. Dit is echt een serieuze caloriebom.

 photo Arretjescake met kruidnoten6_zpsomlkmen3.png

 photo Arretjescake met kruidnoten10_zpspet9yywl.png

Maar eerlijk is eerlijk, hij is echt heerlijk, super makkelijk te maken en staat gewoon super leuk op de tafel om hem op te eten tijdens Sinterklaas avond. Leg er wel even een paar servetjes bij, want door de warmte van je handen wil hij iets gaan smelten ;). Maar ach, dan kan je tenminste letterlijk je vingers er bij aflikken. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

  1. Dat is nog ‘ns creatief met pepernoten….
    De kids zullen dit vast waarderen , vooral als ik het met witte chocolde en pistach nootjes maak ;-p

  2. Wat leuk!! Voor mijn blog ga k toevallig komende week arretjescake maken voor Sinterklaas :) ook n nieuwe versie maar iets anders haha! Ben erg benieuwd hoe t smaakt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *