Zoek
Sluit dit zoekvak.

Appel Kaneel Cake

Appel Kaneel Cake

Dit is misschien wel de lekkerste cake die ik ooit heb gehad en zelf gemaakt heb. Vaak zijn simpele en makkelijke recepten wel de lekkerste. Ik heb de basis van mijn razend populaire speculaascake iets aangepast en er nog een lekkerdere cake van gemaakt! Namelijk een cake met kaneel en appel! Dit was zó ontzettend lekker dat ik het gewoon echt met jullie moet delen. Echt perfect voor de tijd van het jaar!

Appel Kaneel Cake

Wat heb je nodig?

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 150 gram zachte roomboter
 • 3 eieren
 • zakje vanillesuiker
 • 3 tl kaneel
 • snufje zout
 • 1 appel

Voor de appel gebruikte ik een Elstar, achteraf hadden er wel twee appels in gekund als je dat lekker vind om een gevulde appel cake te hebben!

Appel Kaneel Cake

Laten we aan de slag gaan, eerst laten we de boter goed om kamertemperatuur komen en snijden dit in stukjes zodat het makkelijker mengt. Voeg de suikers en het zout bij de boter en mix dit goed door elkaar heen. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe aan het beslag. Als dit een mooi glad geheel is kan het zelfrijzend bakmeel en de kanaal erbij. Meng dit tot een mooi glad beslag zoals je hierboven ziet.

Vervolgens schil ik de appel en snij deze in blokjes, zorg dat ze niet te klein of te groot zijn. Ondertussen verwarm ik de oven alvast voor op 160 graden. Met een lepel meng ik de stukjes appel door het beslag heen.

Appel Kaneel Cake

Voor deze cake gebruik ik een cakevorm van 25 cm en bekleed deze met bakpapier. Dat scheelt een hoop schoonmaken en je krijgt hem er heel gemakkelijk uit. Daarna bak ik de cake 65 minuten in de oven op 160 graden. Kijk na het bakken wel even of hij gaar is. Ik had hem er eerst een uur in staan maar heb er nog even vijf minuutjes bij gedaan.

Appel Kaneel Cake

En dan is hij klaar! Je kamer is gevuld met een heerlijke cake lucht van kaneel en appel, echt ontzettend lekker!

Appel Kaneel Cake

Appel Kaneel Cake

Aan de buitenkant ziet hij er misschien niet heel erg bijzonder uit, maar hij is echt fantastisch lekker! De subtiele smaak met de zoete appel die een beetje zacht is geworden door de over, heerlijk!

Appel Kaneel Cake

Appel Kaneel Cake

Zoals je ziet zit hier en daar een verdwaalde appel, je kan dus gerust een tweede appel gebruiken, dat doe ik de volgende keer zeker wel! Heerlijk nog wat extra appel! De smaak is trouwen heel erg lekker, de cake is precies goed. Niet te droog of te klef, maar ik denk dat dat ook komt door de roomboter. Je kan de cake trouwens ook prima met gewone boter maken.

Appel Kaneel Cake

Hier zie je de stukjes appel wat beter, jum!

Appel Kaneel Cake

Nou, ik snij nog een plakje af en ik denk dat deze cake geen lang leven heeft, zo lekker is deze. Hou je van kaneel, appel en cake? Dan is dit echt een geweldig lekkere combinatie en heel simpel te maken. Ik weet zeker dat hier binnenkort weer zo een cake in de oven staan, jummie!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

34 reacties

 1. Ziet er heerlijk uit! Ik heb nu vakantie en ik denk dat ik hem binnekort dus maar ga maken! Ik ben aan het lijnen maar voor deze ga ik geloof ik een uitzondering maken!

 2. Ik ben gék op cakes! Jammer dat ik niet zo weg ben van appel en kaneel want deze ziet er echt heel lekker uit. Maar misschien kan ik de appel vervangen voor peer! Yummie!
  Bedankt voor het delen van dit recept.

  Fijne dag!
  XoXo Melanie

 3. Iedere keer wanneer ik iets lekkers voorbij zie komen denk ik: ah, dat is het blog van Aranka! :-) Als ik moet lijnen kan ik jouw blog beter even overslaan. ;-)

 4. Ziet er zo lekker uit :D Lijkt mij ideaal voor de tijd van het jaar. Daarnaast is het niet moeilijk om te maken en heb je helemaal niet veel nodig :D

 5. Ik koop zulke cake weleens in de winkel maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. Lijkt me wel leuk om een keer te doen want ik vind zulke cake echt heerlijk!

 6. Ik vind het er altijd heeeel erg lekker uit zien dit soort foto’s maar ik ben zelf echt te lui om dit te maken, dan denk ik al die troep en zooi in de keuken en voor een paar euro koop ik er 1 :) en daarbij ben ik ook veels te bang dat mijn vriend en ik dan in een paar dagen die cake opeten haha

 7. Ik ben absoluut geen zoetekauw, maar hier ga ik toch echt wel van watertanden! Appel en kaneel zijn sowieso grote favorieten bij mij

 8. Appel en kaneel zijn twee smaken en geuren waar ik echt van houd, zo’n cake is dus het beste van beide werelden. Ziet er lekker uit zeg! xxx Lucinda

 9. Het staat nu in de oven! :) Bedankt voor het delen van dit jummy recept. Maar bij mij is het beslag bruinig en ziet het er best wel vies uit.. maar ik heb stiekem al wat geproefd en het was delish!

  Liefs,
  Mirthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *