Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvalupdate: hij kan weer een gaatje strakker!

Afvalupdate: hij kan weer een gaatje strakker!

Het is twee weken geleden dat ik de laatste afvalupdate gaf en het bevalt mij wel goed dit om de twee weken te doen in plaats van elke week. Je ziet dan net even wat meer progressie (als het goed is) en het is niet een strikte momentopname. Ik ben nog steeds bezig met bewuster op mijn voeding letten, stappen zetten en drie keer week sporten. En het leuke is, ik begin het nu ook echt te merken!

Dit keer doe ik het anders en volg ik geen dieet of voorgeschreven eetpatroon. Ik merk dat ik daar snel zat van ben eerst heel fanatiek begin en daarna steeds sneller weer afzwak. Ik eet nu gewoon elke dag ‘normaal’ en geniet op bepaalde momenten wanneer de rest dat ook doet, maar wel met mate en op bepaalde momenten. Voor mij is het door de weeks niet meer snoepen en snacken een doel wat ik niet meer wil en dat gaat me verrassend goed af. Overdag bewuste keuzes maken met onder andere fruit en volkoren producten. En ’s avonds probeer ik ook streng te zijn en geen toetje, koeken, chips of zoete dranken te drinken.

Het weekend mag ik van mijzelf cheaten, maar doe dit wel wanneer het echt ‘kan’ zoals met een verjaardag of gezellige avond. Als ik gewoon thuis op de bank zit probeer ik die zak chips zo lang mogelijk in de kast te laten liggen en vaak lukt mij dat ook gewoon. Ik weet dat ik niet súper gezond leef, maar ik vind dat ik af en toe best een beetje mag genieten. Noem het een excuus, maar ik ben gewoon niet iemand die alleen maar gezond eet en ik denk dat ik een mooie tussenweg heb gevonden en die graag wil blijven volhouden.

Ook het sporten gaat nog goed, maar ik merk wel dat ik het soms lastig vind er tijd voor te maken, het zijn toch weer twee uren dat je bezig bent per keer. En als je dat drie keer per week doet en dan ook nog het huishouden, twee banen en een sociaal leven hebt is dat lastig. Maar tot nu toe hou ik het vol en moet zeggen dat samen gaan je ook motivatie geeft.

Ik begin het afvallen nu ook echt te merken aan mijzelf zowel geestelijk als lichamelijk. Ik heb veel minder cravings in lekkere dingen en mijn kleren beginnen losser te gaan zitten, dat is een goede vooruitgang toch? Laten we gaan kijken naar de resultaten van de afgelopen twee weken.

BEGIN 2018

 • Gewicht: 96,0 kg
 • Heupomvang: 109 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 31,7 %

TWEE WEKEN GELEDEN

 • Gewicht: 94,4 kg
 • Heupomvang: 105 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 33 cm
 • Vetpercentage: 29,2 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 92,8 kg
 • Heupomvang: 102 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 32 cm
 • Vetpercentage: 29,2 %

In deze twee weken is er 1,5 kilo af en daar ben ik tevreden mee! Het is niet super veel, maar ik merk wel aan mijn lichaam (en centimeters) dat het allemaal minder en strakker wordt en daar gaat het mij eigenlijk vooral om. En natuurlijk om fitter door het leven te gaan en niet al hijgend op de fiets te zitten als ik even naar de stad moet fietsen. Ik ben trots op mijzelf dat het zo goed gaat en dat op eigen kracht zonder begeleiding of programma. Ik kan het ook gewoon zelf en dat geeft een goed gevoel! Hopelijk blijf ik dit volhouden, de motivatie is er in ieder geval!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *