Search
Close this search box.

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Als ik iets een leuke plant in het interieur vind is het wel de Aloë Vera! Ik heb er dan ook een aantal in het huis staan. Maar naast dat het een leuke plant is, heeft het ook heel wat positieve en handige eigenschappen waar eigenlijk vrij weinig mensen maar wat van weten. Omdat de Aloë Vera blijkbaar de plant van de maand is en ik een hele leuke lijst met tips en tricks kreeg besloot ik hem met jullie te delen!

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

We kennen hem allemaal de Aloë Vera, ook beter dinosaurusplant genoemd door de kenners. Aloë is een vetplant uit de Affodilfamilie en groeit al miljoenen jaren op het Arabisch Schiereiland. Er zijn zo’n 300 soorten. Als woestijnplant moet Aloë overleven in een extreem klimaat, daarom maakt hij wel 75 stoffen aan die hem daarbij helpen. Als een blad beschadigd raakt, zal de ‘wond’ zich bijvoorbeeld meteen dichten met stollend sap, om zoveel mogelijk vocht binnen te houden, net als bij mensen.

De werkzame stoffen van Aloë blijken ook heilzaam te zijn voor mensen. De oude Egyptenaren noemden het al ‘de onsterfelijkheidsplant’. De eerste omschrijving in Europese geschriften stamt uit 1655. Aloë komt tegenwoordig ook voor in landen rond de Middellandse Zee, Indonesië, Mexico en de Cariben.

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Maar weet jij waarom deze vetplant zó populair is? Ik wist wel dat het sap van deze plant heel goed voor de huid is, want anders zit het vast niet in tig beautyproducten. Maar deze plant is goed voor nog veel meer dingen. Daarom som ik vijf redenen op waarom we allemaal een Aloë Vera plant in huis zouden moeten hebben.

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Makkelijke plant

De Aloë Vera is heel makkelijk te verzorgen: eens in de twee weken een slok water. Een keer vergeten water te geven? Hij geneest zichzelf! Kijk, dat klinkt als een ideale plant voor helden (not) met planten.

Zuivert de lucht

Geeft ’s nachts zuurstof en zuivert de lucht met andere woorden, het is de ideale slaapkamerplant! Want extra zuurstof en een schone lucht is wel zo prettig als je slaapt.

Helende werking

De gel – die uit de bladeren komt – heeft door de anti-oxidanten en mineralen een helende werking. Weg met je sunburn, insectenbeten en wondjes. De gel krijg je trouwens heel gemakkelijk uit de bladeren om de beneden aan af te snijden en daarna uit te knijpen.

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Werkt hydraterend

De gel werkt ook hydraterend voor je huid, heeft een ontstekingsremmende werking en door de rijkheid aan vitamine E en C werkt de gel tegen rimpels. Het is dus niet zo gek dat we het in een tal aan beautyproducten terug vinden!

Aloë Vera Drinken

Misschien kennen jullie hem wel, het Aloë Vera drankje: de vitamines, mineralen en suikers zorgen voor meer energie en bevorderen sportprestaties. Je kunt het zo in de winkel kopen of zelf maken. Maar vraag wel van te voren of de Aloë Vera geschikt is om te consumeren, want dat zijn niet lang niet alle Aloë Vera planten.

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Ik ben fan van de Aloë Vera plant, zowel in mijn interieur als hydraterend beautyingrediënt. Wat vinden jullie van de Aloë Vera plant, hebben jullie er ook een paar in huis staan of doen jullie er zelfs meer mee? De Aloë Vera is trouwens gewoon te koop bij de tuincentra’s in allerlei formaten en soorten voor vaak een leuke prijs!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

  1. Ik gebruik altijd graag producten waarin aloë vera verwerkt zit. Ik wist inderdaad ook dat je het in bepaalde gevallen kan drinken, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Wel heel benieuwd naar hoe dat smaakt!

  2. Ik heb een aloe vera, alleen helaas doet die het niet zo goed… ik heb overal van alles gegoogled en geprobeerd, maar het word de hele tijd bruin helaas.

  3. Ik heb een hydraterende gel die ik geweldig vind op basis van aloe vera. Maar ik wist niet dat het als kamerplant voordelig kon zijn. Ik ben nog op zoek naar een vetplant om mn kamer op te leuken. Misschien moet ik voor aloe gaan als dat de lucht reinigd is dat wel handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *