Search
Close this search box.

Arganolie van de Arganwinkel.nl

Vorige week ontving ik ineens een hele mooie grote doos die behoorlijk zwaar aanvoelde, eerst wist ik niet wat het was, ik verwachtte wel iets, maar niet zo groot en zwaar. Nieuwsgierig pakte ik het pakketje uit en daar kwam een prachtige houten doos voorbij van de ArganWinkel.nl met daarin heerlijke arganolie. Zijn jullie nog niet helemaal bekend met de geweldige werking van arganolie? Dan ga ik jullie nu meer vertellen.

Arganolie is op dit moment helemaal hot, je hebt al reviews voorbij zien komen over de Andrèlon shampoo met arganolie en de Kneipp doucheolie met arganolie. Maar vandaag heb ik het over pure arganolie, wat echt ontzettend goed is voor je huid, haar en nagels!

De arganolie die ik heb ontvangen van de ArganWinkel.nl is 100% echte arganolie zonder andere toevoegingen, het werkt dus super goed! Maar waar is arganolie nou eigenlijk allemaal goed voor?

Als eerst is het een super goede verzorger voor de huid. Als je last hebt van een droge of trekkerige huid doet deze olie wonderen, het trekt snel in en maakt de huid echt heerlijk zacht. Heb je last van littekens, striemen, acne, eczeem of psoriasis? Smeer er dan arganolie overheen, je zult merken dat de klachten afnemen en er een mooie huid ontstaat. Ook vertraagd arganolie het verouderingsproces van de huid, wil je dus een jonge huid houden, smeer dan je huid regelmatig in met arganolie.

Zoals ik al zei is arganolie voor nog meer heel erg goed, zo ook voor je haar. Breng na het douchen een beetje arganolie aan in het haar en je haar glanst super mooi en voelt ook erg sterk aan, dat komt door de Omega 3, 6 en 9 en onverzadigde vetzuren.

Last van droge nagelriemen en uitgedroogde nagels met dit weer? Masseer ze dan voorzichtig in met een beetje arganolie, je zult meteen zien dat ze daar heel erg van opknappen. Ook is arganolie heel erg voedend en verzorgend voor de nagels door de  juiste mix van vitaminen, mineralen en antioxidanten in deze olie.

Zo, dat was een hele waslijst waar arganolie allemaal goed voor is, laten we overgaan op het testen van het product. Het product wordt geleverd in een prachtige houten kist met kleine minituurtjes arganolie die handig zijn voor als je een keertje weg bent of voor vakantie bijvoorbeeld. De fles arganolie zelf is van matglas en bevat een inhoud van 50 ml met een handige pomp dop.

Op de achterkant staat wat informatie over het product, bij de ingredienten kan je zien dat het echt 100% natuurlijke arganolie is, want voor de rest zit er niks anders is het product. Ook is het product helemaal biologisch.

Ik was natuurlijk wel een beetje benieuwd naar de werking en of het niet een hele vette laag op mijn huid zou achterlaten, dit was gelukkig niet het geval want met het uitsmeren van de arganolie werd het meteen opgenomen door mijn huid en bleef er een droge en gevoede huid achter, ik kon meteen het verschil merken!

Maar dat is natuurlijk niet genoeg om te testen. Ik testte het voor de rest nog in mijn haar, op mijn droge huid door het koude weer, mijn nagelriemen en op mijn eczeem.

Na het douchen bracht ik een klein pompje arganolie in mijn puntjes aan, nu het net geverfd is kan het wel wat extra aandacht gebruiken. Nadat ik mijn haar had droog gemaakt voelde het echt heerlijk zacht aan. Voor het slapen smeer ik een klein beetje arganolie op de droge plekjes in mijn gezicht. Normaal stond ik de volgende ochtend altijd op met droge wangen en nu waren ze heerlijk zacht. Ook mijn droge nagelriemen heb ik heerlijk verzorgd met arganolie, ze zijn lekker soepel en goed gehydrateerd. En dan als laatst mijn eczeem, ik heb mijn hele leven al heel erg last van eczeem en eigenlijk werkt daar alleen een zware hormoon zalf tegen. Ik was een beetje sceptisch of het wel over zou gaan met arganolie. En wat ik dacht was waar, het gaat er niet mee weg maar het verzorgd mijn droge huid rondom de eczeem wel heel erg goed, dat is natuurlijk ook erg fijn!

Ben je ook zo enthousiast over arganolie en kan je lichaam nu zeker een extra goede verzorging gebruiken, dan kan ik je zeker arganolie aanraden. Deze prachtige fles en verpakking komen weg bij de ArganWinkel.nl voor de prijs van € 29,95. Dat is heel wat geld maar arganolie wordt niet voor niets het goud van Marokko genoemd, want het is gewoon heel erg duur.

Hebben jullie ervaring met arganolie en wat vinden jullie ervan?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

44 reacties

 1. Leuk artikel! Ik ben onwijs fan van de arganolie met name voor mijn droge haar. Ik verf mijn haar regelmatig wat uitdroogt. Arganolie maakt mijn haar lekker soepel :)

 2. Prachtige doos! Ik vind het heerlijk spul, ik gebruik het voor m’n haar en nagels. Maar soms ook op mijn huid zoals nu als het zo koud is. Mijn ellebogen zijn dan erg droog.

 3. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niks geprobeerd heb met Argan olie. Maar aangezien iedereen zo enthousiast is, is het misschien het proberen waard. :)

 4. Ik vind de verpakking ook erg mooi, in zo’n houten doos. Ik heb ook vaak douche olie’s, en vind eigenlijk alle producten wat op olie lijkt wel fijn haha. Ben erg benieuwd naar dit merk, had er nog nooit van gehoord namelijk! :)

 5. Ik heb vorig jaar in Marokko een fles pure arganolie gekocht, heerlijk! Ben blij dat ik dat toen heb gekocht, want de prijs was daar een stuk vriendelijker ;)

 6. Je hoort er zoveel over, ik ben best benieuwd! Sowieso vind ik oliën erg fijn, lekker puur en meestal werkt het super goed. Ik vind dat zo fijn. Arganolie heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik wil het wel graag proberen!

 7. Waarom krijg je eigenlijk al die dingetjes thuis gestuurd of heb je ze ook echt besteld? (om dat je zei dat je niet wist wat het was ens (: )
  xoxoxo
  ps: i love je site !

 8. Ik gebruikte arganolie over mn gezicht en het droogde mijn huid heeel erg uit. Allemaal schilfertjes op mijn gezicht en het voelde zo trekkerig. Terwijl het na het eerste gebruik wel heel goed werkte. Echt jammer!

 9. Koop in ieder geval nooit die troep van de groupon. Ze hebben vaak van die aanbiedingen voor arganolie en pretenderen pure arganolie met certificaat te verkopen. De laatste keer kreeg ik zwaar verdunde olijfolie leek het wel. Oplichters die groupon! Koop je arganolie alleen van een betrouwbaar merk en als het onder de 20 euro voor 100 ml kost dan moet je er altijd van uit gaan dat het nep is.

 10. De olie van die deals-sites wordt in bulk opgekocht in jerrycans. Behalve dat er van alles mee gebeurd kan zijn zonder dat zij het weten is het ook machinaal vervaardigde olie wat verhit wordt tot 145 graden. Dit is dus geen koudgeperste olie. Veel werkzame stoffen zijn verdwenen door dit proces. Alleen de hand- en koudgeperste methode levert vloeibaar goud op. Wanneer men het dus massaal en voor dergelijke prijzen aanbiedt, moet je ernstig twijfelen aan de kwaliteit van deze arganolie.

 11. Sophie, bij http://www. arganbladi.nl eruggg fijne arganolie. Ik ben blij in ieder
  geval. Merk heet Argane Izylar. Volgens mij hebben ze bij webshop puurarganolie ook hetzelfde merk.

 12. Bestel nu 100% puur en biologisch arganolie bij arganproducten.com. Onze producten zijn door Ecocert gecertificeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *