Andrélon Kokos Boost

Andrélon Kokos Boost

Fijn haar dat geen volume heeft? Check! Ik heb van mezelf best wat haar, maar het is vooral heel erg fijn waardoor het geen volle en dikke bos lijkt. Ook heb ik een chronisch gebrek aan volume en moet ik elke dat wel in de weer met wat droogshampoo of volume poeder om het iets levendiger te maken. Waarschijnlijk een probleem waar veel vrouwen mee zitten. Andrélon heeft daar nu een antwoord op, Kokos Boost. Een lijn die speciaal voor fijn haar is en het weer luchtig volume geeft.

Andrélon Kokos Boost

Het klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi en aardig, maar toch moet ik het altijd eerst even zien voordat ik het geloof. Andrélon belooft met deze lijn fijn haar weer een volume boost te geven mét glans. Fijn haar staat er om bekend dat het futloos is en wel weer wat glans mag gebruiken. De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en een verzorgende volume spray. Eigenlijk had ik ook wel een masker verwacht, maar dat verzwaart je haar meestal, dus misschien is het ook wel een logische keuze.

Andrélon Kokos Boost

Je raad het misschien al wel, de Kokos Boost producten bevatten kokosolie dat vol zit met essentiële vetzuren. Kokosolie blijft niet zoals andere oliën op het haar liggen, nee het trekt echt diep in de haren om het goed te verzorgen. Hierdoor wordt het haar niet zwaar maar juist luchtig met volume. En ook goed nieuws, de hele lijn is vrij van parabenen, kleurstoffen en siliconen! Met andere woorden, ook de siliconen verzwaren het haar niet. Ik denk dat deze lijn best eens heel erg geschikt voor mij zou zijn!

Andrélon Kokos Boost

Andrélon Kokos Boost Shampoo – € 4,39

De nieuwe Andrélon lijn zit verpakt in de standaard paarse flessen, wel zo herkenbaar! Ik vind de fles prima vormgegeven en heeft een inhoud van 300 ml wat normaal is. De fles is makkelijk in gebruik en valt makkelijk te doseren. Wel valt me op dat de shampoo wat dikker is dan normaal. Daarom gebruik ik automatisch minder, maar wat nog steeds ruim voldoende is voor mijn haar. Ik kan dus wel stellen dat hij zuiniger in gebruik is.

Andrélon Kokos Boost

Het eerste waar we natuurlijk naar gaan kijken, zitten er echt geen siliconen, parabenen of kleurstoffen in? Nee, die kan ik nergens terug vinden op het lijstje! Wel vrij bovenaan de kokosolie, Aloë Vera, melk en andere verzorgende ingrediënten. Wel zit er SLES in, maar daar lig ik persoonlijk niet wakker van. Stiekem heb ik het zelfs liever in mijn shampoo, dan schuimt het nog een beetje en wordt mijn haar beter schoon.

Ook zit er vrij veel parfum in en dat ruik je ook meteen terug. De shampoo ruikt heel sterk naar – je raadt het al – kokos! Maar niet de pure kokos manier, maar een warme kokosgeur, super lekker! De geur blijft ook echt de hele dag in je haren hangen, helemaal als je het in combinatie met de twee andere producten gebruikt. De shampoo is trouwens helemaal transparant qua kleur.

Andrélon Kokos Boost

Andrélon Kokos Boost Conditioner – € 4,59

Na het wassen van mijn haar met shampoo is het natuurlijk tijd voor een conditioner. Ik gebruik zelf eigenlijk elke dag conditioner en wissel dit het liefste af met één keer in de week een masker. Ik vind het nog steeds jammer dat deze lijn geen masker heeft, dat had het voor mij wel compleet gemaakt. De conditioner bevat 300 ml en zit natuurlijk weer in een standaard Andrélon verpakking.

Andrélon Kokos Boost

In de meeste drogisterij conditioners vind je siliconen, waarom? Omdat ze een laagje over je haren heen leggen om mooi te gaan glanzen. Siliconen worden tegenwoordig massaal vermeden en ik vind het dus fijn dat hier rekening mee gehouden wordt. Zelf heb ik er niet zo een probleem mee, maar nu ik er over nadenk dat het mijn haar verzwaart moet ik het eigenlijk ook maar eens gaan vermijden. Gelukkig zitten in deze conditioner écht geen siliconen.

Wel zitten er weer lekker veel verzorgende ingrediënten in die je kan vergelijken met de shampoo. Parfum is ook nog een aanwezige factor in de conditioner, maar op de ingrediëntenlijst staat hij wel vrij onderaan.

Ik vind deze conditioner super fijn, hij is lekker lobbig en verdeelt zich makkelijk over het haar. Ik laat het een paar minuutjes intrekken terwijl ik de rest van mijn lichaam was en spoel het daarna uit. Wat ik dan voel is heerlijk zacht en lekker ruikend haar. Na het drogen voelt mijn haar super zacht en licht aan, perfect!

Andrélon Kokos Boost

Andrélon Kokos Boost Volume Spray – € 4,99

En dan als laatst kun je deze volume spray gebruiken in handdoek droog haar. Het flesje ziet er schattig uit en heeft een inhoud van 125 ml. Volgens het persbericht moet het je haar een gehydrateert gevoel geven zonder het te verzwaren.

Andrélon Kokos Boost

Ook hier zitten weer genoeg verzorgende ingrediënten in. Volgens de verpakking spray je de spray op je hele haar en kam je het daarna door. Je kunt je haar daarna zo laten opdrogen of het droog föhnen voor nog meer volume. Meestal laat ik het gewoon aan de lucht drogen en zie wel íets meer verschil dan normaal. Maar eerlijk gezegd vind ik het verschil niet dramatisch, ook niet als ik het föhn. Volume poeder of wat droogshampoo doen meer voor het haar. Maar dan voelt het natuurlijk wel minder fris en stroever aan.

De spray zelf vind ik niet echt heel fijn in gebruik. Er zit een verstuiver op, maar bij mij komt er gewoon een keiharde straal uit. Misschien heb ik een verkeerde verpakking te pakken, maar toch irriteert mij dat. Voor de rest voelt het niet plakkerig of vettig aan in mijn haar, ook niet als het opgedroogd is.

Andrélon Kokos Boost

Ik vind de producten van de nieuwe Andrélon Kokos Boost collectie echt heel erg fijn! Ik blijf deze dan ook zeker met plezier gebruik. Mijn aanraders zijn toch wel de shampoo en conditioner, maar de spray beleef ik niet heel erg veel extra plezier. Wat me trouwens wel opvalt zijn de prijzen. Ik vond Andrélon altijd goed betaalbaar – dat is het nog steeds wel -, maar volgens mij worden ze stiekem aan steeds duurder. De nieuwe Andrélon Kokos Boost collectie is vanaf nu te koop bij drogisterijen en supermarkten.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Linda
  10 maart 2016 at 15:40

  Deze lijn klinkt wel fijn. Het liefst zag ik het ook zonder sles en sls aangezien mijn hoofdhuid daar niet altijd even blij mee is.. Toch jammer dat je dat soort producten niet vindt bij een drogist. Maar goed dit is in ieder geval een begin! Misschien dat ik het maar eens fa proberen.

 • Reply
  femketje
  10 maart 2016 at 15:49

  ben wel benieuwd naar de geur :D

 • Reply
  Varenka W
  10 maart 2016 at 18:14

  Andrelon is niet echt mijn merk, maar het klinkt wel goed als ik het zo lees.
  Misschien toch maar een keertje proberen.
  Alles word volgens mij steeds een pietsje duurder, ook de shampoo….
  Een nieuwe verpakking/lijn gaat altijd samen met een nieuwe prijs.
  Er zijn gelukkig wel vaak goede aanbiedingen.

 • Reply
  eva
  10 maart 2016 at 18:48

  Helaas kan ik niet goed tegen SLES dus ik sla maar even over. Jammer want ik ben dol op kokos!

 • Reply
  Denise
  10 maart 2016 at 18:51

  Ik zag je Snapchats, dat zag er inderdaad heel erg goed uit!

 • Reply
  Monica
  10 maart 2016 at 19:36

  Ik ben toch wel erg benieuwd naar de geur. Morgen maar even naar de drogist.

 • Reply
  Lonneke
  10 maart 2016 at 20:11

  Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, het lijken mij erg fijne producten en ben ook benieuwd naar de geur ervan.

 • Reply
  priscilla
  11 maart 2016 at 00:16

  Ik heb jaren lang Adrelon gebruikt, maar ben nu al weer een hele tijd over op GUHL. Ik ben benieuwd naar de geur.. kokos mmm.

 • Laat een reactie achter