All about the lippies

De herfst is er weer en dat betekend dat het kwik naar beneden gaat. En dat is niet zo een goed teken voor onze lippies. Ze drogen uit en worden schraal. Een goede verzorging is dus echt een must. Of je dit nu doet met een goede verzorgende lippenbalsem of een laagje lipstick dat moet je allemaal zelf weten maar vandaag ga ik jullie wat vertellen over de verzorging van de lippen. De do’s en dont’s en natuurlijk nog veel meer over de lipproducten.

Producten voor de lippen zijn er echt in allerlei soorten en maten. Denk aan een mooie lipstick, lipgloss, lip stain, lippen balsem en ga zo maar door. Ik heb zelf niet echt heel veel omdat ik zelf niet echt fan van lip producten ben maar dat begint wel steeds meer te komen.

Lipsticks zien we steeds meer bij de jongeren. Het heeft al lang niet meer het oude wijven imago wat het eerst had, je mag best gezien worden met een mooie lipstick op je lippen! Maar welke lipstick is nou geschikt voor je of wat vind je mooi. Je hebt matte lipsticks, glimmende, lipsticks met een mooie glitter erin en je kan het niet zo gek bedenken en het is er.

Tegenwoordig is een lipstick niet alleen meer een stick met een kleurtje, nee tegenwoordig zit er veel meer in. De grotere en bekendere merken voegen er namelijk ook voedende ingrediënten aan toe zodat ze lippenstift ook nog eens lekker verzorgend is voor de lippen. Zo weet ik dat dit het geval is met de Inglot lipsticks, en ik moet eerlijk zeggen ik voel wel het verschil.

Wat doet welke kleur?

 • Parelmoer lippenstift. Deze benadrukt de fijne lijntjes rondom je lippen.
 • Lichte kleuren. Als je dunne lippen hebt, dan kun je het beste lichte kleuren lippenstift gebruiken.
 • Rode ondertoon. Lippenstift met een rode ondertoon doen je tanden witter lijken.
 • Oranje ondertoon. Lippenstift met een oranje ondertoon doen je tanden juist geler lijken.

Dan hebben we natuurlijk ook nog de verzorgende lip producten. Ben je niet zo een fan van een glosje of een stick op je lippen maar wil je ze toch van een mooie glans voorzien of ze gewoon goed verzorgen dan kan je het beste voor deze producten kiezen. Ze zijn meestal gewoon transparant en laten een mooie glans op je lippen achter en verzorgen ze ook nog eens. Een van mijn favoriete balsems is echt de Rosebud Salves, ze zijn niet goedkoop maar ze zijn echt ontzettend fijn.

Ook een tinnetje Vaseline zit er standaard in mijn werkjasje bij de Albert Heijn. Door de airco drogen mijn lippen ontzettend uit en gaan ze erg pijn doen onder het werken, een beschermlaag van Vaseline is dus echt een must! De Palmers lip butter heb ik trouwens ook net ontdekt, hij lag een lange tijd in mijn lade te verstoffen maar dit is echt een heerlijk product en rijkt ook nog eens heel erg lekker!

En natuurlijk kent iedereen de standaard Labello producten, gewoon lekker basic en makkelijk aan te brengen. Ik heb zelf 2 glosjes en die vind ik ook erg fijn. Het Yes to Carrots stiftje is ook te vergelijken met een Labello stick maar ik vind deze echt veel fijner!

Ze kunnen niet uitblijven, de lipglossjes. Ik vind deze dingen eerlijk gezegd helemaal niks omdat mijn haar er altijd in blijft kleven en ik vind het maar plakken. Maar het effect met deze producten is natuurlijk wel weer heel erg mooi. Het is een mooie midden weg van lipstick en verzorgende producten. Nadeel is dat je dit product natuurlijk wel weer vaak moet bijwerken.

En dan hebben we natuurlijk nog wat hulp middeltjes als het over de lippen gaat. Zoals de Hannah full lips. Dit is een soort Labello die de lippen voller moet laten lijken.

Wie kent het niet, de MAC lip erase, menig beauty liefhebber is hier fan van. De lip erase is een goedje die je lippen kleurt naar je huidskleur zodat de lipstick hier goed op blijft hechten en ook de echte kleur van de lipstick komt ook helemaal goed tot zijn recht. Ik zeg een top product!

Last van velletjes op je lippen, geen ramp met deze heerlijke lipscrub verdwijnen ze als sneeuw voor de zon! Niet, niet, niet aan je velletjes gaan bijten zoals ik altijd doe want dat maakt je lippen helemaal kapot en ze beschadigen ook nog eens heel erg. Gewoon scrubben. Heb je geen lipscrub in huis dan kan je het ook prima met suiker doen of een tandenborstel. Ook is het een must om voordat je je lipstick opbrengt mooie en gladde lippen te hebben!

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reply
  Paola
  2 november 2011 at 08:23

  Erg handig en leuk artikel!

 • Reply
  Manon
  2 november 2011 at 08:31

  Super handig artikel!

 • Reply
  L&G
  2 november 2011 at 08:47

  Handig artikel ^^ x

 • Reply
  Chantal
  2 november 2011 at 09:02

  Goed artikel!

 • Reply
  Nadine
  2 november 2011 at 10:03

  Leuk artikel en ik vind dat je toch best al veel lipproducten hebt ^^. Ik vind lipgloss ook steeds vervelender worden mijn haar plakt er ook steeds in en dan moet ik het eruit trekken en dan zit mijn hele wang onder :S.

 • Reply
  Steffi
  2 november 2011 at 11:01

  Handig! Momenteel liggen m’n lippen weer helemaal open door het leuke herfstweer..

 • Reply
  LottedeJ
  2 november 2011 at 11:57

  Interessant artikel! Leuk om te lezen. Ik zweer bij mijn Bubblegum lipscrub van Lush, in deze koudere perioden. Voordat ik ga slapen scrub ik mijn lippen, en daarna breng ik een dikke laag verzorgende lippenbalsem op, en ’s ochtends zijn er geen velletjes te bekennen!

 • Reply
  roos
  2 november 2011 at 12:12

  Leuk artikel! Ik gebruik de bubblegum scrub van lush altijd in de winter als ik droge lippen heb, erg fijn!

 • Reply
  Jorna
  2 november 2011 at 12:55

  Prachtige foto’s! Leuk artikel. :) Ik kan niet zonder de Rosebud Minted Rose Salve. Heerlijk spulletje! Verder heb ik de Bubblegum lipscrub van LUSH in huis sindskort. Denk dat ik die ook veel zal gebruiken, deze winter!

 • Reply
  Tessa
  2 november 2011 at 13:17

  Rood en oranje valt in dezelfde toon (warme tonen).
  Een lipstick met een blauwe (koele tonen) ondertoon maakt je tanden witter.
  Dat dacht ik altijd tenminste.

 • Reply
  DalaLuz
  2 november 2011 at 13:27

  Je vergeet de getinte lipbalsems, dat is eigenlijk het enige wat ik vaak draag :) Bij voorkeer van Burt’s Bees, maar Alba Bloom TerraTints is ook heel fijn.

 • Reply
  Sharon
  2 november 2011 at 15:12

  Handig artikel! En wat een mooie foto’s heb je er bij gemaakt :)

 • Reply
  charile
  2 november 2011 at 16:44

  Leuk artikel :D Mooie foto’s ook
  x

 • Reply
  Miranda
  2 november 2011 at 16:56

  wat een handig artikel en echt mooie foto’s!

 • Reply
  Christel
  2 november 2011 at 19:54

  Leuk artikel heb je geschreven!

 • Reply
  Cynthiiaa
  2 november 2011 at 22:11

  Goed artikel, binnenkort wil ik weer lipstick gaan dragen, zo ver het kan, maar daar kan ik dit zeker bij gebruiken!

 • Reply
  Marieke
  4 november 2011 at 15:50

  Leuke foto’s bij dit artikel!
  Ik heb zelf een handige lipscrub gevonden, gewoon met een washandje over je lippen boenen als je onder de douche staat. Voor mij werkt het heel goed!

 • Laat een reactie achter