Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Andere kledingstijl proberen? – zo doe je dat!

shutterstock 1277225611

Ik denk dat veel vrouwen dit probleem herkennen, ze hebben een vaste smaak qua kleding en kopen vaak veel wat daarop lijkt. Als mensen mij qua kleding zouden moeten omschrijven zou het vooral veel bloemenprints zijn, zwierige rokken en vooral veel vrolijke prints. Ik heb een bepaalde smaak en daar blijf ik vaak bij, terwijl ik andere stijlen ook erg leuk vind, maar dat dan niet goed durf ofzo. Om toch eens een uitstapje te maken naar een andere stijl heb ik handige tips voor je!

Laat iemand een outfit voor je uitzoeken

Ik denk dat de meeste mensen wel eens gaan shoppen met iemand anders, die persoon heeft vast een hele andere smaak dan dat jij zelf hebt. Laat diegene eens een leuke outfit voor jou kiezen en pas dat aan! Waarschijnlijk had je de combinatie zelf nooit uitgezocht maar staat het ontzettend leuk!

Ook vind ik het fijn om met iemand anders te gaan shoppen omdat diegene een mening over een outfit geeft. Soms trek ik zelf wel eens totaal iets anders uit de rekken en weet ik niet of het wel leuk staat, dan heb je meteen goede feedback (in plaats van awkward foto’s van jezelf maken in het pashokje en dat door te sturen).

Kijk af bij paspoppen/modellen

De winkels staan er vol mee, paspoppen met de mode die ze verkopen. Vaak zijn het super leuke setjes waarvan jij denkt, dat is leuk, dat wil ik ook! Zoek de items bij elkaar en pas het setje, wedden dat het super leuk staat! Op internet zie je ook vaak een model met een complete outfit en vaak onderaan de pagina kun je alle items kopen, ook goede inspiratie dus!

Neem een personal shopper

Dit is natuurlijk pure luxe, maar wel super handig en leuk. Een personal shopper luistert naar jouw wensen en stelt aan de hand daarvan een hele outfit voor je samen. Je kunt natuurlijk een personal shopper inhuren, maar je kunt het ook online regelen! Zo kun je bijvoorbeeld de Zalon box bestellen waarbij je hele outfit wordt samengesteld en toegestuurd krijgt. Het enige wat je hoeft te doen is je voorkeur, budget en maten doorsturen. Ben je er toch niet tevreden over, kun je alles gewoon gratis retourneren.

Check op Instagram de tags

Ik volg heel wat mensen op Instagram en vaak kom ik ook hele leuke outfits tegen. De meeste mensen taggen op Instagram hun kleding waardoor je heel gemakkelijk weet van welk merk het item is. Het is mij al super vaak gebeurt dat ik iets leuks zag bij iemand die ik volg en het daarna ook zelf heb gekocht. Daarnaast volg ik ook een aantal mensen waarvan ik vind dat ze een leuke kledingstijl hebben en daar zelf dan ook weer inspiratie uit haal.

Koop tweedehands

Iets wat ik steeds vaker doe ik tweedehands kleding kopen. Dit is een stuk goedkoper en natuurlijk ook beter qua duurzaamheid. Mijn favoriete platform is Vinted waar ontzettend veel kleding op staat en het kopen en verkopen super makkelijk gaat. Zelf heb ik al heel wat leuke dingen voor een leuk bedrag gekocht, maar ook heel veel verkocht. Handig om toch je eventuele miskopen weer te kunnen verkopen.

Hoe zit het met jullie? Hebben jullie een vaste kledingstijl of proberen jullie ook wel eens wat anders? En waar haal je dan de inspiratie vandaan?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Ik dacht dat ik een bepaalde kledingstijl had: makkelijk en comfortable. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn: ik heb nu vrij veel variatie in mijn kast hangen (te veel… ik moet echt weer eens sorteren). Ik heb spijkerbroeken (ben ik een tijdje van af geweest), lange rokken, korte rokken, een pak, een kanten jurkje, lekkere vestjes, avondjurken, en mijn favoriet: een oude broek van mijn gozer die zo lekker zit! En leuk staat :) Effen, patroontjes, bloemen, zwart, kleurig, pastel, zomers, winters, speels, zakelijk…

  2. Ik ga altijd wel kleding kopen met gezelschap erbij en vroeg zo nu en dan ook wel advies maar ik koop nu vooral wat ik zelf leuk vind (staan) want ik heb gemerkt als ik iets heb gekocht waarbij ik twijfel dan heb ik na een paar dagen spijt en gaat het weer retour naar de winkel dus daar heb ik wel van geleerd.😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *