Afvalupdate: ik heb er een goed gevoel over

Afvalupdate: ik heb er een goed gevoel over

Na de flinke toename van mijn gewicht twee weken geleden kreeg ik best wat reacties. Terwijl ik niet heel gek had gedaan en aangaf ongesteld te zijn die datum dat ik mij woog en toch ook centimeters afgevallen te zijn. De afgelopen weken ben ik weer doorgegaan en heb het idee dat het de goede kant op gaat. Want ik merk aan mijn kleding en vooral aan mijn BH’s dat die echt wel te groot worden.

De eerste week ging prima en ben gewoon bewust met mijn voeding bezig, niet te veel ongezonde dingen en niet snacken door de weeks. Ik probeer me zo veel mogelijk in te houden als het kan en wanneer er genoten wordt met meerdere personen doe ik gezellig mee maar probeer dit wel met mate te doen en dat gaat best goed. Ik kan me steeds beter inhouden en merk dat ik ook veel sneller vol zit dan eerst.

Ook probeer ik zo veel mogelijk bewuste keuzes te maken, gezonder eten, gezondere ontbijtjes en tussendoortjes vooral fruit te nemen. Ik moet zeggen dat dat me best goed vergaat en daarom af en toe wel eens geniet van wat lekkers zoals een chipje in het weekend of een broodje hamburger. Je kunt het excuses noemen, maar ik ben nog steeds van mening dat je af en toe best wel eens mag genieten en ik ben vaak ook echt wel streng geweest deze week.

Samen met een vriendin ben ik ook weer aan de Weight Watchers begonnen omdat ik weet dat ik de vorige keren daar veel steun uit haalde en goede resultaten boekte. Ze hadden een goede actie met de eerste drie maanden 50% korting dus ik vond het wel weer het proberen waard en het gaat de eerste week goed! Ik moet er wel weer een beetje in komen omdat je minder punten hebt dan eerst met het Flex programma maar er zijn wel veel producten bijgekomen met 0 punten, dus het is even uitzoeken wat werkt.

Het bewegen gaat de afgelopen weken slecht, ik ben zo druk dat ik geen tijd heb voor de sportschool en het koude weer van de afgelopen dagen maakte nou niet echt dat ik graag naar buiten ging. Hopelijk is de drukte volgende week wat minder en kan ik gewoon weer lekker sporten. Want nu was ik zo moe dat ik genoot van de avonden dat ik vrij was op de bank in plaats van achter mijn computer.

Over het algemeen heb ik echt een goed gevoel over de afgelopen twee weken, ik heb me netjes gedragen met eten maar ook zeker genoten, maar dan met mate. Laten we gaan kijken naar de resultaten.

BEGIN 2018

 • Gewicht: 96,0 kg
 • Heupomvang: 109 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 31,7 %

TWEE WEKEN GELEDEN

 • Gewicht: 94,2 kg
 • Heupomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 28,1 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 90,8 kg
 • Heupomvang: 99 cm
 • Beenomvang: 60 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 30,2 %

Kijk, dat is best een prestatie om trots op te zijn vind ik zelf. Nou denk ik dat er wel een kilo of 1,5 af is vanwege dat ik niet meer ongesteld ben, maar er is zeker nog veel meer af dan dat! Ik merk wel dat ik vooral bij mijn romp afval en mijn benen en armen niet echt meewillen en dat nou juist de plekken zijn waar ik graag wilde afvallen. Dus mocht iemand daar tips voor hebben zijn ze zeker welkom! Het vetpercentage is wel iets gestegen maar denk dat dat ook te maken heeft met dat ik amper heb gesport de afgelopen dagen.

Ik ben benieuwd of ik over 2 weken een gewicht heb dat begint met de 8, dat zou ik fantastisch vinden, maar als ik zo doorga moet dat zeker goedkomen, zelfs met een gebakje op mijn verjaardag erbij!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  chucky1012
  3 maart 2018 at 06:13

  Wat goed van je……???

 • Reply
  Claudia V D Oever Herben
  3 maart 2018 at 07:59

  Goed bezig ?en dat je vetpercentage hoger is komt door de kou dat werd mij van de week door de sportinstructeur gezegd.

 • Reply
  Stephanie
  3 maart 2018 at 08:13

  Goed bezig ben je! Hoe meet jij je vetpercentage?

  • Reply
   Aranka
   3 maart 2018 at 08:14

   Mijn weegschaal geeft dat aan, maar volgens mij is dat niet altijd het juiste ?

   • Reply
    Stephanie
    6 maart 2018 at 08:37

    Ooh oke haha. Welke weegschaal heb je?

 • Reply
  Iris
  3 maart 2018 at 08:21

  Wauw al 10 cm heupomvang verschil sinds het begin, wat goed! Ga zo door!

 • Reply
  Anneke
  3 maart 2018 at 10:33

  Je hoeft je echt niet schuldig te voelen over wat lekkers in het weekend hoor. Dat is gewoon het 80/20 principe, en daardoor veel makkelijker vol te houden. Op deze manier creëer je een nieuwe levensstijl, streng lijnen is vaak maar tijdelijk.

  Succes!

 • Reply
  Lotte
  3 maart 2018 at 14:26

  Dag Aranka, wat bij mij wel geholpen heeft is intermetting fasting. Ervoor deed ik ook maar wat en at toch wel meerdere keer per week slechte dingen… wel elke dag fruit en groenten maar ook snoep en vette troep.
  Dus met als gevolg ik niet afviel en bleef staan op hetzelfde gewicht…
  nu probeer ik dat niet meer in huis te halen. En zie ik dat de koelkast altijd gevuld is met gezonde dingen. Ook maak ik een keer per week gezonde snacks om mijn zoete cravings te vervullen. Denk dan aan yoghurt bark, havermout banaan koekjes etc… genoeg te vinden op het internet zodat je ook genoeg variatie hebt. Want elke keer op een appel knabbelen verveelt na een tijdje;). Ik zorg ook dat ik er altijd iets van gezonde vetten en of proteïnen bij eet. Zoals magere kwark met verse bessen, appel met Notenpasta… klinkt cliché maar als je gezonde keuzes maakt dan val je echt snel en gezond af;) Nu zondig ik ook wel eens op een feestje of in het Wknd is een glaasje moet kunnen. Je leeft ook maar een keer he;) En heel belangrijk ik drink geen frisdrank maar wel minstens 2 liter water en soms nog koffie of thee…
  Zo ben ik op 2 maanden al 5 kg kwijt en voel me gelukkiger en gezonder als nooit tevoren!

 • Reply
  Fleur
  3 maart 2018 at 19:22

  Neem een hond, dan moet je er wel iedere dag uit, weer of geen weer. En als je na het wandelen weer in je warme huis komt, voelt dat des te prettiger.

  • Reply
   Aranka
   3 maart 2018 at 19:57

   Klinkt heel leuk een hond, maar ik wil een hond meer bieden dan wandelingen. Wij zijn heel vaak niet thuis en kunnen dan niet de aandacht aan een hond geven die wij zouden willen (ook met uitgaan) dus daarom hebben wij geen hond!

 • Reply
  Veerle
  4 maart 2018 at 09:15

  Supergoed!

 • Laat een reactie achter