Search
Close this search box.

Afvallen met Herbalife #2

 photo Herbalife4_zps96b8e9ce.png

Zo, de eerste week zit erop en ik moet zeggen dat ik het allemaal heel erg vind meevallen. Het is natuurlijk allemaal wel wennen en mijn oude levenspatroon veranderen, maar het is het zeker waard. De eerste week heb ik alleen ontbeten met en shake. Normaal was dat altijd 1 broodje en nu dus een shake. En de eerste resultaten zijn goed! Ik ben al 1,3 kilo kwijt in 6 dagen!

Omdat de eerste week wennen was begin ik vanaf nu met het echte afslank programma. ’s Ochtends een shake, tussendoor een reep of een stuk fruit, als middageten een shake of een maaltijdreep en tussendoor weer een reep of stuk fruit. Zelf ben ik ook helemaal gek op de Wasa Delicate crackers met een laagje smeerkaas met tuinkruiden van Slankie. En het avondeten is gewoon wat de pot schaft. Maar dit keer dan zonder klodders mayonaise en slagroom over het toetje heen.

Ik merk aan mezelf dat ik er echt helemaal klaar voor ben, het roer om te gooien en bewuster met mijn eten bezig te zijn. Kwark is ook prima te eten zonder drie scheppen suiker, en thee zonder suiker is ook gewoon goed te drinken. Mayonaise bij het vlees of over de groente is eigenlijk helemaal nergens voor nodig en al die koekjes tussendoor is ook zeker niet goed voor je.

Vorige week heb ik zeker niet streng geleefd maar er is toch 1,3 kilo af. Ik heb lekker met de familie gebarbequed, broodjes knakworst gehad (wel zonder de mayonaise), een gebakken eitje en in het weekend heb ik elke avond wel een handje chips gehad, maar gewoon met mate.

Sinds deze week heb ik dus nieuw de maaltijdrepen gekregen, deze vervangen een heel ontbijt of lunch. Zelf vind ik ze ontzettend machtig en heb moeite om ze weg te krijgen, zo vol ga ik er van zitten. Mijn coach gaf me een hele goede tips om ze in stukjes te snijden en te gaan gebruiken als muesli door de kwark en dat doe ik nu tussen de middag, echt heerlijk!

 photo Kokos7_zps66282dee.png

Omdat ik niet altijd even veel zin in de repen had zocht ik naar gezonde recepten op het internet en kwam ik op het idee om banaan koekjes te maken met kokos en havermout. Havermout is ontzettend goed voor je en erg gezond. Dus deze koekjes waren echt een heerlijke versnapering tussendoor.

Met de shakes had ik in het begin een beetje moeite omdat ik ze wat poederig vond, maar bleek dat ik er niet wat water in deed zodat het goed oploste. Zelf maak ik de shake met Optimel en twee schepjes poeder en een klein beetje water. Ik wil straks ze gaan maken met vers fruit en het dan in de blender gooien, ben erg benieuwd hoe dat gaat smaken.

Trouwens, ik heb echt de lekkerste kaas ever gevonden, 30 + kaas met Toscaanse kruiden van de Lidl, ontzettend lekker en ook nog eens een stuk beter dan gewone kaas. Ik verdeel een plak over twee crackers en dat is voldoende!

Het gaat op dit moment dus erg goed en ben ik een week 1,3 kilo kwijt en heb nog maar 39% vet in plaats van 40%. De afmetingen heb ik nog niet gemeten maar dat ga ik volgende week doen. Het doel is om deze week ongeveer 2 kilo te verliezen. Ben erg benieuwd of me dat gaat lukken!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

 1. Wouw!
  Wat knap!

  Zelf zou ik denk ik nooit overdag alleen op shakes en repen kunnen leven..
  Het lijkt me zo weinig.

 2. Wel goed dat je resultaat hebt, maar ik ben sta toch wat sceptisch tegenover shakes en poedertjes en dergelijke. Ik kom net uit het ziekenhuis en de vrouw waar ik een kamer mee deelde, had net een nieuwe lever gekregen. De vorige had het heel plots begeven omdat ze vetverbranders had genomen die gewoon bij de apotheek verkrijgbaar zijn. Ik wil iedereen die gemakkelijk wil afvallen door zulke middelen dus even waarschuwen. Het beste wat je kan doen, is gezond en in mate eten (dus geen grote porties, maar genieten van één bordje). Zo ben ik 10 kilo over een jaar verloren en ik eet nog steeds lekkere dingen. Gewoon minder in hoeveelheid en frequentie…

 3. wauw, super goed! je kunt eventueel ook nog de 30 days shred van jillian michaels gaan doen, dat helpt ook :)

 4. Heel goed en knap van je dat je er zo voor gaat, er zijn veel mensen die willen afvallen maar weinig mensen die er ook echt voor gaan zoals jij doet. Zelf doe ik de opleiding voeding en diëtetiek aan het hva en heb natuurlijk geleerd dat diëten als dit natuurlijk niet de oplossing is, want zodra je stopt met die repen en shakes en weer eet wat je normaal at kom je weer aan. Verder is het ook niet gezond voor je lijf om per week meer dan 0,5 tot 1 kilo af te vallen. Maar als dit voor jou werkt en bereid bent om na dit dieet echt te letten op wat je eet en die overbodige suikers links laat liggen moet het helemaal goedkomen, ga zo door!

 5. Hartstikke goed dat je gezonder wilt leven. Maar ben het niet eens met de manier waarop je dat probeert te doen. Je moet jezelfeen gezond eetpatroon aan leren. Meer fruit en groente en water, minder snoepen, gevarieerd eten etc en natuurlijk sporten.

  1. We moeten gelukkig helemaal niets.. Iedereen valt af op haar/zijn eigen manier en waar we ons eigen goed bij voelen. Als dat voor haar helpt dan is dat toch goed? : )
   Goed bezig! Ga zo door! :D

 6. Ik vind dit juist wel een goede manier, je past je eetgedrag aan, drinkt een shake en eet een reep maar eet savonds gewoon normaal! En dat is denk ik het belangrijkst. Mooi resultaat al voor 6 dagen!

 7. Ik vind het heel knap van je dat je wilt afvallen! Ik ben nu ook al een tijdje bezig met afvallen en ben nu in totaal 15 kilo afgevallen binnen 2,5 maanden. In mijn eerste week was ik al direct 4 kilo kwijt! op dit moment ben ik aardappels, rijst en pasta aan het vermijden want dan gaat het ook een stuk sneller voor mij! En ik drink veel water natuurlijk! Ik vind zelf de gezonde manier het beste voor afvallen. Met dieten kom je meestal de kilo’s snel weer aan. Maar ik ben benieuwd hoe dat met Herbalife gaat en ik wens jou natuurlijk veel succes! :D

 8. Supergoed ga zo door! Ik heb er zelf ook veel baat bij en voel me veel energieker.misschien nog een tip neem tussendoor eens een shakedag dan neem je ongeveer 4 à 5shakes op een dag, hoeft niet allemaal met 250 ml yoghurt kwark sojamelk. Daarnaast mag je alleen mar dingen eten die hoog in eiwit zijn. Stukje kaas, vleeswaren oid. Dit werkt voor mij erg goed zeker ook als je toch eens gezondigd hebt.

 9. In het verleden ben ik 19 kilo afgevallen met Herbalife nadat ik jaren lang prednison had gebruikt ivm een chronische darmziekte. Mijn gewicht bleef daarna goed tot ik weer met prednison moest beginnen.
  Nu 5 jaar later moest ik dit paardenmiddel weer gebruiken en ben ik weer 15 kg aangekomen. Ik heb mijn internist in de Radboud gevraagd of ik weer met Herbalife mocht starten, de arts was positief!
  Nu ben ik gisteren weer gestart en ga ervoor!
  Heb vertrouwen dat het nu ook weer gaat lukken. Shakes kun je zo lekker maken als je wil, met verschillend fruit, kwark Joghurt enz.
  Iedereen veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *