Afvalupdate: dit waren geen goede weken

Afvalupdate: dit waren geen goede weken

Afvallen, het kent zijn up’s en zijn down’s. Nu had ik al wel het gevoel dat het deze week niet zo zijn vaart liep (I know, excuses met Carnaval) en dat bleek uiteindelijk zo in kilo’s ook te zijn. Ik dronk een drankje en heb net even te vaak een kipnugget (of 6) gehad. Ik praat jullie bij over afgelopen twee weken.

Het begon allemaal heel goed, ik haalde mijn stappen, ging drie keer in de week sporten en zou daarna lekker een weekendje feesten en genieten met Carnaval en dat deed ik ook. Ik hield er wel rekening mee en bestelde niet zo veel drank en dronk ook lekker water tussendoor. Maar na zo een hele dag dansen en gek doen gaat er ’s nachts wel een vette hap in zoals wat van de McDonalds of een lekkere tosti. En ik moet eerlijk toegeven dat ik thuis ook niet al te gezond heb gegeten.

Ook de week na de Carnaval heb ik niet echt gezond gegeten, ik had het druk met van alles en at meer snelle happen die niet een al te beste keuze waren. Ook van het sporten kwam het niet en heb dat deze week dus ook overgeslagen (helaas). De laatste week heeft mij dus denk ik behoorlijk de das om gedaan maar ik kan nu gelukkig wel vertellen dat ik er weer klaar mee ben en zin heb ik normaal eten en gezond door te gaan.

Mijn weegdag was trouwens ook de eerste dag van mijn ongesteldheid, dus ik vrees dat daarom er nog wat meer kilo’s bij aan zitten, laten we gaan kijken!

BEGIN 2018

 • Gewicht: 96,0 kg
 • Heupomvang: 109 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 31,7 %

TWEE WEKEN GELEDEN

 • Gewicht: 92,8 kg
 • Heupomvang: 102 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 32 cm
 • Vetpercentage: 29,2 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 94,2 kg
 • Heupomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 28,1 %

Helaas zit er behoorlijk wat kilo’s bij aan maar ik had stiekem ook niet anders verwacht met mijn eetpatroon van vorige week en ik ben altijd een kilo zwaarder als ik ongesteld ben. Opvallend is wel dat er van mijn buik en armen weer een centimeter af is, super fijn! Vanaf vandaag maar weer gezond eten en niet meer al die vette bende eten, dan moet het zeker goed komen! Gelukkig is het geen carnaval meer en zijn het weer gewone dagen! Zijn er hier nog meer afvallers en hoe gaat het daar mee?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  Swenne
  17 februari 2018 at 06:29

  Hier ook bezig met afvallen, met wat hulp van Sonja Bakker :) En hier gaat het ook met ups en downs… afgelopen week iets aangekomen en vandaag vieren we de verjaardag van zoonlief en mezelf, tja dan neem ik toch ook echt wel een stukje taart (of twee ?).
  Maar daarna wil ik er weer flink tegen aan en nu ook eindelijk eens beginnen met sporten.
  Ik vind het leuk om je afvalupdates te volgen, we voeren toch een beetje dezelfde strijd…

 • Reply
  An
  17 februari 2018 at 07:05

  Weer hetzelfde liedje zoals altijd. Hoe lang doe je het al op deze manier? Enkele jaren en het lukt niet omdat die gewoon niet de goede aanpak is. Elke keer opnieuw zijn er excuses om vette suikerrijke troep naar binnen te werken en kan je weer opnieuw beginnen. Zolang je niet de knop omdraait dat je gezond moet eten en je die vieze troep niet nodig hebt om gelukkig te zijn, dan pas kan je echt wat veranderen. Anders moet je gewoon aanvaarden dat je overgewicht hebt en je er bij neerkeggen.

  • Reply
   Linda
   17 februari 2018 at 08:10

   Lekker onaardig dit.. alsof ze dit elke dag doet nu. Eerdere update gaf ze aan dat dieet na dieet heeft geprobeerd en nu zelf de knop heeft omgezet. Alsof je niet mag genieten als je graag wilt afvallen. Ja misschein niet handig om de week erna biet gelijk de knop om te zetten. Maar blijkbaar heeft ze het niet mega slecht gedaan. Behalve kilo’s is er of niks afgegaan of wel een cm. Zelfs vetpercentage is omlaag.
   Voordeel van carnaval is dat je genoeg beweging krijgt! Gewoon trots zijn op jezelf en weer verder gaan waar je gebleven was voor de carnaval. Je kunt het en dat weet je.. niks accepteren dat je overgewicht hebt.. ja als je dit soort fratsen elke week hebt. Maar soms mag je ook gewoon lekker genieten van geen gezonde dingen. En zulke berichten moeten je eigenlijk alleen maar sterker maken! Ene oor in andere weer uit! Succes weer met de gezonde dingen weer oppakken.

   • Reply
    An
    17 februari 2018 at 19:47

    Hoi Linda
    De knop heeft ze niet om gezet. Ze zit in het patroon zoals voorheen. Gezond eten en sporten maar zodra er een gelegenheid is , in dit geval carnaval, is het weer ongezond eten en geen sport. De winst die ze had geboekt is ze kwijt en zo gaat het elke keer opnieuw. En wat bekom je daar mee?
    Maar als zij dit zo wil blijven doen moet ze dat vooral doen. Zij moet verder met haar lichaam.
    En ja het ligt niet zo in mijn aard om er doekjes om te winden. Soms is de realiteit hard.

    • Reply
     Fleur
     18 februari 2018 at 22:38

     Je hebt helemaal gelijk. Het komt misschien niet zo aardig over, maar mijn eerste gedachte was ook van daar gaan we weer. Kansloze missie op deze manier.

     • AL
      19 februari 2018 at 01:13

      Ik ben het er ergens ook wel mee eens.
      Moet iedereen dan in de comments reageren dat het “helemaal okay” is – om met elk feestelijk event je vol te proppen met lekkernijen.

      Inderdaad de realiteit is misschien hard, maar is het dan goed om overgewicht goed te praten? Misschien dat het afvallen makkelijker gaat als je kijkt wat overgewicht nou echt met je lichaam doet (aantasting organen, hoge bloeddruk etc). Wellicht dat de motivatie er dan is om er nu ECHT iets aan te doen. En niet dat geneuzel van ja heb 3 keer in de sportschool staan hobbelen en ik was moe dus trok een zak chips open en bij een verjaardag hoort gebak….

      Hard misschien, maar afvallen is ook niet altijd feest, en als je echt iets aan je figuur wil doen, moet je de “verleidingen” gewoon leren te laten staan ;)

     • Linda
      3 maart 2018 at 07:02

      Volgens mij staat er dat ze zich toch best heeft ingehouden met carnaval. Iig meer dan anders. En zo niet dan nog is dat haar eigen keuze. Ze kan nu de draad weer oppakken en dat doet ze ook! En jullie lagen je nooit gaan met oud zonder overgewicht. Mag ze nu nooit meer genieten omdat ze overgewicht heeft? Alleen maar gezond ga je nooit volhouden, ja die enge gezondheidsgoeroes misschien! Ik heb het geluk dat ik geen overgewicht heb (zit er trouwens wel tegenaan) en ik hou van sporten! Maar verder eet ik echt niet altijd gezond. Ik zou gek worden. Meestal wel gezond zoals aranka, maar een feestje moet kunnen!
      Ik ben iig van mening dat je soms dingen best op een aardige manier kunt zeggen terwijl je je punt wil maken! Maar blijkbaar accepteert iedereen in je omgeving deze manier van praten!
      Aranka ga door waar je gebleven was en doe iets waardoor jij het vol kan houden! En zoals de nieuwe update goed te zien dat je het gewoon nog steeds kan!

  • Reply
   Lau
   18 februari 2018 at 21:27

   Ik ben het met je eens. Lijkt echt een kansloze missie.

 • Reply
  Mimi
  17 februari 2018 at 09:46

  Ach, als je met carnaval lekker hebt genoten, moet dat kunnen hoor. Ik hoef zelf niet af te vallen maar moet wel gezond eten. Meestal doordeweeks gezond en in het weekend meer ruimte voor lekkers werkt over het algemeen prima. Ik merk wel dat als ik een periode meer zoet heb gegeten, dan ook echt weer even moet afkicken. Stress of onvrede zijn bij mij valkuilen om te snaaien. Soms is het even weer opnieuw beginnen. Zolang dat niet te vaak is, lijkt mij daar niks mis mee. Dus succes komende weken.

 • Reply
  Naat 1623
  17 februari 2018 at 11:35

  Goed bezig hoor meid! Je komt er wel. En je mag heus weleens wat lekkers. Top dat er weer een centimeter vanaf wn je vet percentage naar beneden. Ga zo door.

 • Reply
  Hafsa
  17 februari 2018 at 12:12

  An, Ik merk dat je heel geëerd reageert. Waarom als je de afvalupdates gewoon niet over met lezen??

  Klaar probleem opgelost!!!

  • Reply
   Amelie
   17 februari 2018 at 17:29

   Maar ze heeft wel gelijk ?

  • Reply
   Fleur
   18 februari 2018 at 22:40

   Ze kan ook stoppen met dit soort berichten plaatsen. Zo niet, dan kun je allerlei reacties verwachten, ook minder leuke.

 • Reply
  Hafsa
  17 februari 2018 at 12:13

  Als moet sla zijn.. Als in overslaan

 • Reply
  Iris
  18 februari 2018 at 07:50

  Ik vind het stoer dat je je afvalupdates post, en lees ze graag. Voor velen heel herkenbaar!!! Graag ermee doorgaan. Ik lees in de reacties dat je vieze troep hebt gegeten….maar volgens mij heb je wel genoten. En van alternatieven voor suiker, zoals dadels of ahornsiroop, zoals vele suikervrije diëten als alternatief bieden, wordt je ook dik. Succes verder en ik verheug me op de volgende update.

 • Reply
  Demi
  18 februari 2018 at 17:10

  Hoi Aranka,

  Mijn moeder was vroeger ook vaak bezig met afvallen. Wat op een gegeven moment hielp was dat ze zichzelf een cheatday gaf waarin ze alles mocht eten wat ze wilde. Voor haar was dat de zaterdag. Misschien is zoiets ook goed om toe te passen? Dan heb je een grens voor jezelf en op die dag zelf kan je helemaal losgaan en heb je waarschijnlijk ook weer genoeg gehad ;)

  Zelf probeer ik ook gewoon lekker veel groenten en fruit te eten, tussendoor bijvoorbeeld een paprika of tomaatjes en kom ik zo vaak wel aan de 2 stuks fruit en 250 gram groenten. Ik merk het ook gelijk aan mijn huid als ik dit doe (en ook als ik dit niet doe ;)), want ja ik ben ook vaak zat lief voor mezelf en gun mezelf dan chocola of iets anders.

  Overigens, ik lees heel sporadisch je afvalupdates en ken dus niet je hele reis, maar misschien heb je iets aan dit berichtje :)

  X

 • Reply
  Lilian
  19 februari 2018 at 15:26

  Hi Aranka,
  Ik vind het ZO stoer dat je je updates blijft plaatsen en hoop dat je de negatieve reacties hierboven naast je neer kunt leggen. JUIST het feit dat je er eerlijk over bent en er geen dalende lijn in zit maar ook af en toe een klein beetje up, maakt dat ik me met jou kan identificeren en je me hoop geeft! Je inspireert mij en ik ben zeker weten niet de enige! Zet ‘m op!!

 • Reply
  Jessica J.
  24 februari 2018 at 14:43

  Ik moet wel zeggen dat ik er respect voor heb dat je je updates blijft plaatsen, zelfs al krijg je telkens een bak kritiek over je heen. Succes nog, verder. :-)

 • Reply
  Djodie
  1 maart 2018 at 12:01

  Het is misschien de realiteit dat de knop nooit echt omgezet word en je leefwijze niet word omgegooid..
  Maaaaar… misschien wil je dat ook helemaal niet?!

  Ik zou nooit een “fitgirl en healty” willen zijn, ik houd teveel van rommel.
  En ja, mijn gewicht gaat dus ook op en neer! Nou en?

  De realiteit is ook dat het gros van de vrouwen hiermee “worstelen”.. dat geeft toch niks? Daar hoeft echt niet gelijk zo onaardig op gereageerd worden onder het mom van eerlijk.

 • Reply
  Wendy (B)
  2 maart 2018 at 12:30

  Niet opgeven!

 • Laat een reactie achter