Search
Close this search box.

Afvallen met Herbalife #6

 photo Herbalife6_zps97d2608f.png

Ik ben nu 1,5 maand bezig met Herbalife maar bij mij vliegen er helaas de kilo’s niet af. Ik moet dan ook wel zeggen dat ik eventjes een dipje had en ik het eigenlijk een beetje zat was. Niet dat ik meteen naar de zakken chips greep en patat maar wel lekker uit eten en dan een frietje mee pikken en een lekkere snitzel eten. Ook omdat ik klachten had met naar de wc gaan vond ik het wel welletjes allemaal.

Maar als ik aan iets begin moet ik het natuurlijk ook afmaken! Gelukkig kan ik sinds een halve week weer naar de wc en is mijn ongesteldheid ook over! Ik besloot me weer streng aan mijn programma te houden en uiteindelijk is er dan ook deze week weer 0,6 kilo af. Niet heel veel maar dat komt natuurlijk ook omdat het goed naar de wc kunnen niet helemaal je van het is.

Ik moet wel zeggen dat ik het soms lastig vind om me aan het programma van Herbalife te houden. Van de week ben ik veel weg geweest en dan is het echt lastig. Als ik bij mijn vriend ben eet ik toch met de pot mee en als dat toevallig pizza is, ja dan heb ik toch pech en ga ik niet zeggen nee bedankt ik neem wel een shake. Zo sterk ben ik niet om daar nee op te kunnen zeggen. Zo ook met events, ze hebben allemaal heerlijke catering verzorgd en als we dan gezellig met z’n allen aan de tafel zitten ga ik niet weigeren en daar in mijn eentje m’n reep op eten.

Mijn programma is perfect uit te houden als ik thuis ben, maar voor onderweg vind ik het toch wel heel erg lastig om dan niet naar het lekkere eten te grijpen maar toch maar een een reepje te gaan. Terwijl dat thuis heel makkelijk gaat.

Ik ben blij dat die 0,6 kilo eraf is en ik ga weer vol goede moet verder, ik moet en ik zou mijn doel halen, maar hopelijk gaat het nu beter. Want ik ben helaas nog maar 3 kilo in 1,5 maand kwijt. Nu moet er echt wat gaan gebeuren!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

 1. Nou kom op! Even nee zeggen is het uiteindelijk helemaal waard toch! En proberen de gezondere keuzes te kiezen, op de events bijvoorbeeld. Zo lekker is het allemaal toch ook weer niet ;)

 2. het begin is er meis, en je hoeft jezelf ook niet alles te ontzeggen! zolang het met mate is dat je een uitschieter hebt en daarna weer back on track gaat, vliegen die kilo’s er vanzelf af!

 3. Knap hoor.. moeilijk moeilijk. :) Doorzetten en evt. toch overstappen op een andere methode. Je ziet dat je lijf ‘voedsel’ nodig heeft.:) Misschien weight watchers? mag je ‘alles’ eten en heb je ook die moeilijke momenten wat minder? :)

 4. Hartstikke goed meid! Volhouden en 3 kilo in anderhalve maand is goed. Geloof me je kan beter langzaam afvallen en niet meer dan ee halve kilo per week. Ga je te snel dan ben je het ook zo weer bijgekomen. Dus wees blij dat je niet te hard gaat ;) houd de moed erin… je kunt het!!!

 5. Ik geloof ook dat afvallen heel lastig is, en zoals ik al eerder aangaf, van zo’n dieet ben ik geen fan. Toch denk ik dat als je echt wil afvallen je wel ietsieees strenger voor jezelf moet zijn. Een pizza past echt niet in je eetschema als je wil afvallen, net als een patatje, nee zeggen is misschien toch wel nodig dan. Hiermee bedoel ik niet dat je jezelf alles moet ontzeggen. Maar als je iedere week wat lekkers neemt, omdat toevallig die avond pizza op het menu stond, of omdat een frietje bij uiteten best kan.. Tja dan zit je toch al snel op één vette maaltijd per week. En dat is te vaak als je wilt afvallen. Ik zou voor jezelf aanhouden om één slechte maaltijd per maand te eten, bijvoorbeeld een patatje of een stukje pizza, en eenmaal in de week een lekker tussendoortje (koekje, handje chips etc.) en verder gewoon streng te blijven. Snap ook wel dat het lastig is als je ergens anders eet. Maar als je aangeeft dat je aan het afvallen bent en het moeilijk vind als hun iets ongezonds eten om het af te slaan, kunnen ze er misschien wat rekening mee houden. Wel heel goed dat je nog steeds bezig bent en niet opgeeft, ga ervoor!!

 6. Gewoon lekker veel blogs lezen over gezonde voeding. Dan krijg je zoveel zin en inspiratie! Misschien kan je dan zelf een keertje iets lekkers klaarmaken en meenemen naar je vriend. En een gezonde pizza met bloemkoolbodem is zo gemaakt!

 7. Herkenbaar over het ’thuis is het makkelijk’. Ik ben nu bezig met Cambridge en dan zit je dus ook alleen maar aan de shakes. Niet eens eten. Maar ik zou echt proberen om die pizza en patat te laten staan joh! Zo zonde, want dan eet je 4/5 van de shakes/repen voor niks.

 8. Ik vind het heel goed van je dat je met Herbalife bezig bent! En 3 kilo in 1,5 maand is best veel hoor als bedenkt dat het over een half jaar 12 kilo eraf is? Zo moet je jezelf maar blijven motiveren;) En dit is de gezondste manier om af te vallen. Veel kilo’s verliezen in weinig tijd is echt niet gezond! Veel succes en niet te streng zijn he:)

 9. 3 kilo in 1,5 maand is prima joh! Ik snap dat je veel liever snel resultaat ziet, maar geloof me, des te sneller is het er weer aan. Rustig aan, stapje voor stapje. Dan kom je er wel! Succes! x

 10. Dat zal inderdaad knap lastig zijn om onderweg/ op andere plaatsen je volledig aan je dieet te kunnen houden.. Maar je bent goed bezig, veel succes!

 11. Best zonde om zo’n duur dieet te volgen, en vervolgens wel dat stuk pizza, dat biertje, of dat lekkere hapje extra te nemen. Dan kun je naar mijn mening beter gewoon een gezonder eetpatroon aannemen. Afvallen is gewoon niet makkelijk, er bestaan geen dieten waarmee je mag eten wat je maar wilt. Gewicht in balans houden is prioriteiten stellen, dat ene hapje nu, dan wel even sporten, of gewoon even dat hapje afwijzen. Discipline is the key :) En dit klinkt misschien als een negatieve comment, het is wel hoe het werkt. Wil je met korte termijn genieten van die snaaihapjes, of wil je een slank en gezond lichaam op langere termijn? :) En ik weet zeker dat je het kan, en ook dat je het wilt, en dat vertrouwen mag je zelf ook krijgen :)

  1. Amen! Ik denk dat je dat goed verwoord hebt Kelly. Als je iets wil moet je ook alles op alles zetten. Plus ik ben er nog steeds van overtuigd dat je met gezonde voeding veel meer bereikt dan met zoiets.

   1. Mee eens! En dat is ook precies waarom “speciale dieten” niet werken, althans, niet op de lange termijn!! Alles in je leven is een keuze! Ja, dus ook die lekkere cateringhapjes. Maar als het alternatief een vieze reep of shake is, snap ik ook wel dat je daar niet voor kiest :)

    1. Helemaal mee eens hoor, ik zie op via instagram vaak ‘ongezonde’ dingen voorbij komen…En juist bij een dieet als herbalife kan dat eigenlijk niet en kom je er 3x zo hard van aan.
     Zoals Kelly zegt kun je beter een gezonde levenstijl aanleren, want als je nu misschien die paar kilo’s afvalt zul je na je dieet ook streng moeten blijven, iets wat des te moeilijker is omdat je gewend bent naar die chips en friet te grijpen, dat leer je niet af van herbalifen!
     Gewoon goedbedoelde kritiek van een jojo-er hoor.. Ik weet hoe rot het kan zijn.

  2. Ik ben het ook met Kelly eens.. ik vraag me ook altijd af wat voor rommel ze in die repen en shakes stoppen. Volgens mij betaal je super veel geld voor een reepje met allemaal slechte dingen erin. Afvallen is niet tijdelijk, het is een levensstijl :p Of wil je tot je 80e op die repen leven?

 12. Ik denk dat het belangrijk is om ‘nee’ te leren zeggen. Als je echt wil afvallen en het niet gezonde voedsel wil vermijden, is dat heel belangrijk. Ik wil minder suiker eten (ben vaak moe en heb niet zo’n mooie huid, dus ga kijken of dat effect heeft). Overal waar ik kom is lekker eten. Ik ging bijv. een weekendje naar mijn schoonouders en schoonmama kwam met taart, chips etc aanzetten en iedereen at het. Ik was sterk, zei nee en legde uit waarom niet. Ook op mijn werk wordt heel veel gesnoept. Als ik iets lekkers zie denk ik gewoon aan een fit gezond lichaam en dan wil ik het eigenlijk niet eens meer ;) Het is ook zeker een kwestie van wennen, als je een maandje bijv. geen suiker eet, heb je er geen behoefte meer aan. Succes!

 13. Beetje late reactie misschien, maar ik zat met veel interesse je verhaal te lezen en kan niet vinden hoe het je verder vergaan is met je Herbalife experiment. Ik ben erg benieuwd, ben je er mee gestopt toen?

  1. Ja ik ben ermee gestopt, ik kreeg ontzettend last van mijn darmen (dagen niet meer naar de wc kunnen en toch voelen alsof je heel nodig moet). En het was ook niet echt iets voor mij, die shakes waren gewoon niet mijn ding :(

 14. Hoi! Ik doe nu ook aan Herbalife en was jouw ervaringen aan het lezen. Helaas stopt het na 1.5 maand en ik ben zeer benieuwd hoe het is gegaan daarna? Heb je je doel gehaald? Met gemak? Groetjes Robin

  1. Nee ik ben er mee gestopt. Het beviel me niet goed en hield er vervelende bijwerkingen van over. Had geen energie en had erg last van mijn darmen. Hierdoor was mijn motivatie toch al snel weg :(

 15. Ik ben net member bij Herbalife en vroeg me af, hoe het nu met je is? Gebruik je het nog? Inmiddels alweer aangekomen? Erg benieuwd groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *