AH Overblijvers tegen verspilling – ik test het uit!

AH Overblijvers

Ik denk dat we allemaal wel de app Too Good To Go kennen en ik moet zeggen, ik ben fan van het initiatief. Al meerdere keren heb ik een verrassing pakket opgehaald met daarin allemaal lekkere dingen die op de datum zijn die anders worden weggegooid. Albert Heijn komt nu ook met een eigen initiatief, vanaf september 2022 doet heeft elke Albert Heijn Overblijvers en deze kun je gewoon reserveren via hun eigen app. Dat wilde ik natuurlijk wel eens proberen!

Bron afbeelding: Albert Heijn

Wat zijn Albert Heijn Overblijvers?

De Albert Heijn Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Een verzameling van deze producten zijn dan te koop als een AH Overblijvers-pakket te koop. Je hebt de keuze uit drie verschillende pakketen:

 • Verrassings pakket – € 4,95
 • Vegetarisch pakket – € 4,95
 • Bakkers pakket – € 2,95

Je kunt een pakket reserveren en aan het einde van de dag ophalen en betalen in de winkel. Met dit landelijke initiatief is de verwachting dat Albert Heijn nog eens 4,5 miljoen kilo voedselverspilling per jaar bespaart. Dat zou mooi meegenomen zijn!

Hoe bestel je een AH Overblijvers pakket?

Een AH Overblijvers pakket kun je heel gemakkelijk via de Albert Heijn app reserveren. Open de AH app en klik op de Overblijvers tegel in Mijn Albert Heijn. Bekijk de beschikbaarheid van je winkel en reserveer een Overblijverspakket bij jouw AH filiaal in de buurt. Je kan ze ophalen op het ophaaltijdstip bij de service balie. Vergeet dan niet je eigen tas mee te nemen, want die krijg je er natuurlijk niet bij in het kader van verspilling.

20220902 180241

Wat zit er in een AH Overblijvers pakket?

Goed, ik was natuurlijk benieuwd wat er in zo’n AH Overblijvers pakket zat en reserveerde er eentje in de AH app. Vanaf 5 uur kon ik mijn pakket bij de servicebalie ophalen. Ik stond hier netjes te wachten met mijn tasje en rekende de € 4,95 voor de verrassingsvariant af. En ik moet zeggen de buit was behoorlijk. Zo kreeg ik een stuk vlees wat alleen al € 14,99 kostte (deze hebben we de volgende dag heerlijk op de barbecue bereid), een liter fles verse sap, een maaltijd en patatas bravas. Mijn totale waarde was uiteindelijk € 26,57.

Ik vind het initiatief van de Albert Heijn echt heel erg leuk en ik kreeg ook mooie producten mee naar huis die ik ook meteen kon gebruiken. Ideaal om zo’n box te bestellen als je nog geen eten in huis hebt bijvoorbeeld voor die avond. Hebben jullie al een AH Overblijvers pakket besteld en wat zat er in?

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  chucky1012
  10 september 2022 at 07:09

  Goed initiatief.
  Ik zal meteen eens kijken of de supermarkt bij in de buurt dit ook doet……

  Xoxo

 • Reply
  Kim
  10 september 2022 at 08:28

  Ik heb n keer een too good to go pakket van Albert heijn gehaald. Ik vond het niet geweldig…. soepgroente, sla, rundvlees wat óver de datum was… niet geweldig! Ik kon er geen maaltijd of lunch van maken in ieder geval.

 • Reply
  Erik
  11 september 2022 at 20:59

  Dat is waarschijnlijk per AH verschillend. Mijn overblijver moest ik echt de dag van aankoop opmaken (verrassingspakket) en het anderhalve liter pak melk wat al vol stond trok niet heel erg aan. De rest van het pakket leek wel op een kerstpakket wat je vroeger kreeg…..overbodige troep wat je normaliter ook niet koopt.
  Nee, de Appie die afgelopen (Corona) jaren grof zijn zakken heeft gevuld en door de boeren en Poetin nog een excuus heeft om ongegeneerd zijn zakken te vullen, moet maar lekker zelf zijn overblijvers opvreten (of aan zijn onderbetaalde personeel geven). Dan maar weggooien.

  • Reply
   Mirjam
   16 september 2022 at 20:42

   Eens

 • Reply
  Matanja
  12 september 2022 at 12:37

  Dit heb ik nog niet gedaan bij AH.
  Ik koop wel af en toe vlees wat 1dag voor de datum verkocht word met 35% korting, dat gooi ik gelijk in de vriezer en dat gaat altijd goed, maar het moet bij mij niet over de datum zijn want dan vertrouw ik het al niet meer…

 • Reply
  Eline
  15 september 2022 at 12:02

  Klinkt goed! Ik grijp steeds mis in de AH app. Op welk tijdstip kan je bestellen? Zit er een soort logica achter?

 • Reply
  Mirjam
  16 september 2022 at 20:40

  Wat een flop. Kon het pas om 20.00 ophalen. Zat een pizza, 5 drumsticks, tapas indische balletjes, tappas empanade en trio dip’s in. Alles tot de datum van vandaag. Alsof ik dit nog ga eten na mijn avondeten al op te hebben.

 • Reply
  Janine
  20 september 2022 at 18:49

  Zojuist mijn eerste vegetarische pakket opgehaald. De eerste en de laatste keer. 5 producten die op de datum zijn en nauwelijks de waarde van € 4,95 vertegenwoordigen. Een zak sla die al vochtig is en eigenlijk direct de kliko in kan. Volgende keer weer gewoon TooGoodToGo.

 • Reply
  A
  21 september 2022 at 20:56

  Skittels ,bounty, reep,chips,en mozzarella. Wat een flop.

 • Reply
  H
  26 september 2022 at 18:09

  Net een pakket opgehaald, wat een slechte reclame voor ah, waarde ongeveer 7 euro, alleen zakjes groente, moet vandaag op, geen variatie en geen waarde die beloofd wordt

 • Reply
  L
  28 september 2022 at 11:54

  Gister een verrassinspakket gekocht, pompoen lasagnebladen, pompoen blokjes een zak thaise wokgroenten, een zakje gesneden spitskool, een zoete aardappelsalade en zeewiersalade.. kortom allemaal producten die niet te combineren zijn voor een gerecht. Ook nog eens met de tht tot die dag. En als je op de verpakking leest kan het niet in de vriezer, kortom ik had net zo goed mn briefje van €5 gelijk in de kliko kunnen gooien! Hoezo minder verspilling? Misschien in de winkel maar als de mensen het thuis weggooien blijft t verspilling, wat beschamend van de AH, in deze tijd hebben veel mensen het moeilijk en moeten ze de eindjes aan elkaar knopen, je zou toch van zo’n grote winkelketen beter en meer verwachten! Je begrijpt natuurlijk wel hoe groot de verrassing was, maar dan in teleurstellende zin!

 • Laat een reactie achter