Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: Zou er wat af zijn?

Afval update: Zou er wat af zijn?

Vorige week ging lekker, ik hield me vrijwel altijd netjes aan de punten en sportte lekker vaak. Alleen na de bootcamp van zaterdag was ik helemaal kapot. Mijn lichaam deed overal zeer en over mijn schenen nog maar niet te praten. Nu ik dit typ voel ik nog steeds mijn hele gevoelige schenen en is sporten en hardlopen gewoon ontzettend pijnlijk. Ik heb nog een keer een rondje proberen te lopen, maar het is niet te doen, alsof er messen in mijn benen steken. En ik kan je vertellen dat dat best demotiverend werkt…

De ‘afvalweek’ begon goed met lekker veel sporten, maar ik wist dat het weekend slecht zou gaan zijn. Zaterdag hadden we een barbecue, zondag een verjaardag en maandag een gezellige avond met vriendinnen, spelletjes en snacks. Het klinkt allemaal zo makkelijk dat je je moet inhouden en dan maar gezonde keuzes moet maken geen saus, chips en dergelijke, maar als het voor je neus staat en je hier nogal moeite mee hebt blijft het lastig. En de fout die ik altijd maak is voorzichtig een beetje nemen, dat resulteert bij mij altijd in rustig heel veel nemen. Ik moet er gewoon niet aan beginnen en dan is het goed.

Afval update: Zou er wat af zijn?

Het is niet dat ik me ongans heb zitten vreten, maar ik heb wel meer gegeten dan dat ik eigenlijk zou willen. Ook had ik deze week veel last van vermoeidheid waardoor ik mezelf sneller op de bank laat ploffen en er comfortfood bij pak. Gelukkig gaan er dan geen zakken chips open en vermaak ik me dan maar met een rijstwafel of een pakje kipfilet of rookvlees. Ik moet er echt acht op geven dat ik gewoon geen lekkere dingen zoals koekjes, chips en dat soort dingen in huis haal, want ik weet dat dat fout gaat.

Voor de rest heb ik wel netjes gedaan, vrijwel alleen water gedronken, geen toetje, ’s avonds niets lekkers, redelijk gezond eten en vooral op mijn punten letten. Mijn 10.000 stappen zijn deze week niet altijd gelukt maar ik was sommige dagen ook druk thuis bezig. Dat is dan wel confronterend, ik kom dan gewoon niet over de 2.000 stappen heen en dat is heel goed aan je verbrandde calorieën te zien die ik bijhoud met mijn Fitbit. Jullie snappen wel dat ik best wel zenuwachtig ben voor het weegmoment, zal er wat vanaf zijn? Ik denk dat ik mezelf gelukkig mag prijzen als het stabiel is gebleven.

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 90,9 kg
 • Buikomvang: 105 cm
 • Beenomvang: 66 cm
 • Armomvang: 32 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 91,0 kg
 • Buikomvang: 104 cm
 • Beenomvang: 66 cm
 • Armomvang: 32 cm

Ik had het stiekem al een beetje verwacht dat er niets af was gegaan, maar ik merk al wel in omvang dat het vooruit gaat. Ik had het toch over mijn riem die weer veel losser moest? Ik kan hem nu weer twee gaatjes strakker doen dan na de vakantie en dat is dus terug te zien in de centimeters! Ik hoop echt dat mijn scheenpijn overgaat en ik ga de fysio maar eens bellen of ze daar iets aan kunnen doen. Hopelijk gaat het volgende week beter. Het scheelt dat ik nu geen etentjes, feestjes en dat soort dingen op de planning heb staan!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Vervelend dat je iets bent aangekomen. En vervelend van de pijn. komt wel weer goed. Ga niet bootcampen als je beginner bent. Dan kan je beter aan bodypump doen of zo. Ik deed ook jaren aan bodypump en dat is echt een sport voor beginners. Ik zou lekker even niet gaan hardlopen met de pijn in je benen. Doe even een sport die niet je benen te veel pijn laat doen. En vaak is het spierpijn,dat betekent dat je goed hebt gepresteerd.

 2. Ook reageer normaal niet maar zou zeker niet doorrennen als ik jou was, ik heb hetzelfde gehad en wat in het begin alleen irritatie van mn beenvliesdl was werd, doordat ik ook stug bleef doorlopen, beenvliesontsfeking waardoor ik 3 maanden volledige rust moest nemen om het te laten genezen. Wil overigens niet zeggen dat je nooit zou kunnen hardlopen hoor, toen het over was ben ik met de juiste schoenen en een cursus weer gaan hardlopen en dat ging prima! Het heeft puur te maken met overbelasting (te veel in 1x willen) succes verder!

 3. Wat balen van je schenen. Denk je niet dat je last hebt van shin splints? Moet je wel mee oppassen trouwens! Als je te ver door gaat kun je een nare blessure krijgen.

 4. Kan je niet gewoon elke dag gewoon een stuk stevig door wandelen?
  Dan heb je minder kans op blesseure’s en het werkt even goed.
  Misschien kan je van daar uit steeds sneller gaan lopen?

 5. Hey een kleine tip, ik heb laatst voor maar 8 euro een hulahoop van 1,2 kg bij de action gekocht. Meestal hulahoop ik dan even terwijl ik op mijn telefoon youtube filmpje kijk. Heb je toch extra beweging iedere dag terwijl het hartstikke leuk is ;-)

 6. Wat me vooral opvalt, is dat je het woord ‘lekker’ alleen gebruikt in combinatie met ongezond eten. Misschien moet je gewoon nog gezonde gerechten en snacks ontdekken die je lekker vindt?

 7. Ja, die feestjes en gezelligheid zijn het lastigst. Als ik wil opletten probeer ik dan in elk geval geen wijn te drinken maar gewoon een colaatje zero of iets dergelijks. Qua calorieën altijd beter dan een glas wijn (wat al gauw 100 calorieën telt). Maar het lijkt wel dat wanneer je echt even goed op je eetgedrag wil letten en je niet wil snoepen, dan juist dat soort momenten op je pad komen. Zo doet mijn vriend bijv. een keer boodschappen en (terwijl hij overigens niet weet dat ik even wil minderen) neemt hij als verrassing een dikke witte reep chocolade mee, haha. Dat was dan juist net niet de bedoeling! :)

 8. Je kan beter zelf de boodschappen doen. Dan kom je ook niet in de verleiding om chocola mee te nemen. En drink een flink glas water voordat je naar de supermarkt gaat,dan zit je al vol en kan je ook niet foute dingen kopen. Dat doe ik ook altijd en dat gaat al een tijdje goed. O ja en ik drink alleen in het weekend een glaasje wijn, maar ook gewoon cola zero.

 9. Lieve Aranka, ik wil je heel graag het goed bedoelde advies geven om echt op te passen met je schenen en af en toe rust te nemen. Ik heb in precies dezelfde situatie gezeten. Het ging super lekker met hardlopen en ik was fanatiek, toen ineens kwam die pijn in mijn schenen. Maar het ging zo lekker en er kwam een wedstrijd aan die ik perse wilde rennen. Dus ik ging door en rende de wedstrijd. Daarna was het alsof mijn benen niet meer wilden en ik heb na die tijd niet meer kunnen rennen. De pijn bleef zo lang terugkomen, ook wanneer ik niet sportte.. Echt niet leuk.
  Een bezoekje aan de fysio is in elk geval een goed idee! Ik wil absoluut niet betweterig overkomen of ongevraagd advies geven, maar ik wens jou dat gewoon echt niet toe!
  En nu ik toch bezig ben wil ik ook nog zeggen dat ik respect heb voor je, dat je dit allemaal met ons deelt en je zo openstelt. Vind ik bijzonder, hoe open en eerlijk je altijd bent!
  Liefs! ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *