Alles over scrubben

Scrubben, iets wat ik vaak doe. Ik heb een hekel aan dode huidcellen en velletjes vandaar dat ik lekker vaak scrub. En met de zomer in het vooruitzicht moet je ook een gladde huid hebben om egaal bruin te worden. Maar er zijn wel een paar dingen dat je moet weten over scrubben. In dit artikel vertel ik jullie alles over scrubben!

Laten we eerst beginnen met wat scrubben nou precies is. Scrubben doe je met een soort zeep met daarin fijne of grove deeltjes waarmee je de dode huidcellen van de huid af  ‘scrubt’. Je huid verliest namelijk per dag duizenden cellen en dat is wel zo fijn om die gelijk van je huid af te halen. Het hoeft niet persee met een zeep maar kan ook met een scrubhandschoen, borstel of een handige lap met een scrub gedeelte met 2 handvaten eraan dat je makkelijk je rug kan scrubben.

Waar is scrubben allemaal goed voor?
Scrubben is dus goed voor het weghalen van de dode huidcellen. De huid vernieuwd zich om de 20 tot 28 dagen dus elke week een keer je lichaam scrubben is zeker handig. Ook door het scrubben gaat je huid meer glanzen, want je scrubt natuurlijk alle doffe dode huidcellen van je huid af. Ook is scrubben goed voor de doorbloeding van de huid. Scrubben kan er ook voor zorgen dat je minder puistjes en mee-eters hebt.

Lichaam scrubben:
Je lichaam heeft een behoorlijk stevige huid dus de scrubs voor het lichaam zullen vaak grover van structuur zijn dan hand en gezicht scrubs, omdat deze huid meer kan hebben qua gevoeligheid. Pas op met oksels want deze zijn weer een stuk gevoeliger dan de rest van de lichaams huid. Na het scrubben kan je huid van gevoelig aanvoelen dus smeer je na het scrubben lekker in met een bodylotion. Na het scrubben kan je het beste je huid bruinen met een kunstmatig product (als je dat zou willen). Nu je huid glad is krijg je veel egaler effect dan dat je je huid niet hebt gescrubt.

Gezicht scrubben:
Je gezicht heeft een erg gevoelige huid dus daar moet je goed op letten, gebruik daarom ook nooit een lichaams scrub voor je gezicht want die zijn veelste grof van structuur. Dus koop een speciale gezichts scrub. Ik heb die van Freeman en Bourjois en ik vind die van Freeman echt een aanrader want die maakt mijn gezicht echt heerlijk glad.  Het scrubben van het gezicht verwijderd de velletjes meestal en verwijderd ook mee-eters. Pas wel op dat je je gezicht niet te vaak scrubt want hier is je gezicht veelste gevoelig voor. Het beste is je gezicht 1 tot 2 keer per week te scrubben. Smeer na het scrubben van je gezicht een lekkere vochtinbrengende crème op je gezicht, want na het scrubben kan hij trekkerig en droog aanvoelen.

Handen scrubben:
Ook scrub ik regelmatig mijn handen. Dit maakt mijn handen heerlijk zacht en glad. Je handen heb niet erg veel last van dode huidcellen maar ik gebruik het ook vaak om overtollige glitters eraf te scrubben van de nagellak die ik eraf heb gehaald.

Hoe vaak mag ik mijn huid scrubben?
Dit hangt heel erg af van het huidtype dat je hebt. Als je een normale huid hebt raad ik 1 tot 2 keer per week aan. Maar met een gevoelige huid zal ik het echt maar 1 keer per week doen omdat je dan je huid ook kan beschadigen en dat moeten we natuurlijk ook niet hebben. Als je een stevige huid hebt kan je rustig elke dag je huid scrubben als je dat zou willen doen. Maar pas wel op dat je het met beleid doet en niet als een gek gaat boenen want dan beschadig je je huid alleen maar.

Welke scrub is geschikt voor mij?
Er zijn echt heel erg veel verschillende soorten scrub je zou dus zelf moeten uitvinden welke het beste bij jou past. Iemand met een gevoelige huid zal sneller kiezen voor een milde scrub met niet zo veel scrub deeltjes en vaak ook fijne deeltjes en iemand met een normale huid gaat misschien voor een scrub met grote en grove deeltjes. Je moet dus echt zelf erachter komen welke scrub geschikt voor je is. In de meestal gevallen kan je ze niet testen maar als je het toch wilt doen kan je een klein drupje op je hand doen en dit glad strijken en dan kan je precies zien hoeveel scrub deeltjes erin zitten en of ze klein of groot zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  Lies
  9 april 2011 at 07:19

  Heerlijk, ik hou echt van scrub

 • Reply
  Anceline
  9 april 2011 at 11:43

  Ik die van Therme ook en de geur blijft echt zo lekker hangen!

 • Reply
  Roos
  9 april 2011 at 14:40

  Leuk artikel!
  Ik ga ook maar weer eens een scrub aanschaffen vooral nu het weer zomer begint te worden.
  Weet iemand misschien een gezichts scrub waar geen parfum inzit?

 • Reply
  Rani
  9 april 2011 at 15:15

  Ziet er allemaal erg fijn uit! Ik hou van scrubs! :D

 • Reply
  nono
  9 april 2011 at 16:38

  I love scrubs en jouw blog. Ik denk dat iedereen dit over het algemeen wat weet. Ik had liever ook mini reviews gezien van die scrubs op de foto.

  • Reply
   Aranka
   10 april 2011 at 10:47

   Ik heb ze bijna allemaal gereviewd, dan moet je eventjes tussen mijn artikelen zoeken ;)

 • Reply
  Silva
  10 april 2011 at 11:08

  Wat een handig artikel! Ik moet weer eens wat vaker scrubben :)

 • Reply
  Talissa
  10 april 2011 at 12:03

  Leuk artikel !

 • Reply
  Annemieke
  22 maart 2013 at 19:57

  Kijk uit met wat voor product je jouw gezicht scrubt! Als je een gevoelige huid heb, kan je beter kiezen voor scrubs die gebaseerd zijn op melk of citroen. Voor de rest een erg handige artikel!

 • Reply
  jennanonoEvy
  3 april 2013 at 19:40

  Nicee nu weet ik eens waar het goed voor is

 • Reply
  Needs i
  1 september 2013 at 22:34

  Heey! Ik scrub mijn gezicht dus elke dag met de scrub van sabon(in een rond potje). Maar nu ben ik er dus achter gekomen dat ik minfer moet gaan scrubben?!!! En is deze scrub wel geschikt voor het gezicht? X

 • Laat een reactie achter