All about: Lenzen

Misschien denk je nu wel, ik heb helemaal geen lenzen? Dat kan en dan heb je inderdaad niet veel aan dit artikel, maar ik wil er gewoon het een en ander over vertellen. Hoe je ze het beste kan indoen, wat de gevaren zijn met de lang dragen en make-up tips als je lenzen draagt. Want op je ogen moet je echt zuinig zijn, vind ik tenminste! En lenzen kunnen je leven een stuk prettiger maken als je het niet fijn vind om een bril te dragen, maar met het fout dragen van lenzen kan je ook een heleboel kapot maken! In dit artikel vertel ik jullie dus zoveel mogelijk over het dragen van lenzen!

Ik begin maar eventjes bij mezelf, ik heb sinds groep 3 al een brilletje. Met andere woorden ik ben niet gezegend met goed ziende ogen, helaas. Nu draag ik nog steeds een bril en bijna altijd mijn lenzen. Alleen die mocht ik pas toen ik 15 jaar was. Mijn vader is zelf opticien dus houd mij altijd nauwlettend in de gaten of ik er wel op de juiste manier mee om ga. Als ik de hele dag mijn lenzen in heb gehad en dan ook nog eens ga stappen zegt mijn vader altijd: “Arank, dat is hartstikke slecht voor je ogen zo lang je lenzen in te houden. Als je gaat stappen doe dan de hele dag je bril op en ’s avonds je lenzen in.” Bla – bla, dikke onzin dacht ik altijd. En wie met mij denkt dat nou eigenlijk niet?

In het filmpje bovenaan het artikel vertel ik jullie gewoon wat in het algemeen en natuurlijk laat ik jullie hier zien hoe ik mijn lenzen in en uit doe. Ik vind het op deze manier het makkelijkst en het snelst gedaan. Vaak hoor ik meiden die gewoon de lenzen mee naar huis hebben gekregen en een foldertje mee naar huis krijgen, van doe het zo maar. Ik heb echt oneindig lopen oefenen bij de opticien tot ik het kon, dat vond ik wel fijn. In het begin vond ik het dood eng, maar werd heel lief geholpen!

Hygiëne

Wat erg belangrijk is dat je hygienisch omgaat met je lenzen, was daarom eerst je handen als je je lenzen in gaat doen, je bent namelijk wel met je ogen bezig en een infectie heb je zo, weet jij veel waar je allemaal aan hebt gezeten die dag. Met lenzenvloeistof moet je ook goed omgaan, draai altijd de dop er weer op als je klaar bent met vullen van je bakje, als je dit niet doet kunnen er allemaal bacteriën in de fles komen en weet jij veel wat je daar wel allemaal niet van krijgen. Temperatuur is daarom erg belangrijk, ik heb een keer in de Fancy gelezen toen ik nog een stuk kleiner was, dat een meisje op vakantie was geweest en dat haar lenzenvloeistof zo heet is geworden dat de bacteriën zijn gaan werken en daardoor is er iets met haar lenzenvloeistof gebeurd wat totaal niet goed was, gevolg? Bijna blind… Dat verhaal liet me zo schrikken dat ik nu erg zorgvuldig ben met opbergen van mijn lenzenvloeistof. Vervang ook echt elke maand je lenzen, het heten niet voor niks maandlenzen of zelfs daglenzen als je die hebt!

Make-up

Ook met make-up moet je rekening houden, in het filmpje zei ik al dat mijn lenzen erg snel toebel worden, dat zou kunnen komen door het make-up gebruik. Poeders en dat soort dingen zijn hiervan vaak de boosdoener. Pas ook zeker op met mascara want dat is zo op je lens gesmeerd, vraag me niet hoe, maar ik heb het meerdere malen gehad, schoonmaken is dan ook een must! Producten op de waterlijn gebruiken is ook geen aanrader, je smeert het namelijk erg dichtbij je ogen en dat is totaal niet goed voor je lenzen. De make-up die je het beste kan gebruiken is vloeibare make-up of mousse make-up.

Problemen?

Ik ben zoals jullie natuurlijk wel begrijpen geen specialist, heb je problemen met lenzen of vragen dan kan je natuurlijk altijd langs gaan bij de opticien, ook om te vragen wat de beste lenzen voor jou zijn en wat voor een vloeistof je moet gebruiken. Als je vragen hebt mag je ze natuurlijk altijd stellen, ik zal proberen antwoord te geven en het anders misschien aan mijn vader vragen, want die weet er natuurlijk ook veel vanaf!

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  lieke
  29 september 2011 at 07:36

  handig artikel!
  zeker voor mij, want ik krijg ongeveer over een week lenzen en ben echt heel benieuwd!
  ik heb ook nog geen bril of zo, dus ik weet eigenlijk helemaal niet hoe het is om met ”goede” ogen te kijken zeg maar.

 • Reply
  BeautyNailsFun
  29 september 2011 at 09:06

  Handig artikel! Ik draag al vanaf mijn 15de lenzen (en ik ben nu 29), dus ik ben het ook al helemaal gewend! Ik zou ook echt niet meer zonder kunnen!

 • Reply
  Niess
  29 september 2011 at 09:35

  Interessant artikel, heb afgelopen zaterdag ook lenzen gekregen, maar moet nog behoorlijk wennen, dus draag ze nog niet zovaak.. Thuis wil het inzetten ook niet echt meer.

  Ps; Mijn zoontje van 17maanden mag ook graag je filmpjes mee kijken, die zit dan altijd uitbundig te wijzen en te zwaaien naar je haha! Als hij het begin deuntje al hoort dan komt hij al meteen naar de laptop toe om te kijken…

 • Reply
  Manon
  29 september 2011 at 10:35

  Yay, zo lief van je dat je na mijn vraag erover een artikel hebt gemaakt! Het was altijd zo’n geklungel met lenzen, maar door jouw informatie kom ik al een heel stuk verder. Thank you a lot Aranka!

 • Reply
  Kelly
  29 september 2011 at 11:03

  Interessant artikel. Goede beschrijvingen, voor de mensen die geen lenzen hebben. Ik ben zelf ook een lenzendrager en ik merk ook wel eens problemen met make up door mijn lenzen. Oogschaduw met glitters gaan erg irriteren bij mij, dus die gebruik ik dan ook niet.

 • Reply
  Cynthiiaa
  29 september 2011 at 21:12

  Wauw, damn. Meestal zie je mensen knoeien en doen, maar bij jou gaat het wel verdomd soepel! Wat een goed filmpje zeg, heel leerzaam. :)

 • Reply
  Joyce
  30 september 2011 at 10:05

  Wat heb je er een lief filmpje van gemaakt1 Ik heb jouw reinigingssysteem overigens nog nooit gezien. Ik draag zelf nu twee of drie jaar lenzen en draag speciale lenzen voor droge ogen. Je hebt het heel fijn uitgelegd!

 • Reply
  Miranda
  30 september 2011 at 11:42

  Ik heb zelf al een tijdje lenzen (ik denk 2 jaar?) en ik kan niet meer zonder, echt een super uitvinding;D

 • Reply
  Nannick
  30 september 2011 at 14:41

  Leuk artikel ik heb alleen geen lenzen haha ;)

 • Reply
  roos
  30 september 2011 at 15:05

  Ik heb zelf geen lenzen, maar ik vind het eigenlijk wel leuk om te weten hoe dat moet enzo! :)
  Ik heb wel een bril, maar dat is alleen voor ’s avonds, tv kijken en zo.

 • Reply
  Kim
  3 oktober 2011 at 08:34

  Leuk, daar kan ik zelfs nog iets van leren, want draag geen lenzen. :) Even voor de duidelijkheid: alleen zachte lenzen kun je knijpen, en harde lenzen dus niet. En pas dus op met rode ogen en het dragen van lenzen, da’s echt heel slecht en dan kan je beter naar je contactlensspecialist stappen bij de opticien.

  En dus een heel groot nadeel: lenzen via internet bestellen is dus zonder contactlensspecialist en als je rode ogen krijgt kun je nergens heen!

 • Laat een reactie achter