Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Als ik iets een leuke plant in het interieur vind is het wel de Aloë Vera! Ik heb er dan ook een aantal in het huis staan. Maar naast dat het een leuke plant is, heeft het ook heel wat positieve en handige eigenschappen waar eigenlijk vrij weinig mensen maar wat van weten. Omdat de Aloë Vera blijkbaar de plant van de maand is en ik een hele leuke lijst met tips en tricks kreeg besloot ik hem met jullie te delen!

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

We kennen hem allemaal de Aloë Vera, ook beter dinosaurusplant genoemd door de kenners. Aloë is een vetplant uit de Affodilfamilie en groeit al miljoenen jaren op het Arabisch Schiereiland. Er zijn zo’n 300 soorten. Als woestijnplant moet Aloë overleven in een extreem klimaat, daarom maakt hij wel 75 stoffen aan die hem daarbij helpen. Als een blad beschadigd raakt, zal de ‘wond’ zich bijvoorbeeld meteen dichten met stollend sap, om zoveel mogelijk vocht binnen te houden, net als bij mensen.

De werkzame stoffen van Aloë blijken ook heilzaam te zijn voor mensen. De oude Egyptenaren noemden het al ‘de onsterfelijkheidsplant’. De eerste omschrijving in Europese geschriften stamt uit 1655. Aloë komt tegenwoordig ook voor in landen rond de Middellandse Zee, Indonesië, Mexico en de Cariben.

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Maar weet jij waarom deze vetplant zó populair is? Ik wist wel dat het sap van deze plant heel goed voor de huid is, want anders zit het vast niet in tig beautyproducten. Maar deze plant is goed voor nog veel meer dingen. Daarom som ik vijf redenen op waarom we allemaal een Aloë Vera plant in huis zouden moeten hebben.

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Makkelijke plant

De Aloë Vera is heel makkelijk te verzorgen: eens in de twee weken een slok water. Een keer vergeten water te geven? Hij geneest zichzelf! Kijk, dat klinkt als een ideale plant voor helden (not) met planten.

Zuivert de lucht

Geeft ’s nachts zuurstof en zuivert de lucht met andere woorden, het is de ideale slaapkamerplant! Want extra zuurstof en een schone lucht is wel zo prettig als je slaapt.

Helende werking

De gel – die uit de bladeren komt – heeft door de anti-oxidanten en mineralen een helende werking. Weg met je sunburn, insectenbeten en wondjes. De gel krijg je trouwens heel gemakkelijk uit de bladeren om de beneden aan af te snijden en daarna uit te knijpen.

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Werkt hydraterend

De gel werkt ook hydraterend voor je huid, heeft een ontstekingsremmende werking en door de rijkheid aan vitamine E en C werkt de gel tegen rimpels. Het is dus niet zo gek dat we het in een tal aan beautyproducten terug vinden!

Aloë Vera Drinken

Misschien kennen jullie hem wel, het Aloë Vera drankje: de vitamines, mineralen en suikers zorgen voor meer energie en bevorderen sportprestaties. Je kunt het zo in de winkel kopen of zelf maken. Maar vraag wel van te voren of de Aloë Vera geschikt is om te consumeren, want dat zijn niet lang niet alle Aloë Vera planten.

Aloë Vera, wat kan je er allemaal mee doen?

Ik ben fan van de Aloë Vera plant, zowel in mijn interieur als hydraterend beautyingrediënt. Wat vinden jullie van de Aloë Vera plant, hebben jullie er ook een paar in huis staan of doen jullie er zelfs meer mee? De Aloë Vera is trouwens gewoon te koop bij de tuincentra’s in allerlei formaten en soorten voor vaak een leuke prijs!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  femketje
  31 augustus 2017 at 08:21

  ik vind het echt een super fijne plant, heb er zelf ook een stuk of 5 van in huis omdat het tegen alles helpt :D

 • Reply
  Sandra
  31 augustus 2017 at 08:25

  Wat een fijn en uitgebreid artikel! Leuke tips, van alles was ik zeker nog niet op de hoogte.

 • Reply
  bychristiana
  31 augustus 2017 at 08:52

  Ik gebruik altijd graag producten waarin aloë vera verwerkt zit. Ik wist inderdaad ook dat je het in bepaalde gevallen kan drinken, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Wel heel benieuwd naar hoe dat smaakt!

 • Reply
  Susan
  31 augustus 2017 at 09:15

  Ik vind de plant heel mooi! Ik wist wel sommige dingen, maar niet alles. Leuk :)

 • Reply
  Rachel
  31 augustus 2017 at 10:23

  wij hebben er 3 in huis!! en ze staan allemaal boven weet eigenlijk niet waarom er niet een beneden staat. fijne planten vind ik het iig

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  31 augustus 2017 at 10:36

  Wat een fijn uitgebreid artikel! Ik wist niet dat het al deze werkingen had.

 • Reply
  Jessica J.
  31 augustus 2017 at 10:37

  Ik had geen idee dat aloë vera luchtzuiverend werkt! Toch maar eens eentje aanschaffen voor op de slaapkamer, dan.

 • Reply
  Manon
  31 augustus 2017 at 11:21

  Ik heb een aloe vera, alleen helaas doet die het niet zo goed… ik heb overal van alles gegoogled en geprobeerd, maar het word de hele tijd bruin helaas.

 • Reply
  Danielle
  31 augustus 2017 at 12:14

  Wat een ontzettend leuke tips ! Ik vind het ook erg mooie planten.

 • Reply
  checkeredblouse
  31 augustus 2017 at 12:25

  Ik heb een hydraterende gel die ik geweldig vind op basis van aloe vera. Maar ik wist niet dat het als kamerplant voordelig kon zijn. Ik ben nog op zoek naar een vetplant om mn kamer op te leuken. Misschien moet ik voor aloe gaan als dat de lucht reinigd is dat wel handig.

 • Reply
  chucky1012
  31 augustus 2017 at 19:54

  Zeer mooie plant!
  Ik drink vaak Aloë Vera.

  Xoxo

 • Reply
  Laura
  1 september 2017 at 02:47

  Op vakantie heb ik wel een potje met een aloe vera gekocht om als aftersun te gebruiken. Echt chill spul daardoor. Heb verder zelf niet zo’n plant.

 • Reply
  Gerda
  1 september 2017 at 08:37

  Mijn dochter gebruikt de plant op haar gezicht voor de behandeling van acne, en volgens haar werkt dat goed.

 • Reply
  Laura | I scream beauty
  1 september 2017 at 09:23

  Ik gebruik het als ik me verbrand heb aan de oven..of de pan! Werkt heel goed!!!

 • Laat een reactie achter