Search
Close this search box.

AH Overblijvers tegen verspilling – ik test het uit!

AH Overblijvers

Ik denk dat we allemaal wel de app Too Good To Go kennen en ik moet zeggen, ik ben fan van het initiatief. Al meerdere keren heb ik een verrassing pakket opgehaald met daarin allemaal lekkere dingen die op de datum zijn die anders worden weggegooid. Albert Heijn komt nu ook met een eigen initiatief, vanaf september 2022 doet heeft elke Albert Heijn Overblijvers en deze kun je gewoon reserveren via hun eigen app. Dat wilde ik natuurlijk wel eens proberen!

Bron afbeelding: Albert Heijn

Wat zijn Albert Heijn Overblijvers?

De Albert Heijn Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Een verzameling van deze producten zijn dan te koop als een AH Overblijvers-pakket te koop. Je hebt de keuze uit drie verschillende pakketen:

 • Verrassings pakket – € 4,95
 • Vegetarisch pakket – € 4,95
 • Bakkers pakket – € 2,95

Je kunt een pakket reserveren en aan het einde van de dag ophalen en betalen in de winkel. Met dit landelijke initiatief is de verwachting dat Albert Heijn nog eens 4,5 miljoen kilo voedselverspilling per jaar bespaart. Dat zou mooi meegenomen zijn!

Hoe bestel je een AH Overblijvers pakket?

Een AH Overblijvers pakket kun je heel gemakkelijk via de Albert Heijn app reserveren. Open de AH app en klik op de Overblijvers tegel in Mijn Albert Heijn. Bekijk de beschikbaarheid van je winkel en reserveer een Overblijverspakket bij jouw AH filiaal in de buurt. Je kan ze ophalen op het ophaaltijdstip bij de service balie. Vergeet dan niet je eigen tas mee te nemen, want die krijg je er natuurlijk niet bij in het kader van verspilling.

20220902 180241

Wat zit er in een AH Overblijvers pakket?

Goed, ik was natuurlijk benieuwd wat er in zo’n AH Overblijvers pakket zat en reserveerde er eentje in de AH app. Vanaf 5 uur kon ik mijn pakket bij de servicebalie ophalen. Ik stond hier netjes te wachten met mijn tasje en rekende de € 4,95 voor de verrassingsvariant af. En ik moet zeggen de buit was behoorlijk. Zo kreeg ik een stuk vlees wat alleen al € 14,99 kostte (deze hebben we de volgende dag heerlijk op de barbecue bereid), een liter fles verse sap, een maaltijd en patatas bravas. Mijn totale waarde was uiteindelijk € 26,57.

Ik vind het initiatief van de Albert Heijn echt heel erg leuk en ik kreeg ook mooie producten mee naar huis die ik ook meteen kon gebruiken. Ideaal om zo’n box te bestellen als je nog geen eten in huis hebt bijvoorbeeld voor die avond. Hebben jullie al een AH Overblijvers pakket besteld en wat zat er in?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

  1. Wat een flop. Vandaag gehaald. Ik had niet ter plaatse gekeken. Eenmaal thuis zag ik dat er oa kipdijfilet en wokgroenten in zat die al 2 dagen over de datum waren. Hoe durven ze dat nog mee te geven

  2. Mooi dat het positief heeft uitgepakt voor jou.

   Vaak in werkelijkheid valt het tegen. Mijn ervaring.

   De minimale waarde komt vaak niet overeen, laat staan dat de inhoud ook te wensen over laat.

   Voor de supermarkt is dit natuurlijk een hele mooie manier om nog te verdienen .

   Maar het gebeurt te vaak dat mensen een ‘kat in de zak’ kopen…. ;)

 1. Ik heb n keer een too good to go pakket van Albert heijn gehaald. Ik vond het niet geweldig…. soepgroente, sla, rundvlees wat óver de datum was… niet geweldig! Ik kon er geen maaltijd of lunch van maken in ieder geval.

 2. Dat is waarschijnlijk per AH verschillend. Mijn overblijver moest ik echt de dag van aankoop opmaken (verrassingspakket) en het anderhalve liter pak melk wat al vol stond trok niet heel erg aan. De rest van het pakket leek wel op een kerstpakket wat je vroeger kreeg…..overbodige troep wat je normaliter ook niet koopt.
  Nee, de Appie die afgelopen (Corona) jaren grof zijn zakken heeft gevuld en door de boeren en Poetin nog een excuus heeft om ongegeneerd zijn zakken te vullen, moet maar lekker zelf zijn overblijvers opvreten (of aan zijn onderbetaalde personeel geven). Dan maar weggooien.

 3. Dit heb ik nog niet gedaan bij AH.
  Ik koop wel af en toe vlees wat 1dag voor de datum verkocht word met 35% korting, dat gooi ik gelijk in de vriezer en dat gaat altijd goed, maar het moet bij mij niet over de datum zijn want dan vertrouw ik het al niet meer…

 4. Wat een flop. Kon het pas om 20.00 ophalen. Zat een pizza, 5 drumsticks, tapas indische balletjes, tappas empanade en trio dip’s in. Alles tot de datum van vandaag. Alsof ik dit nog ga eten na mijn avondeten al op te hebben.

 5. Zojuist mijn eerste vegetarische pakket opgehaald. De eerste en de laatste keer. 5 producten die op de datum zijn en nauwelijks de waarde van € 4,95 vertegenwoordigen. Een zak sla die al vochtig is en eigenlijk direct de kliko in kan. Volgende keer weer gewoon TooGoodToGo.

  1. Ja janine, ik vandaag ook een vega pakket, een japanse salade aardappeltje en heel klein pakje soepgroente en de rest, appelpuntjes cake en mini appeltaart… het is vega maar een vegetarische hamburger of iets in die geest? Het broodpakket vind ik wel goed! Jumbo kiest wel zorgvuldig een goed pakket uit. En ook op de datum of zelfs 1 dag extra goed

 6. Net een pakket opgehaald, wat een slechte reclame voor ah, waarde ongeveer 7 euro, alleen zakjes groente, moet vandaag op, geen variatie en geen waarde die beloofd wordt

 7. Gister een verrassinspakket gekocht, pompoen lasagnebladen, pompoen blokjes een zak thaise wokgroenten, een zakje gesneden spitskool, een zoete aardappelsalade en zeewiersalade.. kortom allemaal producten die niet te combineren zijn voor een gerecht. Ook nog eens met de tht tot die dag. En als je op de verpakking leest kan het niet in de vriezer, kortom ik had net zo goed mn briefje van €5 gelijk in de kliko kunnen gooien! Hoezo minder verspilling? Misschien in de winkel maar als de mensen het thuis weggooien blijft t verspilling, wat beschamend van de AH, in deze tijd hebben veel mensen het moeilijk en moeten ze de eindjes aan elkaar knopen, je zou toch van zo’n grote winkelketen beter en meer verwachten! Je begrijpt natuurlijk wel hoe groot de verrassing was, maar dan in teleurstellende zin!

 8. Ik hou van koopjes dus dit moest ik natuurlijk ook proberen. Na het lezen van deze recensies had ik het waarschijnlijk gelaten.
  Mijn pakket: burgers en stoommaaltijd datum tot vandaag, volkoren spaghetti, blikje vega tonijn, soya water, cornflakes en iets voor honden.
  1x nooit meer :)

 9. Verrassingspakket was op de op te halen tijd nog niet klaar , later terug gegaan, 1 pak mosselen nog 1 dag te gebruiken, 6 kleine donuts en 1 stukje chocola.
  Niemand lust mosselen, heb het pakket geweigerd, kreeg na aandringen geld terug, ik weet heus wel dat je bij een verrassings pakket van alles kan verwachten, maar dit was echt belachelijk.
  Zelfs de medewerkers vonden het gênant, zag ik aan hun houding.
  Ik doe het niet meer in ieder geval.

 10. Wat ik idioot vind is dat de reserveringen al midden in de nacht open gaan. Dan is het niet gek dat veel mensen de pakketten mislopen als alles om 4 uur s’nachts al gereserveerd is.

 11. Ik heb dus zaterdag bij AH IJsselstein een verrassings overblijvers pakket opgehaald. Ik zei nog thuis, wat we vanavond eten is een verrassing, want het pakket zou bevatten een variatie aan verse producten met een korte houdbaarheidsdatum. Denk bijvoorbeeld aan gesneden groente, vlees, kip en zuivel. Wat ik kreeg: Verkade cadé noir koekjes, barbecuesaus italiaanse slasaus knorr saus voor asperges, ah romige champignon saus-zakje, zakje bio pandan rijst, duijvis dipsaus , potje DL bernaise saus en een blikje organic berry energie drank. Ik voel me zo bedrogen!

 12. Net mijn pakket opgehaald. Ik was blij verrast. De meeste dingen moesten wel vandaag op, maar daar had ik rekening mee gehouden. Ik had sushi Californië, die we als voorgerecht aten.5 bio oven kippenpoten, ovengroente prei champignns en peen dat we als hoofdgerecht aten en gesneden meloenblokjes dat we als nagerecht aten. Verder zat nog 5 ons gesneden kaas, die wel nog een maand houdbaar was. Met n totaalbedrag van meer dan 20 euro. Dus ik zal het zeker nog een keer doen

 13. Mega flop van een verassing tas . Meer dan de helft over de datum en een groentesap smoothie zelfs 6 dagen over datum, was goed tot 17 november! Vreselijk . Dat was één keer maar nooit weer! Gewoon gevaarlijk.

 14. Wat een afknapper. Weinig inhoud en houdbaar tot “nu” . Dan durf ik die kipblokjes echt niet meer te eten! En inderdaad twee producten die ik NOOIT zou kopen. Dat is het risico van een verrassing, maar het voelt als weggegooid geld.

 15. Ik haal heel regelmatig een “overblijver”, meestal een verrassings- . Ik ben nog nooit teleurgesteld. Ja, de producten moeten snel op, dat weet je, en soms zit er iets bij wat ik zelf niet gauw zou kopen. Vandaag had ik een pakket met een waarde van bijna 30 euro, vlees, zuivel, kaas, salades, champignons… Ik ben erg tevreden.

 16. Ik heb ook een pakket gehaald . Oh wat slecht zak met groente een slapakket dat bol stond, een theeworst en een pakje kipfilet voor op brood een minipakje voor 1 persoon. Echt heel slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *