Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvalupdate: een rustig kabbelend weekje

Afvalupdate: een rustig kabbelend weekje

Ik typ eerst deze titel van het bericht en voeg daarna wat foto’s toe om het artikel wat kracht toe te voegen. Alleen al snel besef ik me dat het helemaal niet zo een rustig en kabbelend weekje was. Ik heb best wat dingen gegeten die niet helemaal de bedoeling waren. Maar onder het nom van ‘het was zó gezellig’ kan ik veel dingen goedpraten. En ik heb me deze week vrijwel elke dag netjes aan mijn Weight Watchers punten gehouden dus het mocht en kon best! Kijken jullie weer mee naar mijn resultaten?


Afvalupdate: een rustig kabbelend weekje
Afvalupdate: een rustig kabbelend weekje

Ik geef het toe, dit keer moet ik van verder komen dan eerst. Ik voel me goed in mijn vel en voel me niet meer ‘dik’ en dat geeft toch wel wat minder motivatie. Maar als ik in de spiegel kijk en mijn BMI bereken mag er echt nog wel wat af om me echt 100 % goed te voelen in mijn vel. Ik moet nu nog steeds XL aan (alhoewel ik het onderstaande jurkje in een L kocht) en dat is ook wel een maar dat ik vaak nodig heb vanwege mijn lengte, maar het zou zo lekker zijn als gewoon die ‘X’ of ‘L’ weg kan en er gewoon Medium staat, gemiddeld, normaal…

Het weekend is zoals jullie weten mijn valkuil en dat weet ik zelf ook en daar leef ik de rest van de week dan ook naar. We zijn naar de film geweest en heb daar nacho’s gehad en de rest van het weekend heb ik eigenlijk niet zo gek gemaakt. Alleen maandag en dinsdag ben ik met vriendinnen een gebakje wezen eten en heb ik geluncht. Maar het honger gevoel is wel minder dan eerst en kan ik hier dan ook echt de hele dag op teren tot het avondeten wat ik deze week heb geprobeerd zo gezond mogelijk te houden.

Sinds kort hebben we weer een Miss Etam in Zwolle en ben daar heel erg blij, die kopen tenminste kleding die mooi bij mijn figuur passen. En ik zag in de etalage deze prachtige jurk hangen waar ik meteen verliefd op was. Alleen ik kocht hem niet, omdat het een vrij strak model was en ik me daar niet echt comfortabel in ging voelen dacht ik. Maar ik kon hem toch niet weerstaan en nam hem mee naar huis in een maatje L! Iets wat onzeker over mijn aanwezige buikje en flinke heupen trok ik hem aan. Zelf twijfelde ik nogal, maar kreeg super veel lieve en leuke reacties op mijn Instagram Stories van jullie en dat trok me over de streep en ben er echt oprecht blij mee en voel me er comfortabel in!

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Vorige WEEK

 • Gewicht: 86,9 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Deze WEEK

 • Gewicht: 86,5 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Het afvallen gaat naar mijn idee echt als een slak, maar er is toch weer iets vanaf, een halve kilo! Het zijn geen enorme sprongen maar dat hoeft van mij ook niet. Ik kan het goed op deze manier volhouden en vind het dan ook prettig dat het zo gaat. Ik geniet en val af, zo is het ook goed te doen. En het maakt mij niet uit of ik mijn doel nou in een maand of een jaar haal, als ik hem maar haal! Helaas vind ik het wel heel erg lastig centimeters van mijn lichaam af te krijgen. Ik kan nog steeds na die meer dan 15 kilo nu mijn kleding nog gewoon aan en heb niets kleiners moeten kopen. Maar misschien komt dat wel omdat ik veel kleding had met stretch. Alles zit wel veel beter en minder strak nu, dat is wel weer fijn! Hoe gaat het met jullie?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Het jurkje staat je prachtig!
  Goed van jou dat je weer bent afgevallen.
  Ik herken het helemaal van die kledingmaten.
  Ben namelijk ook lang en ben niet de slankste.
  Maar heb het geaccepteerd en ben hoe ik ben.
  Kledingmaat L is in diverse shops zo verschillend.
  Ik hoef niet meer bij de Spaanse winkelketens fashion te gaan shoppen omdat daar een maat L voor een lang en zeer slang persoon is.
  Of klein en slank.
  Maar er zijn diverse andere winkels waar men normale gangbare maten kan vinden om fijn te gaan shoppen.
  Zodat je kan stralen en het er leuk en vaak bewerkte stoffen zijn.

  Xoxo

 2. Wat zie je er super uit in dat jurkje! Heel veel respect voor jou hoe je hier mee om gaat en hoe open je hier over bent. Het is een weg vol vallen en opstaan maar wat mag jij, nu al, trots op jezelf zijn. Probeer dat ook echt te zijn en je zult zien dat het afvallen ook weer gemakkelijker gaat!
  Liefs!

 3. Pas op met je lijn te spiegelen aan een kleding maat. Tegenwoordig maken heel veel kledingmerken de kleding kleiner. Een maat XL is dan eigenlijk een maat M. Hier heeft ook een stuk gestaan op Linda.nl. Daardoor lijkt het dus alsof je niet afvalt, maar doe je het wel.

  Voorbeeld: ik heb van de C&A een trui in maat 48! Terwijl mijn kledingmaat altijd maat L/XL is! En dat is geen maat 48.
  De panty’s van Hema, die ik al jaren draag, koop ik altijd in maat 48-52. Maar ze zijn veranderd en nu zit zelfs deze panty te strak rond m’n buik, terwijl ik juist ben afgevallen en kleinere broeken draag (maat 42-44).

  Zorg dat je je lekker voelt zonder afhankelijk te zijn van de kledingmaat. Maar maat M is tegenwoordig ook heel vaak maat S. Of XS. En dan wordt je nooit gelukkig!

 4. nou sluit me bij de rest aan….dat jurkje staat je super :D en ja ja het gaat mss langzaam maar beter voor jou denk ik alhoewel ik nog steeds van mening ben dat je teveel suikers binnen krijgt hihi. er is weer wat vanaf en daar draait het om en als je zo wekelijks door kan krabbelen waarom niet :D

 5. Die jurk staat je echt prachtig!
  En zie je wel, gewoon het weekend lekker genieten, en dan verder gewoon WW aanhouden
  En wellicht is het ook gewoon beter, langzaam afvallen.
  Ga zelf ook niet meer zo snel, hou me strak aan de punten, veel beweging, en was vorige week 2 ons, en deze week 3 ons afgevallen. Het lichaam is soms een vreemd iets.
  Zelf ben ik nu 16 kg afgevallen (van de 35 die eraf moeten) en pas ook nog al mijn kleding, zijn allemaal stretch broeken/leggings, dat scheelt inderdaad. Sommige topjes zijn wat ruimer, maar staan ook meteen stuk beter. En moest een nieuwe winterjas, daar verzoop ik echt in.

 6. Dan maar een slakketempo, zo lang het er af gaat, gaat het er af! Ik ben dit weekend wel wat blijer met mijn afvallen. Ik ben trouwens helemaal fan van de groene smoothies die mij enorm veel energie geven! Alleen vandaag heb ik even een offday en dat mag van mij dan ook even. Lekker doorgaan en je happy voelen is zo veel belangrijker dan de cijfers op de weegschaal! En die jurk staat super!

 7. Wauw, je hoeft je niet onzeker te voelen, want sowieso zie je er in dat jurkje echt prachtig uit, wauw! Het gaat de goede kant op hoor, langzaam of niet, progress! Zolang je jezelf maar goed voelt dan maken de cijfers niet uit!

 8. Mooi jurkje en staat je prachtig!

  Met jouw lengte zal je nooit in een M passen, dat komt puur door je lengte en helemaal niet door je gewicht dus focus je niet op de kleine maten!! Ik ben net zo lang als jij en ben ooit 85 kilo geweest (voor mijn 2 zwangerschappen) en toen had ik nog steeds maat 44 en XL, puur vanwege de heupen, schouders en lengte die er in moeten passen. Maar ik was wel mooi in balans en daar gaat het om.

 9. Goed bezig hoor Aranka! Dan maar wat langzamer met afvallen dan ineens heel snel gaan. Met jouw lengte kan je beter in een l passen dan in een m. En dat maakt echt niks uit hoor. Maat m is voor mensen die 15 cm kleiner zijn dan jouw lengte. Ik had met 72 kilo die ik ooit woog een maat l of 42. En nu heb ik maat s of 36. Toen ik 64 kilo woog had ik maat m of 38/40. Zo zie je maar dat iedereen verschilt. Jij zal een maat l of 42 ooit bereiken maar een maat m is 38/40 gaat niet lukken denk ik,dan ben je heel erg dun en dan gaan mensen vragen of je wel eet. Dat deden ze bij mij ook ooit,toen woog ik 47/48 kilo bij een lengte van 1.67m. Toen had ik maatje 34 of xs en ik voelde me niet goed erbij en viel regelmatig flauw. Je kan beter niet onder de 78 kilo gaan zitten met jouw lengte. Als ik minder dan 54 kilo weeg dan ga je mijn ribben tevoorschijn zien komen en dat ziet er heel eng uit. Doe dat dus niet na hoor dat wil je niet. Het was zelfs zo erg dat als ik met andere vrouwen ging douchen dat die zagen hoe mager ik was geworden. Ik was een al anorexiapatiënt aan het worden. Laat dat nooit zover komen. Je hebt een mooi figuur en daar mag je best trots op zijn!

 10. Gek hoe lichamen zo kunnen verschillen van elkaar he? Ik weeg een paar kg meer dan jij, maar mijn centimeters qua buikomvang zijn dan wel weer minder. Ik bedoel dit niet om je de grond in te praten hoor, maar meer om te laten zien hoe verschillend bepaalde lichamen kunnen zijn.. Ik blijf het fascinerend vinden.
  Ik heb het idee dat je al best tevreden bent met hoe je nu bent, misschien dat het afvallen daarom ook wat langzamer gaat? Ik vind in ieder geval dat je al heel goed bezig bent en die jurk staat je supergoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *