Search
Close this search box.

Afvalupdate: ik weet niet wat ik heb…

Zo kom je stijlvol van je kalknagels af!

Ik heb deze week een beetje een ‘ik heb nergens zin in’ week, ik weet niet wat het is. Ik heb geen zin in werken, ik heb geen zin in het huishouden, ik heb geen zin in bloggen, ik heb gewoon nergens zin in. En dan nestel ik mijzelf dus op de bank met een serie en dan komen er al snel allemaal lekkernijen bij kijken. Naar mijn idee heb ik deze week dan ook echt ontzettend slecht gegeten, maar toen ik op de weegschaal stond was ik enigszins verbaasd..

Als ik je moet vertellen wat ik de afgelopen week heb gedaan, weet ik het eigenlijk niet eens zo goed meer. In het weekend waren we natuurlijk met vrienden, zoals je in mijn dagboek had kunnen zien en daar heb ik wel wat naar binnen gestopt, maar door de week heb ik ook mezelf iets te veel laten gaan met tussendoortjes. Mijn zelfbeheersing was deze week dan ook compleet weg want ik had echt overal zin en trek in, verschrikkelijk.

Je kunt je dus voorstellen dat ik enorm tegen mijn weegmoment op zag, ik wist zeker dat er misschien wel 1 tot 2 kilo bij aan zou zitten. Maar niets is minder waar, ik stond dan ook verbaast naar beneden te kijken wat voor een getallen er op de weegschaal stonden. Gewoon getallen die minder waren dan het vorige weegmoment… Hoe kan dat nou?

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 86,5 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 85,6 kg
 • Buikomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Ik weet niet hoe ik het moet doen, ik ga in gewicht zeker naar beneden, maar ik snap maar niet waarom die omvang maten maar niet naar beneden gaan. En het klopt inderdaad ook wel, want ik hoor iedereen die afvalt dat ze kleinere kleren moeten kopen maar daar heb ik alles behalve last van en dat frustreert mij wel een beetje. Ik wil ook gewoon als beloning een maatje kleiner kunnen kopen, want dat voelt gewoon ontzettend goed. Maar nee, bij mij blijft alles gewoon precies hetzelfde… Wel is er dan één centimeter van mijn buik af en daar ben ik trots op, maar het zijn nog zeker niet de afmetingen die ik graag zou willen hebben.

Voor volgende week voorspel ik een dramatische week, ik ben namelijk nu carnaval aan het vieren en dan leef ik op vette hap en drank. Dat is natuurlijk een bewuste keuze die ik maak, maar ik vind dat er gewoon bij horen en het is maar één keer per jaar carnaval. En nee, dan ga ik geen konijnenvoer en water drinken. Niets mis mee, maar niet tijdens carnaval. Dan moet je de dag gewoon afsluiten met een vette kapsalon, lahmacun of iets in die geest. Maar gelukkig begint maandag het normale leven weer voor ons dus dan hoop ik weer streng op de punten te gaan letten. Hoe gaat het bij jullie en zijn hier nog meer carnaval liefhebbers aanwezig?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

18 reacties

 1. Wat fijn dat je toch wel bent afgevallen deze week, maar wel vervelend dat je in centimeters niet veel kwijt raakt. Ik vraag me af of je ook sport? Dit kan wellicht voor jou van grote toegevoegde waarde zijn om ook eindelijk meer in centimeters af te vallen.

 2. Misschien moet je dan maar tevreden zijn en accepteren dat je niet 2 kg per week afvalt maar rustig aan doet. Tegen de zomer kan je dan best tevreden zijn. En je kunt dan ook blijven genieten. Ik heb hetzelfde probleem als jou hoor met dat afvallen. Frustrerend is het zeker. Maar je moet er of echt vol voor gaan of tevreden zijn met heeel geleidelijk afvallen. En dan de volgende keer boven het artikel zetten dat het bèst goed ging;-) en sporten!!! Helpt ook echt…….

  Ik vierde vroeger altijd heeel graag carnaval maar nu met kinderen ga ik wel naar de optocht en soms kindercarnaval. Vandaag waarschijnlijk beide niet voor het eerst in mijn leven!! Maar morgen waarschijnlijk wel naar de grote optocht in oldenzaal.

  Fijn vreet- en drinkweekend!;-)

 3. Fijn dat je toch iets in gewicht gedaald bent! Ik begin nu eindelijk een beetje resultaat te zien bij mezelf en dat motiveert me wel! Maar dit weekend carnaval en inderdaad daar hoort gewoon een vette hap bij!! Carnaval ze!

 4. Wat een meevaller dat je toch bent afgevallen. Misschien kostte dat dipje net genoeg energie om erdoor af te vallen. ;-) Maar gek is dat hè, als je voor je gevoel veel moeite doet, gaat het niet hard genoeg, en als je denkt: oeps, nu moet ik oppassen, valt de schade opeens toch best mee. Maar geleidelijk afvallen blijft volgens mij het beste. Beter vol te houden én het werkt beter op de lange termijn.

 5. Veel plezier tijdens carnaval
  Jammer dat het qua afvallen niet gaat zoals je graag had gezien, maar ik vind dat je er heel goed uit ziet hoor….

 6. Heey lieve Aranka.
  Je doet het zo ontzettend goed! Maar waarom vergelijk jij jezelf nou weer met anderen, die wel een maat kleiner kunnen kopen? (Dit bedoel ik natuurlijk niet slecht!) maar naar aanleiding van je op zoek naar jezelf video.
  Ik weet zeker dat jou die kledingmaat kleiner ook gaat lukken. Bij de een gaat het sneller bij de ander. Maar kijk eens: je bent al 2,6 kg kwijt en 1cm! Wat goed en wat ontzettend knap van je. Ga zo door Aranka en dan komt de kleinere maat vanzelf. Dat is niet iets dat binnen een maand lukt maar het zal je zeker lukken als je zo doorgaat! Je had een weekje off maar bent toch afgevallen! Nu weer volhouden :)
  Ik ben zelf ook op dieet en ook ik had dat weekje off, maar ik ga weer verder want anders ben ik zo weer alles erbij.
  Ik ga ook carnaval vieren: zondag, maandag en dinsdag. Ik drink dan gewoon Cola light en probeer niet teveel ongezonde tussendoortjes te nemen.
  Veel succes Aranka xxx

 7. Ga zo door! je kunt het en daar moet je ook vertrouwen in blijven houden. Misschien is het toch een idee om het sporten meer in je routine terug te laten komen. Ik durf te wedden dat je dan wel centimeters kwijt gaat raken.
  You go girl!

 8. Het afvallen gaat toch hartstikke goed! Ik vind het al heel knap dat je zo veel in gewicht bent gedaald. Je verbrandt nu waarschijnlijk vooral vet op plekken die niet zo opvallen… Het kan dat je ringen bijvoorbeeld te groot worden, omdat je vingers kleiner worden. Ik merkte zelf ook dat bijvoorbeeld mijn bovenbenen en heupen pas echt meegingen in de allerlaatste van de 20kg die ik ben afgevallen. Geniet van carnaval!

 9. Het gaat toch super! De rest gaat vanzelf. Geniet van de carnaval! Ik ben een ras echte Limburger met een hekel aan carnaval haha. Dus dat ga ik niet doen, maar have fun!

 10. Als je strakker wilt worden, zul je toch echt moeten gaan sporten.

  Probeer eens een groepsles pilates/coretraining en ga 2x per week krachttraining doen. Heb je gegarandeerd enkele centimeters er af na een maand sport.

 11. Wij gaan zondag en maandag “los”… en dan wil ik ook gewoon bier en vette hap. Maar dan de rem er weer op en hopen dat de lente komt voor de konijnenvoertrek ;-) Maar sport je? Pilates is echt fijn voor je buikspieren, houding en balans . En dat staat letterlijk en figuurlijk mooier!

 12. Als je gast sporten dan heb je minder trek in tussendoortjes en vette dingen. Probeer pilotes, zumba, bodystep en kravhttraining,maar ook fitness. Zwemmen is ook goed voor je. Daar verbrand je veel calorieën mee. Alleen dan moet je het erna ook niet aan gaan eten. Ik heb vrijdag ook gebak gegeten, en zaterdag kon ik ook niet van de chocola afblijven. Maar vanaf zondag is het weer opletten en gewoon drie keer per dag eten en sporten. Dus na carnaval weer sporten en op je punten letten en er is niets aan de hand.

 13. Sport je ook of let je alleen maar op je eten? Want misschien komt het daardoor dat de centimeters niet afnemen… In ieder geval, goed dat je bent afgevallen! En ik kan me voorstellen dat je niet op water en gezond voedsel wou leven tijdens het feesten. Deze week gewoon terug ertegenaan! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *